Szerintetek is emelni kéne a matematikaórák számát az általános és középiskolai tantervben, valamint középiskolában is tiltani kéne a számológép használatát?
mondom 49, nem kell másokat lenézni
próbáld meg úgy elmondani a mondókád, hogy nem engem minősítesz, főleg úgy nem, hogy fogalmad sincs ki vagyok
ezzel együtt nem értem minek vitatkozol velem, hiszen én nem értem, sőt el sem tudom képzelni
minek állsz le ostoba hülyékkel?
33-as vagyok , és 40-esnek üzennék:
Én nem mondtam, hogy nem olvasok szépirodalmat. Olvasok. Ha időm engedi akkor sokat. Csak lenézem azt, aki ebből akar megélni ahelyett, hogy normális szakmája lenne. Persze ha tudja csinálja, de ha nem akkor ne sírjon utána a szája, ő választotta. A szépirodalom hobbi, amit az ember a szabadidejében művel, de semmiképpen sem valami komoly dolog.
És arra meg nem sikerült választ adnia senkinek, hogy mi értelme van annak, hogy olyat keressek egy versben, amit csak a magyar tanár lát benne, és utána meg kapjak egyest azért, mert én nem látom. A kövér gyereket sem szokás megbuktatni tesiből. Erre mondtam, hogy a matek nem hazudik. 2*2 mindig 4.
És még valami: nincs olyan, hogy valaki tehetségtelen a középiskolai matekhoz. Olyan van, hogy valaki lusta megtanulni, vagy a tanára tehetségtelen. Én sokáig kettes-hármas voltam matekból, aztán egyszer besokalltam, leültem, megtanultam az alapokat, és csodák csodája egyből ment utána minden. A középiskola utolsó 3 évében végig ötös voltam, 97%-os érettségit írtam (igaz középszinten ez azért nem volt akkora kunszt), és a műegyetemet is elvégeztem csúszás nélkül (oké, ott már csak hármas voltam matekból, de az már más szint). Csak egyszer le kellett ülni, és rászánni kicsit több időt.
én vagyok a 40
ne nézd le. ettől nem kisebb ember, művészekre, írókra, költőkre is szüksége van az emberiségnek
"Csak lenézem azt, aki ebből akar megélni ahelyett, hogy normális szakmája lenne." Nem olyan könnyű ám jól írni. Nem olyan könnyű ám jó operát komponálni. Ezek normális szakmák, simán meg is lehet belőle élni. Illetve itthon egyre kevésbé, de itthon lassan építészként sem élsz meg.
"A szépirodalom hobbi, amit az ember a szabadidejében művel, de semmiképpen sem valami komoly dolog" semmivel sem komolytalanabb mint a műszaki tudományok, tényleg ne legyél szakbarbár.
"És arra meg nem sikerült választ adnia senkinek, hogy mi értelme van annak, hogy olyat keressek egy versben, amit csak a magyar tanár lát benne"
semmi értelme
"matek nem hazudik. 2*2 mindig 4" ez egy jó fogódzó, ugye? persze a 2*2 sem mindig 4
"És még valami: nincs olyan, hogy valaki tehetségtelen a középiskolai matekhoz. Olyan van, hogy valaki lusta megtanulni, vagy a tanára tehetségtelen. Én sokáig kettes-hármas voltam matekból, aztán egyszer besokalltam, leültem, megtanultam az alapokat, és csodák csodája egyből ment utána minden." ergo volt tehetséged hozzá, csak lusta voltál vele foglalkozni. hidd el valakinek nincs hozzá. De neki van máshoz. Nem csak a te klónjaid élnek a Földön, elég széles a skála. Meg kell tanulni elfogadni, hogy nem mindenki ugyan olyan, a te élményeid a tiéd, és nem másé.
és miért nem filmesztétikát végeztél? Te pl. lenézed Réz Andrást? Vagy Arany Jánost? Mozart-ot? Az ő munkájuk kevésbé értékes mint a tied?
Ha a mérnök elront valamit, ott emberek halnak meg.
Ha nem jön ki a rím...hát nem jön el a világvége.
Innentől egyértelmű mi a komolytalanabb...
Filmesztéta, ez is jó kis kamuszakma. Ennyi erővel én is szívesen leülnék egész nap filmeket nézni, és írogatni róla. De ezt mások hobbinak nevezik.
Lehet persze mindennek szép hangzatos neveket adni: mondjuk én holnaptól gasztroesztéta leszek. Közben kritizálom a rántotthúst..
hát öregem menthetetlen vagy
egy beképzelt szakbarbár mérnők
legyél magadra büszke, és mindenkit nézz le, mert te vagy a nagy ember, a többiek munkája/szakmája egy vicc
gratulálok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!