Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan járhatnék el?

Hogyan járhatnék el?

Figyelt kérdés

Más féléve, kölcsön adtam egy srácnak 27 ezer forintot, hogy rendeljen meg nekem valamit a netről, de a pénzt azóta nem láttam. Mindig kérdeztem tőle facebookon, hogy mikor fogja kifizetni, de alig írt vissza, és így más félév után elég ciki, bevallom az elején még hittem neki meg minden, de azért mindennek van határa. Szeretném azt a 27 ezer forintot visszaszerezni tőle. Milyen eljárással tehetném meg ezt? Végrehajtó? 20 éves srác, nem sok minden tulajdona van, bár nem tudom a végrehajtó, hogyan tud eljárni az ilyenek ellen ezért tettem fel a kérdést.

Van facebook beszélgetés arról, hogy tartozik és mondogatja, hogy majd megadja.

Mi a teendő ?

Köszönöm előre is.

2014. ápr. 19. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Jogi úton fizetési meghagyást kezdeményezel ellene, ami ügyvédi költséggel együtt legalább 15-20 ezer forint alsó hangon.

Amikor az jogerőre emelkedik, akkor beadatod a végrehajtást, ha szerencséd van és van végrehajtható vagyona, akkor megkapod a 27 ezer forint és kamatait, illetve követelheted a jogi eljárás díját is. Ha nincs, akkor a 27 ezer forint mellé keletkezett további 25-30 ezer forint költséged és várhatod, hogy valamikor egyszer lesz olyan tiltható jövedelme, amiből kifizet.

2014. ápr. 19. 15:07
 2/3 A kérdező kommentje:
elvileg dolgozik, bejelentett munkahelye van.
2014. ápr. 19. 15:22
 3/3 anonim ***** válasza:
facebook beszélgetést bíróságon nem fogadják el mivel manipulálható
2014. ápr. 20. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!