Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megpofoztak, lefejeltek,...

Megpofoztak, lefejeltek, betört az orrom. Mivel a tettes nem akarja, hogy priusza legyen, az ügyvédje felhívott, hogy kössünk egyezséget, jóvátételt fizet. Ez lenne a mediációs eljárás? Mekkora összeg lehet méltányos ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Kapcsolatban álltam egy férfival. A viszony ellaposodott. Közöltem szakítási szándékomat, úgy tűnt megértette. Két nap múlva viszont többször telefonált, hogy mikor érek haza, mert beszélni szeretne velem. Éjfél körül a kapuban várt és lekevert egy oltári pofont, leköpködött, majd a lépcsőházban lefejelt. Eltört az orrom. Vér, baleseti sebészet, röntgen, rendőrség, 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sértés. Mivel nem akarja, hogy priusza legyen, az ügyvédje felhívott, hogy kössünk egyezséget, jóvátételt fizet. Ez lenne a mediációs eljárás? Mekkora összeg lehet méltányos ebben az esetben? Hozzá tartozik még az ügyhöz, hogy januárban már volt egy esetünk, szintén megpróbáltam szakítani. Ittasan akkor is megfenyegetett, hogy megkeseríti az életemet, költözzek el a házból, megpofozott, rovarirtót fújt be a konvektorom szellőzőnyílásán keresztül, telefonon zaklatott. A rendőrséget akkor is kihívtam, jegyzőkönyvet vettek fel, de nem tettem magánvádas feljelentést, a pofon nem volt súlyos testi sértés.

2014. máj. 19. 13:29
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
Hogy alakult a dolog végül?
2014. okt. 16. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!