Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megpofoztak, lefejeltek,...

Megpofoztak, lefejeltek, betört az orrom. Mivel a tettes nem akarja, hogy priusza legyen, az ügyvédje felhívott, hogy kössünk egyezséget, jóvátételt fizet. Ez lenne a mediációs eljárás? Mekkora összeg lehet méltányos ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Kapcsolatban álltam egy férfival. A viszony ellaposodott. Közöltem szakítási szándékomat, úgy tűnt megértette. Két nap múlva viszont többször telefonált, hogy mikor érek haza, mert beszélni szeretne velem. Éjfél körül a kapuban várt és lekevert egy oltári pofont, leköpködött, majd a lépcsőházban lefejelt. Eltört az orrom. Vér, baleseti sebészet, röntgen, rendőrség, 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sértés. Mivel nem akarja, hogy priusza legyen, az ügyvédje felhívott, hogy kössünk egyezséget, jóvátételt fizet. Ez lenne a mediációs eljárás? Mekkora összeg lehet méltányos ebben az esetben? Hozzá tartozik még az ügyhöz, hogy januárban már volt egy esetünk, szintén megpróbáltam szakítani. Ittasan akkor is megfenyegetett, hogy megkeseríti az életemet, költözzek el a házból, megpofozott, rovarirtót fújt be a konvektorom szellőzőnyílásán keresztül, telefonon zaklatott. A rendőrséget akkor is kihívtam, jegyzőkönyvet vettek fel, de nem tettem magánvádas feljelentést, a pofon nem volt súlyos testi sértés.

2014. máj. 19. 13:29
1 2 3
 1/21 szántóvető ***** válasza:
64%
egy hónapig nem tudsz dolgozni,szerintem kérjél félmilliót,annál kevesebbel ne érd be.de ne várj sokat,ha 1-2 napon belül nem fizet akkor jelentsd fel.
2014. máj. 19. 13:35
 2/21 anonim ***** válasza:
53%
minimum 100 ezer de lehet hogy keveset mondtam...
2014. máj. 19. 13:36
 3/21 Trafó1 ***** válasza:
74%
Mondj egy tekintélyes összeget, legalább egy millát, az ügyvéd úgyis alkudni fog, különben meg dögöljön meg a szemétláda.
2014. máj. 19. 13:37
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem egyeznék ki, ez egy idegbeteg, mit fog csinálni a következő barátnőjével?
2014. máj. 19. 13:37
 5/21 anonim ***** válasza:
66%
Mondj nagyot, hátha ki tudja fizetni, ha nem akkor tudjon alkudni. Én 2-3 Milliót mondanék, de az alsó határ fél millió lenne nálam is
2014. máj. 19. 13:39
 6/21 szántóvető ***** válasza:
53%
mivel priusza van ezért van esély hogy letöltendőt kap,lehet hogy kevés a fél milla.kéjél többet ha jól áll anyagilag.
2014. máj. 19. 13:46
 7/21 anonim ***** válasza:
66%

Betört orr orrsövény ferdülést okoz nagyon sokszor, ami elég zavaró, nem tudsz az orrodon rendesen levegőt venni.

2-3 millió alap, ami majd úgyis lealkudnak.

2014. máj. 19. 13:48
 8/21 anonim ***** válasza:
53%
6-8 milliót simán bemondhatsz, vagy akár többet is, és ha megkapod a felét, akkor is jól jártál. Bár én inkább hagynám, hogy leültessék.
2014. máj. 19. 13:59
 9/21 Lumpenproletár ***** válasza:
66%
Atyaúristen micsoda életek vannak...
2014. máj. 19. 14:01
 10/21 Őszödi Ferenc ***** válasza:
57%

Szóval itt egyesek félmillió forintért eladnák a becsületüket.

"Megpofoztak, lefejeltek, betört az orrom."

Tessék, itt van ötszázezer forint, ugye, hogy nem is fáj annyira?

2014. máj. 19. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!