Nektek ez a felállás megfelelne, vagy esetleg többet várnátok (pénzt? ) egy jövendőbeli menytől?
"Meg összejöttél a gyerekükkel, örüljenek ennek."
Elég érdekes gondolkodásod van, szép szóval.
Gondolom jól esik nekik, hogy viszel nekik hagymát, krumplit stb...az is pénzbe kerülne a boltba.
Az egy-egy bevásárlást én is jó ötletnek tartom, esetleg meglepheted őket vacsival.
Ami fontos még szerintem, s erre csak te tudod a választ: milyen anyagi helyzetben vannak. Lehet, hogy jól jönne nekik egy kis segítség, csak szégyellik mondani, de ha jól állnak anyagilag, akkor lehet sértésnek is vennék tőled a nagy bevásáslást.
Szerintem is teljesen korrekt. Ha már felhoztad nekik, és nemet mondtak, akkor meg nyugodj meg. Ezzel, hogy sütsz-főzöl néha, kiteregetsz, mosogatsz, stb. talán még többet is segítesz nekik, mintha havonta ledobnál az asztalra x ezret. A bevásárlás tényleg jó ötlet:)
25L
Szerintem maradj meg a bevásárlásnál, étel (hagyma krumpli, bármi) oda vitelénél, illetve a kisebb házimunkák elvégzésénél. Így hogy 1x már visszautasították a pénzt.
A férjemmel mi is hasonlóképp csináljuk. Mi vidéken élünk családi házban, az édesanyja pedig a lányával, és ott lakik még az anyuka élettársa is egy budapesti lakásban.
Mivel ők évente 1x jönnek hozzánk. Mi viszont havonta látogatjuk őket, szoktunk vinni ezt azt. pl konzervet, gyümölcsöt, rengeteg sok tojást, zöldségeket (paprika, paradicsom, krumpli)
Illetve segítünk elkészíteni az ebédet, mert ilyenkor ott eszünk. Pl én segítettem krumplit pucolni, a férjem meg mondjuk zsemlemorzsát csinált a rántott húshoz.
Ilyen dolgok.:)
27/N
Normális családban, hacsak nincsenek anyagi problémáik, nem fognak ebből ügyet csinálni. Néhány ezer forintról van szó, nem szerencsés ennyire filléreskedni.
Egy exemmel voltunk hasonlóképp, mindig én voltam náluk, tekintve hogy a szüleim messze éltek. Nem tudom, mennyi bevételük volt, de felső középosztálybeli színvonalon éltek. Egyszer vetettem fel, hogy ne adjak-e pénzt, de szinte megsértődtek.
És valahol igazuk volt. Ha belegondolsz, igen, használod a vizet és eszel. Ennyi a plusz kiadás, mondjuk legyen 10-15 ezer forint havonta. Viszont segítesz, és néha viszel ajándékot, alapanyagokat a kajához, stb. Ezzel ezt bőven kompenzálod. Nem forintra, természetesen. De - hangsúlyozom, hacsak nem a forintokat kell számolniuk - nem is ez a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!