Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van ehhez joga a tanárnak?

Van ehhez joga a tanárnak?

Figyelt kérdés

1 hónapja elvette tőlem a tanár a mobilt, mert órán használtam. Akkor az volt, hogy egyik szünetben visszakértem az iskolatitkártól, aki visszaadta.

Most hétfőn ugyanennél a tanárnál mobiloztam az órán, és hát megint elvette, odaadtam neki, de azt mondta, már nem kaphatom vissza ma, hanem majd menjek megint az iskolatitkárhoz (aki egyben az igazgatóhelyettes) holnap és tőle kérjem el megint.

Jó, ma lementem hozzá az igazgatóiba, de mondta, hogy mivel 2.-szorra vette el, nem fogja visszaadni, csak ha szülővel bejövök pénteken.

Voltam nem is olyan rég egy középiskolásoknak szóló rendőrségi előadás szerűségen, ahol azt mondták, hogy a tanár köteles a tanítási nap végén visszaadni a gyereknek a telefont, és hogy nem csinálhat olyat, hogy magánál tartja.

Mi erről a véleményetek? Ráadásul szüleimmel be se tudnék menni pénteken, meg igazából semmikor se, de mindegy, az már más történet.

2014. febr. 18. 21:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:

hirtelen csendben maradtam?

te linkelgetők királya arról amit belinkeltél mert ugye fejben mégsem vagy erős.....

a link amely a polgári jogi rosszhiszemű birtoklásáról szól az SEMMIBEN érted SEMMIBEN nem tér el attól amit én mondtam. mit mondtam?hogy nem lopás sőt nem bűncselekmény....és ezt a linkelgetős anyag is megerősíti. mi az amit belinkeltél és szerinted olyan mint amit én rosszul tudtam? hogy rosszhiszemű birtokossá válik és felelősséggel tartozik minden olyan KÁRért (!) ami a tulajdonos birtokába egyébként nem következett volna be?én az egyikőtökkel folytatott privát beszélgetés során is kitértem az "elveheti e és mikor milyen körülmények közt mi alapján" téma elöl mert kizárólag a legfőbb azaz büntetőjogi értelembe véve vizsgáltam.és igazam van.

na linkelgetős akkor értelmezzük ketten amit belinkeltél:

milyen adataink vannak arra hogy a tanár birtokában kár keletkzett a készülékben amiért felelősséggel tartozna?halo...igen?...nem hallom!

akkor hogy támadható a tanár a rendelkezésre álló adatok alapján a büntetőjog MELLETT közkívánatra a polgári jog alapján????? sacperkábé szintén semmivel....Demoklész kardja lebeg felette hogy nehogy elejtse vagy mit tudom én lekávézza a telót mert akkor fizethet mint a katonatiszt...de jelen pillanatban (feltéve hogy még nála van)szimplán csak réosszhiszemű birtokos mert nem adta vissza és ennyi...ksz pasz....csak a lehetőség van meg rá hogy perelhető legyen HA.....

igen csöndben maradtam mert azt gondoltam hogy legalább te érted amit írsz (ja bocs linkelsz)de úgy tűnik még azt is nekem kell elmagyaráznom neked

2014. márc. 6. 14:51
 62/72 anonim ***** válasza:

Nem kell magyarázkodni meg ódákat írni:)

Te azt mondtad, h magánál tarthatja a tanár, holott nem, legalábbis nem jogszerű.

Ennyi, hülye vagy és kész;)

2014. márc. 6. 19:43
 63/72 anonim ***** válasza:

az írtam hogy nem bűncselekmény hogyha magánál tartja,naná, ti pedig nekem támadtatok hogy hülyeségeket hordok össze vissza.

keresd vissza a hozzászólásaimat. már a legelső hozzászólásomban sem a címben szereplő kérdéssel foglalkoztam, hanem a 6-os válaszolóra reagáltam aki feljelentést szorgalmozott,és gondoltam odabököm hogy felesleges és hasztalan ...ezután kellett védenem az igazamat a trolloktól

most ha visszaírnám hogy te vagy hülye az nem lenne elég kifejező mert te még pluszban analfabéta is vagy

De az eszmefuttatásodra továbbra is kiváncsi vagyok hogy a gyakorlatban azon kívül hogy pofájába mondod a tanárnak:"Tisztelt tanár bácsi/néni,rosszhiszemű birtokosnak tetszik lenni kicsöngetés óta."-nos ezen kívül ténylegesen mit tudsz tenni a szuperszónikus állásfoglalás alapján....de most ne terelj!

2014. márc. 6. 21:29
 64/72 anonim ***** válasza:
várjál egyvalamit bizony én is elnéztem (persze nem szakmailag)....nem is te linkelted a dolgot (bár nem zárható ki hisz regisztálhattál 2 cimmel de ennek esélye elenyésző)....nos nem hinném hogy visszaolvastad már a hozzászólásaimat és belátod helytállóak az érveim miszerint nem állítottam valótlant......én mindenesetre elolvastam a tieidet....igen ...te például(mert sokan óbégattatok) a lopás mellett kardoskodtál elég hevesen...arról beszélj inkább. még mindig lopás????
2014. márc. 6. 21:40
 65/72 anonim ***** válasza:

#54. hozzászólóként úgy gondolom, elég világosan le van ott írva a szitu a kérdéssel kapcsolatban.

Tehát a válasz: Nincs, nincs joga a tanárnak ahhoz, ami a kérdésben -a leírtak alapján- szerepel.

2014. márc. 7. 14:52
 66/72 A kérdező kommentje:
Na, ma végül bement mutterom a nőhöz és visszakaptam.
2014. ápr. 3. 16:53
 67/72 anonim ***** válasza:
Közel 2 hónap után? Mekkora pancser vagy:D amikor tőlem kérte a tanár én annyit mondtam, hogy vagy elteszem vagy ha annyira elakarja tőlem venni, akkor tépje ki a kezemből.
2014. ápr. 3. 17:01
 68/72 anonim ***** válasza:
0%
Utána adott egy szaktanárit meg egy egyest, na bumm nagyon meghatódtam tőle. A telefonom attól még nálam maradt.
2014. ápr. 3. 17:02
 69/72 anonim ***** válasza:

"mutterod bement a nőhöz"?

Zsenikém te magadon kívül tisztelsz mást is? Te nem tudsz viselkedni, de még neked áll feljeb?

Kérdező, ebben az a legsiralmasabb, hogy te azt hiszed, még neked van igazad. Kívánom, hogy egész életedben a hozzád hasonló embertípussal kelljen végződött!

2014. ápr. 3. 18:29
 70/72 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek nincs joga zavarni az órát, a tanárnak nincs joga egy napnál tovább benntartani a telefont. Tehát a kettő kioltja egymást,magyarán mindenki IJ kártyát húzott. Szüleidet meg kell kérni,hogy menjenek be. Ha nem mennek akkor telefon nélkül maradsz. Nem vagyok 60 éves,de ezek szerint már nyugodtan mondhatom 25 évesen is,hogy bezzeg a mi korunkban még a 8. órán is kuss volt, és nem játszottunk a telefonokon,pedig már akkor is létezett....nem az őskorban voltam tinédzser én se! Személy szerint mindig is rühelltem az olyan gyereket,aki a jogairól kib*a*s*z*o*t*t felvilágosult volt,de a kötelességeiről mélyen hallgatott. Apropó! "Jogod van tanulni." Ezt azért jobb,ha tudod.
2014. ápr. 4. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!