Ha idén légpuskával seggbe lövöm a gyümölcsöst évek óta fosztogató cigánygyerekeket, engem ítélnek el? Te mit tennél?
Volt már hogy szerszámokkal jöttek lopni és azt lobogtatták a nagyszüleim felé, mielőtt elszaladtak a lebukás után. Szóval fegyver is van náluk, csoportosan vannak és úgy hatolnak be magánterületre lopni.
Vagy még arra gondoltam, hogy felállítok valamilyen csapdát, amibe mondjuk beleesne az egyik, vagy beleszorulna valamibe, de nem esne baja. Aztán pár pofon után hívnám a rendőröket.
Én 19 éves vagyok, a cigányok 15-16 évesek. Hogy lehetne hatékonyan védekezni ellenük? A nagyszüleim gyümölcsösét minden évben leszüretelik.
Még arra gondoltam, hogy mérget kellene fecskendezni (nem halálost) egyszer a gyümölcsökbe (mint ahogy a borba az a gazda) és vigyék csak.
Tehát a másik kérdés:
Milyen módszerrel lehetne őket örökre leszoktatni a lopdosásról?
TE MIT TENNÉL?
Az új BTK értelmében, ha el tudod érni, hogy rád támadjanak azokkal a dolgokkal, amiket magukkal hoztak, akkor meg is ölheted őket önvédelemből.
Egyébként csapdát is állíthatsz nekik, meg is mérgezhetsz pár gyümölcsöt a földön rendes méreggel, mondjuk patkányméreggel, aztán ha meghal egy, akkor te védekezhetsz azzal, hogy a rágcsálók ellen védekeztél így (ezt azért mondom, mert már hallottam egy ilyen esetről a környéken és nem ítélték el a gazdát, persze ez nem biztos, de így hallottam, több embertől is).
" Az új BTK értelmében, ha el tudod érni, hogy rád támadjanak azokkal a dolgokkal, amiket magukkal hoztak, akkor meg is ölheted őket önvédelemből. "
Köszönöm! Valami ilyesmire gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!