Ti milyen titulust adnátok a jövendőbeli "nagypapának" aki nem áll rokonságban az új jövevénnyel?
Szüleim elváltak és újra is házasodtak. Édesanyám férjével szorosabb a viszonyunk, mi pedig szeretnénk bejelenteni, hogy babát várunk a párommal. Gondolkodtunk feliratozható ajándéktárgyakon és egyéb kreatív ötleteken de gondba vagyunk a megszólítással, hiszen nagypapák vannak vér szerintik is viszont nem szeretnénk ha kirekesztve lenne.
Van egy jó ötleted?
Szerintem a nagyszülők esetében is úgy van, mint a szülőknél; az ember "apunak" szólíthatja a nem vérszerinti apját is, ha az apai szerepet ő tölti be.
Ha az apukád pl. Ferenc, az anyud új férje pedig József, akkor legyen Feri papa és Józsi papa. Lehet három papája is a picinek. :)
Nekem is négy nagypapám volt. Sajnos már egy sem él.
Józsi papából kettő is volt, aztán Volt még Imre papa és Árpi papa. :-)
Édesanyám jó kapcsolatban maradt az előző férje édesanyjával (anyum megözvegyült, nem elvált). A mai napig őt is mamámnak szólítom, pedig egyik szülőm sem szólította "anyunak". Egyszerűen mikor kicsik voltunk, mindig úgy jelentették be, hogy "megyünk mamához" így automatikusan 3 mamám lett.
Szerintem nem gond, ha a nem vérszerinti papa is papa.
Az egyáltalán nem baj, ha a kicsinek 3 papája van.
Nálunk a pápákat vezeték név szerint különböztetjük meg.
Nem így hívják őket, csak példaképp:
Végh papa
Kovács papa
Balogh papa.
Én a harmadik papát is ugyanígy bevenném a sorba, egyáltalán nem baj, ha nem vér szerinti papa. Attól még lehet ugyanolyan soros a papa-unoka viszony, mint a vér szerinti papákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!