Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Névváltoztatásos kérdés: ti...

Névváltoztatásos kérdés: ti várnátok még vele?

Figyelt kérdés

Nemrég lett PhD a nevem mögött, ezt már be lehetne íratni a személyibe, amit szeretnék is. De: arra gondoltam, mivel 2 év múlva dr. leszek, ezért még várnék vele.

És, azért házasság témakör, mert (ugyan még nincs barátom), de a nevemet is meg akarom majd kötőjelesre változtatni, ha férjhez megyek. Ami ugye újabb okmánygarnitúra-cserét jelentene, ez már három lenne összesen. (+ szolgáltatóknak bejelenteni)

Szerintetek megváltoztassam most XY PhD.-re, vagy várjam be mindhármat?

28/l

2014. júl. 3. 09:26
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
50%

Érdemes vele várni.

Egyébként nem leszel tőle más ember.

Én ezért nem cseréltettem le semmimet.

A tudás a fejemben van, nem a személyi igazolványomban.

Én ezt hivalkodásnak gondolom.

2014. júl. 3. 09:29
 2/35 anonim válasza:
53%
Várd meg mert igazolványt nem kis tortúra csináltatni.
2014. júl. 3. 09:30
 3/35 A kérdező kommentje:
első: szerintem meg igenis lehet rá büszke az ember, én nem hívom ezt hivalkodásnak.:) én eredménynek hívom!
2014. júl. 3. 09:40
 4/35 anonim ***** válasza:
73%
Ha van időd és pénzed ennyi alkalommal új igazolványokat csináltatni, akkor változtasd.
2014. júl. 3. 09:41
 5/35 anonim ***** válasza:
14%

A másodikat mindenképpen bevárnám.

Ha időközben közeli lesz a férjhez menés, akkor azt is.

Szerintem a Dr. jelzésének akkor van jelentősége, ha ez a munkára is utal, pl. orvos vagy ügyvéd valaki.

De hogy szociológiából vagy mit tudom én miből ledoktorált valaki, azt én is úgy gondolom, hogy szakmai körökben lehet fontos, de a személyiben nem létszükséglet, attól a tudása még meg lesz, ha nem így szerepel a neve a személyiben.

2014. júl. 3. 09:46
 6/35 anonim válasza:
65%

Én úgy tudom a PhD nem jegyezhető be, csak a dr.

Én várnék vele, mert az hagyján, hogy az iratok cseréje macera, meg költséges, de ha van ingatlanod, egyéb szerződéseid, akkor mindenhol végig kell járni, hogy változtassák meg a tulajdonos/szerződő fél nevét.

2014. júl. 3. 09:47
 7/35 anonim ***** válasza:
23%

Először is gratulálok!

Lehet hogy ciki, de még sosem hallottam a PhD elnevezésről, pedig több Dr. nevú is van a családunkban. Mit jelent? Azt jelenti hogy két év múlva dr. leszel?

A helyedben én megvárnám azt a két évet és csak utána változtatnék nevet a személyimben.

A házassággal ha még nincs barátod nem érdemes foglalkozni. Lehet hogy majd a férjednek olyan neve lesz ami kötőjellel sem tetszene neked. Lehet hogy azt gondolnád hogy a dr. jobban hangzik a neved előtt mint a kötőjeles asszony név. Tehát erre nem alapoznék a helyedben.

2014. júl. 3. 09:51
 8/35 anonim ***** válasza:
81%

Én 4 éve szereztem PhD fokozatot, biológiából, és lecseréltem az irataimat is, de az okmányirodában minden kérdezés nélkül Dr-t írtak a nevem elé, a PhD oklevél felmutatásával.

Magyarországon, én így tudom, Dr-ként használják, és csak külföldön kerül a név után a PhD.

2014. júl. 3. 09:53
 9/35 anonim ***** válasza:
74%

Úgy tudom, a phd-t mint dr-t jegyzik be.

Ha várni akarsz a névváltoztatással, akkor várjál vele.

Egyébként akár most is használhatod bemutatkozásnál vagy nem hivatalos papírok aláírásánál.

2014. júl. 3. 09:56
 10/35 A kérdező kommentje:

Új felsőoktatási törvény van, így a kisdoktorit phd-ként lehet használni név után.:)

Gazdaságtudomány egyébként, szóval ezért nem hallhatott valaki róla, nem ügyvéd vagy orvos vagy gyógyszerész (?). Ezt nem 5 év után adják (sajna), hanem több után.

Köszönöm mindenkinek, még dilemmázom. Nagyon. Nincs a nevemen ház vagy autó (az akkor lenne, ha orvos doktor lennék, igaz?:))), de pl. van bankszámlám, van upc-nk ilyesmi. még agyalok.

2014. júl. 3. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!