Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nektek ez a felállás megfeleln...

Nektek ez a felállás megfelelne, vagy esetleg többet várnátok (pénzt? ) egy jövendőbeli menytől?

Figyelt kérdés
Párom és én komoly kapcsolatban élünk már jó ideje. Én 22 párom 25, még nem élünk egyelőre együtt különböző okok miatt, ezért néha nálunk vagyunk pár napot, néha náluk (szüleinél), de az a helyzet, hogy én többet vagyok náluk, mert az egyetemhez közel van a lakóhelyük és néha kollégium helyett is a barátoméknál alszom. Nem tudom havi szinten mennyit vagyok náluk, mert ez változó de pl most is 5 napot itt töltök egyfolytában és jövőhéten megint jövök 2 napra. Én nagyon jóba vagyok anyós/após jelölttel, viszont sosem adtam egy forintot sem azért, hogy itt lehetek, de nem is kérték sohasem, pedig már felhoztam a témát nekik. Nagyon kedvesek velem, nem fogadnak el pénzt, pedig használom a vizet, eszem stb. Viszont én faluban lakom, szoktunk nekik hozni hagymát, krumplit, ezen kivül segitek amit tudok a háztartásban: mindig elmosogatok magam után, elpakolok, ha valamit használok, kiteregetek, felmosok, takaritok, sokszor sütök páromnak igy nekik is, néha segitek főzni és szinte minden ebéd után én mosogatok el stb. Mostanság megfordult a fejemben, hogy ha nem is kérik illő lenne legalább pár ezer forintot adnom, mert hát mégiscsak félig ide vagyok költözve? Szerintetek?
2014. jan. 9. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Annyira akarsz akkor néha vásárolj be, de pénzt persze hogy nem fogadnak el.
2014. jan. 9. 17:58
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem ezt velük beszéld meg. Üljetek le mind a négyen és hozd szóba.
2014. jan. 9. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Neeem, ez így pont jó. Te természetben segítesz nekik, ahogyan írtad is. Meg összejöttél a gyerekükkel, örüljenek ennek. Nem kell ezeket a családi dolgokat túlfilózni.
2014. jan. 9. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

"Meg összejöttél a gyerekükkel, örüljenek ennek."

Elég érdekes gondolkodásod van, szép szóval.

2014. jan. 9. 18:10
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon normális és érett gondolkodású lány vagy, szerintem imádnak téged, és örülnek a fiúk választottjának. Én az első válaszolóval értek egyet.. néha-néha (ha engedi az anyagi helyzeted) vásárolj be mondjuk egy kis húst néha, gyümölcsöt, tisztítószereket, stb.. de túlzásba nem kell esned. :)
2014. jan. 9. 18:22
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
sztem is bevásárlás...
2014. jan. 9. 19:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Gondolom jól esik nekik, hogy viszel nekik hagymát, krumplit stb...az is pénzbe kerülne a boltba.

Az egy-egy bevásárlást én is jó ötletnek tartom, esetleg meglepheted őket vacsival.

Ami fontos még szerintem, s erre csak te tudod a választ: milyen anyagi helyzetben vannak. Lehet, hogy jól jönne nekik egy kis segítség, csak szégyellik mondani, de ha jól állnak anyagilag, akkor lehet sértésnek is vennék tőled a nagy bevásáslást.

2014. jan. 9. 19:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is teljesen korrekt. Ha már felhoztad nekik, és nemet mondtak, akkor meg nyugodj meg. Ezzel, hogy sütsz-főzöl néha, kiteregetsz, mosogatsz, stb. talán még többet is segítesz nekik, mintha havonta ledobnál az asztalra x ezret. A bevásárlás tényleg jó ötlet:)

25L

2014. jan. 9. 20:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem maradj meg a bevásárlásnál, étel (hagyma krumpli, bármi) oda vitelénél, illetve a kisebb házimunkák elvégzésénél. Így hogy 1x már visszautasították a pénzt.

A férjemmel mi is hasonlóképp csináljuk. Mi vidéken élünk családi házban, az édesanyja pedig a lányával, és ott lakik még az anyuka élettársa is egy budapesti lakásban.

Mivel ők évente 1x jönnek hozzánk. Mi viszont havonta látogatjuk őket, szoktunk vinni ezt azt. pl konzervet, gyümölcsöt, rengeteg sok tojást, zöldségeket (paprika, paradicsom, krumpli)

Illetve segítünk elkészíteni az ebédet, mert ilyenkor ott eszünk. Pl én segítettem krumplit pucolni, a férjem meg mondjuk zsemlemorzsát csinált a rántott húshoz.

Ilyen dolgok.:)

27/N

2014. jan. 9. 23:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Normális családban, hacsak nincsenek anyagi problémáik, nem fognak ebből ügyet csinálni. Néhány ezer forintról van szó, nem szerencsés ennyire filléreskedni.

Egy exemmel voltunk hasonlóképp, mindig én voltam náluk, tekintve hogy a szüleim messze éltek. Nem tudom, mennyi bevételük volt, de felső középosztálybeli színvonalon éltek. Egyszer vetettem fel, hogy ne adjak-e pénzt, de szinte megsértődtek.

És valahol igazuk volt. Ha belegondolsz, igen, használod a vizet és eszel. Ennyi a plusz kiadás, mondjuk legyen 10-15 ezer forint havonta. Viszont segítesz, és néha viszel ajándékot, alapanyagokat a kajához, stb. Ezzel ezt bőven kompenzálod. Nem forintra, természetesen. De - hangsúlyozom, hacsak nem a forintokat kell számolniuk - nem is ez a fontos.

2014. jan. 10. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!