Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Névváltoztatásos kérdés: ti...

Névváltoztatásos kérdés: ti várnátok még vele?

Figyelt kérdés

Nemrég lett PhD a nevem mögött, ezt már be lehetne íratni a személyibe, amit szeretnék is. De: arra gondoltam, mivel 2 év múlva dr. leszek, ezért még várnék vele.

És, azért házasság témakör, mert (ugyan még nincs barátom), de a nevemet is meg akarom majd kötőjelesre változtatni, ha férjhez megyek. Ami ugye újabb okmánygarnitúra-cserét jelentene, ez már három lenne összesen. (+ szolgáltatóknak bejelenteni)

Szerintetek megváltoztassam most XY PhD.-re, vagy várjam be mindhármat?

28/l

2014. júl. 3. 09:26
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
84%

Kinyitotta a bicskát a zsebedben a véleményem?

Szép.

Nekem akkor is hivalkodó dolog. Azt csinálsz egyébként, amit szeretnél, a véleményünket kérdezted, megírtam az enyémet minden sértés nélkül.

Az pedig még egy megjegyzésem (gondolom ez sem fog tetszeni, de ettől tény), hogy a szakmai előmeneteled, munkahelyi esélyeid ettől fikarcnyit sem javulnak, az életben nem elsősorban a címek számítanak. A szakterületeden gondolom ez a "baugró" egy szinttől- nem feltétlenül minőséget jelöl, hanem egy megugrott (egyébként magas és becsülendő) szintet.

2014. júl. 3. 11:09
 22/35 anonim ***** válasza:
"beugró" elnézést
2014. júl. 3. 11:10
 23/35 A kérdező kommentje:
A hivalkodó szó erősen offenzív, csak ennyit mondtam. Azt írtam, a mondatod, nem azt, hogy a véleményed! :)
2014. júl. 3. 11:11
 24/35 anonim ***** válasza:
35%
Én praktikus okokból megvárnám a doktorit. A férjezett neveden még kár agyalni, simán lehet, hogy olyan nevűbe szeretsz bele, akinek a világ minden kincséért sem vennéd fel a nevét (Bugyi vagy hasonló).
 25/35 anonim ***** válasza:
77%
Én pedig tökéletesen egyetértek a 11-es válaszolóval. A doktori iskola 3 éve után abszolutóriumot adnak, semmi mást. A disszertáció védése után szerez valaki PhD fokozatot, Dr. címet. És mivel jelenleg is a felsőoktatásban dolgozom, furcsa lenne, ha ez változott volna anélkül, hogy tudnék róla.
 26/35 anonim ***** válasza:

Én semmire nem cserélném le, se doktorira, se férjezett névre.

De annak adok igazat ebben az esetben, aki azt mondta, ha van rá időd és pénzed, cserélgesd amilyen gyakran szeretnéd.

2014. júl. 3. 11:15
 27/35 anonim ***** válasza:
93%

1. vagyok ismét.

Offenzív? Jajj.

Egyébként miről is beszélgetünk?

Gazdaságtudományi doktori és MŰVÉSZNEVED?????

Mindezt ahogy írod az irataid mellett azért is, hogy a UPC-nél módosítsd a szerződő nevét? :))

Semmi baj, te így örülsz a tanulmányi sikereidnek.

Én meg megyek dolgozni (PhD jelölés nincs ugyan sem az ármaszolgáltatómnál, sem az irodám ajtaján, doktori is már évtizedes... nem művészkedek, lehet, hogy kellene? :)

2014. júl. 3. 11:15
 28/35 anonim ***** válasza:
59%

Egyébként nekem is kissé "hivalkodónak" tűnik.

Teljesen szimpatikus, hogy egy rakás oktatóm nem használja a doktori címét, aki most szerezte meg, az sem hívta gyorsan a lakatost, meg a szerelőt, hogy üssék le a névtáblát az irodája ajtajáról, mert gyorsan rá kell gravíroztatni a doktort. Bemutatkozásnál sem használják. Nekem szimpatikus.

Aki orvos, vagy ügyvéd, természetes, rendben, de a többi esetében nekem kicsit olyan érzésem van, hogy "na, látjátok, mindenki lássa, hogy én most milyen okos lettem, hadd dicsekedjem".

Bár lehet, hogy ez csak az én beállítottságom miatt van, én a facebookos "kapcsolatban vagyok, meg gyerekem lesz, meg ezen az egyetemen tanultam" dolgokat sem szeretem. Úgy gondolom ezek az adott emberre tartoznak. Így azt sem reklámoznám, hogy doktori fokozatot szereztem, semmilyen formában.

2014. júl. 3. 11:42
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

Rosszul írtad, amikor felsoroltál. Nem ügyvéd, hanem első körben jogász.

Én várnék vele, persze, legyél rá büszke, de senki sem fogja nézni nézni a személyidet, csak az egódon dob. Igazoltatáskor a rendőr olvassa, vagy ha elmész laborba, max. ott szólítanak úgy. Én is Dr.vagyok, és én a házasságkötésig vártam a névváltoztatással, annyira felesleges pénzkidobás így, ám ha van rá kereted, tedd.

De sokan egyébként sem fogják hogy mi az a PhD.. majd elmagyarázod?

2014. júl. 3. 11:44
 30/35 anonim ***** válasza:
77%

A MŰVÉSZNEVET most olvastam, besz@rok! :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ez kész.

2014. júl. 3. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!