Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha idén légpuskával seggbe...

Ha idén légpuskával seggbe lövöm a gyümölcsöst évek óta fosztogató cigánygyerekeket, engem ítélnek el? Te mit tennél?

Figyelt kérdés

Volt már hogy szerszámokkal jöttek lopni és azt lobogtatták a nagyszüleim felé, mielőtt elszaladtak a lebukás után. Szóval fegyver is van náluk, csoportosan vannak és úgy hatolnak be magánterületre lopni.

Vagy még arra gondoltam, hogy felállítok valamilyen csapdát, amibe mondjuk beleesne az egyik, vagy beleszorulna valamibe, de nem esne baja. Aztán pár pofon után hívnám a rendőröket.

Én 19 éves vagyok, a cigányok 15-16 évesek. Hogy lehetne hatékonyan védekezni ellenük? A nagyszüleim gyümölcsösét minden évben leszüretelik.

Még arra gondoltam, hogy mérget kellene fecskendezni (nem halálost) egyszer a gyümölcsökbe (mint ahogy a borba az a gazda) és vigyék csak.

Tehát a másik kérdés:

Milyen módszerrel lehetne őket örökre leszoktatni a lopdosásról?

TE MIT TENNÉL?

2014. márc. 17. 13:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Kamerákat is lehet felszerelni esetleg valami gödröt amibe beleesve nem lesz bajuk csak csapdába esnek. Aztán ha el vannak fogva magánnyomozókkal hívd a rendőrséget.
2014. márc. 17. 13:38
 12/25 anonim ***** válasza:
35%

Az új BTK értelmében, ha el tudod érni, hogy rád támadjanak azokkal a dolgokkal, amiket magukkal hoztak, akkor meg is ölheted őket önvédelemből.

Egyébként csapdát is állíthatsz nekik, meg is mérgezhetsz pár gyümölcsöt a földön rendes méreggel, mondjuk patkányméreggel, aztán ha meghal egy, akkor te védekezhetsz azzal, hogy a rágcsálók ellen védekeztél így (ezt azért mondom, mert már hallottam egy ilyen esetről a környéken és nem ítélték el a gazdát, persze ez nem biztos, de így hallottam, több embertől is).

2014. márc. 17. 14:26
 13/25 A kérdező kommentje:

" Az új BTK értelmében, ha el tudod érni, hogy rád támadjanak azokkal a dolgokkal, amiket magukkal hoztak, akkor meg is ölheted őket önvédelemből. "

Köszönöm! Valami ilyesmire gondoltam.

2014. márc. 17. 14:41
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha elég ügyes vagy, a csúzli és a kavics igencsak hatásos.
2014. márc. 17. 16:00
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
5-ös biztos cigó
2014. márc. 17. 16:15
 16/25 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Csak hogy tiszta legyen, az hogy rád támadnak az szó szerint azt jelenti hogy rád támadnak, az hogy 30m-ről lóbálják feléd a kapát nem fogja megállni a helyét a bíróságon.
2014. márc. 17. 16:40
 17/25 anonim ***** válasza:
Villanykerítés, vezess bele 230-at, néhány medvecsapda, sztem kiváló.
2014. márc. 17. 17:50
 18/25 anonim ***** válasza:

Bocsánat, rossz link volt.

[link]

2014. márc. 17. 18:42
 19/25 anonim ***** válasza:
41%
őzcsapda is jó gazdaboltban vagy vadászboltban lehet kapni belelép ott is ragad a lába csak ezzel az a baj hogy utána a kis családja (40 fő) odamegy és rátok gyújtja a házat :S szóval inkább kutyát vegyél vagy nemtom elég nehéz helyzet.
2014. márc. 17. 18:47
 20/25 anonim ***** válasza:
Ezt mondom hogy Dobermannt vegyél én is azt fogok venni am.
2014. márc. 17. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!