Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi a maximális összeg,...

Mennyi a maximális összeg, amit követelhetek a páromtól gyerektartás képpen?

Figyelt kérdés
1 gyermekem van. 2 éve külön vagyunk..
2014. ápr. 23. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A fizetésének valahány százaléka úgy tudom, pontosabban nem tudom megmondani, de biztos lesz valaki, aki tudni fogja a részleteket is.
2014. ápr. 23. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Gyerekenként 15 és 25% közötti összeg az általában megítélt, de amennyiben a tartásra kötelezettnek szokatlanul magas a jövedelme, akkor ennél kevesebbet - amennyi reális egy gyerekre - adnak meg.

De gyerektartás csak akkor jár, ha el vagytok válva (illetve ha élettársak voltatok, nem éltek egy háztartásban) és a gyerekelhelyezésröl bírósági határozat van.

2014. ápr. 23. 18:58
 3/12 A kérdező kommentje:
Apasági nyilatkozat van csak.. és hogy 2 éve lemondott a gyermek neveléséröl és én nevelem tovább egyedül.. se élettársi nyilatkozat hivatalosan nincs , se házasok nem voltunk soha..
2014. ápr. 23. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:

" és hogy 2 éve lemondott a gyermek neveléséröl és én nevelem tovább egyedül.."

Erröl is van valamiféle hivatalos papír?

Mindenesetre célszerü a bíróságon kérni a gyerekelhelyezés határozatba foglalását (mert egyedül ez kötelezö érvényü mindkettötökre nézve) és a gyerektartás mértékének megállapítását is.

A bíróságokon van ingyenes tanácsadás, ott minden szükséges felvilágosítást megkaphatsz és a szükséges beadnivalókat is segítenek elkészíteni.

2014. ápr. 23. 19:07
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen van ilyen papír.. a gyámhatóságtól van.
2014. ápr. 23. 19:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Fizetése 20%-ka ha ez túl irreális lenne akkor kevesebb. Egy gyerekre max 60 ezer körül ítélnek de ahhoz az apának nagyon jól kell keresni persze bejelentve.
2014. ápr. 23. 19:27
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Felütteted magad és még lenne képed követelőzni?
2014. ápr. 23. 20:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.. föleg az utolsónak..
2014. ápr. 23. 20:51
 9/12 A kérdező kommentje:
Az apa kb. 170 ezret keres nettóban.
2014. ápr. 23. 20:52
 10/12 anonim ***** válasza:
34%
Az abszolút maximum 50%, mivel a keresete felét neki kell megkapnia.
2014. ápr. 24. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!