'Kedves' szomszéd légpuskával fejbelőtte a macskánkat. Ha nincs ellene konkrét bizonyíték, mi a teendő?
Hihetetlen hogy léteznek ilyen undorító emberek
"aki mellesleg állítólag 'csókos' a rendőrségen"
Sajnos ebben az esetben semmit sem tehetsz mert a korrupciónak nincsen határa a rendőrségnél
Legfeljebb megkérhetsz egy színesbőrűt hogy tegye el láb alól némi fizetségért,jobbat nem tudok.Ha nem lenne csókos a rendőrökkel akkor még lehetne esély ellene tenni valamit de így ez lehetetlen
Szerintem konzultálj állatvédő egyesületekkel.
Nekik sok dolguk volt már szerte az országban, gondolom, hogy a te eseted is előfordult már.
Mindenképp kérj tőlük tanácsot.
Egyrészt tedd meg a feljelentést állatkinzásért ismeretlen tettes ellen. Így ha bármi kiderül akkor már el tudnak járni a rendőrségen.
Ha meg kicsit ügyeskedsz és átmész akkor lehet hogy az ürge elkezd panaszkodni a macskádra vagy elkottyintja hogy ő volt. Ha ezt felveszed hangfelvevőn vagy telón akkor már részben van anyagod(nem igazán használható fel de segíthet).
És nem leszólás de ahány ismerősömtől már hallottam hogy ez vagy az a rendőségen "csókos".. és már volt hogy ismerősömre is mondták... :))
A lényeg hogy az ilyennel nem kell foglalkozni, meg kell tenni a feljelentést!
Állatvédőknek is lehet szólni mert hasznosak!
Ugyanakkor tényleg igaz hogy pár szórakozó gyerek is lehet, nem csak a szomszéd. Akármennyire is remélem hogy megfizet a tettéért az elkövető, remélem hogy tényleg az elkövető fizet meg. Ha önbíráskodsz abból nagy baj lehet. Pláne ha kiderül hogy nem az a szomszéd volt akire gondoltál...
"tehát 1értelmű,hogy ott bántják"
Egyértelmű? Ez semmi. Adta a szomszéd bármi jelét annak, hogy nem kedveli a macskádat? Van egyáltalán légpuskája?
Tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert abból olyan hamis vád lenne, hogy a fal adja a másikat.
Ha rendőrrel vagy más hatósággal beszélsz, arra vigyázz, hogy csak azt mondd amit láttál/tapasztaltál, ne következtess. Így biztos nem lesz hamis vád.
Kérlek, mindenképp próbálj meg mindent, ökölbe szorul a talpam az ilyen hányadékoktól, bárki is lőtt rá.
Lehet , hogy most le leszek pontozva de leírom amit én gondolok az esetről .
Az valóban elítélendő , hogy légfegyverrel rálő egy állatra és ha bebizonyosodik remélem rendesen megvágják majd . Őszintén megmondva én nem szeretem a macskákat de nekem eszembe se jutna , hogy rá lőjek . Másrészről amivel nem értek veled egyet , hogy had mászkáljon át . Tegyük fel én lennék a szomszédod és lenne 2 harci kutyám és átjárnának hozzátok aludni és ti nem mernétek ki menni , akkor ahhoz mit szolnál ? Lehet , hogy a szomszédod is utálja a macskákat és azt akarta , hogy ne menjen át , mondjuk az igaz , hogy nem megoldás ha lelövi . De szerintem menj át és beszéld meg vele . Habár én már jártam úgy , hogy haza hoztam egy kutyát a macskák miatt és akié a macskák az feljelentett mert így nem tudnak játszani a macskái . Tehát ha a szomszédodnak is az a baja , hogy oda jár a macskád akkor mond neki , hogy vegyen egy kutyát . Azzal ti is jobban járnátok minta össze vissza lövöldözné a macskádat .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!