Szerintetek is emelni kéne a matematikaórák számát az általános és középiskolai tantervben, valamint középiskolában is tiltani kéne a számológép használatát?
Tom Benko
már nem sokáig
hamarosan szgépek írják majd a programokat
persze kellenek majd matematikusok, csak nem a programozáshoz
nem kell magatokat egekbe emelni, és mindenki mást lenézni. evvel semmivel sem leszel különb annál, aki azt írta, nem kell a matematika
10-es droidozó hülyegyerek!
nem, nem kell a matematika a Photoshop használatához
erről írt, te észlény
persze a háttérben kell, de te ebből semmit nem látsz mint felhasználó
kicsit gondolkozz, utána legyél pökhendi
szimplán technofób vagy kérdező
de vesd fel Rózsikának, neki tetszeni fog az ötleted
egyébként miért szaladsz ennyire előre, már az ókorban is tudtak számolni, jobb eszközök minek
nagyon remélem hogy nem az OM-ben vagy döntéshozó kérdező, mert akkor Isten irgalmazzon ennek az országnak
én a 80-as évek végén jártam gimibe
már akkor szakosodott az ember, azt tanulta emelt óraszámban ami érdekelte, amivel később foglalkozni akart (vagy azt képzelte :)
ugyanakkor szükség van általános műveltségre is
és nem kell mindenkit lenézni mert nem szerette vagy nem volt fontos számára a matematika, persze megértem, ismerek pár elvarázsolt embert, fel sem fogja, hogy vannak emberek akiket más érdekel mint ő
de ettől még a másik nem idióta
igazi falanszter lenne ha csak matematikusokból állna az emberiség, és nem lenne senki író, költő, vagy művész sem
és mint írtam a vers tanulás is hasznos, bizony ám. persze szerintetek nem, pedig igen. persze figyelni kellett volna biológián, de mivel az nem a számokról szólt, pfej tárgy volt az is, igaze :)
20) és hova kente ezt a tudását? a hajára
de nem tanult meg vállalkozni, nem tanulta meg kezelni a pénzét, befektetni, és nem tanult meg vitatkozni, érvelni
az amcsik tudnak, mi nem. mi csak anyázni tudunk, másikat minősítgetni, ami sok minden, csak vita nem
nem attól vagy művelt hogy mennyi adatot raktározol, attól nem vagy több mint egy adatbank
a mai világban meg pláne nem érték, amikor 1-2 sec alatt minden adathoz hozzáférek, amihez csak akarok
tudom, hogy nem tetszik, de eljárt feletted a világ, vagy alkalmazkodsz vagy úgy maradsz - ez a te döntésed
34-es jól megfogalmazta
és sajnos nem csak a matematika tanítás ilyen
kezdjük ott, hogy első 4 évben készség szinten meg kellene tanulni írni, olvasni, számolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!