Van a tanárnak ehhez joga?
Ha a házirendben benne van akkor igen. De miért kellene egy órán telefonálni, mi lehet annyira halaszthatatlan?
Múltkor egy kérdésben az szerepelt, hogy a tanár még ki is dobta az ablakon a telót! (A diák adott rá utasítást, csak nem gondolta, hogy meg is teszi a tanár)
Gondolom a házirend szabályozza az iskolai mobiltelefon használatot. Van joga elvenni, ha a diák zavarta vele az órát vagy a miatta nem figyelt az órára.
Én tiltanám a bevitelét is. Aki olyan hülye, hogy órán használja, az meg is érdemli, hogy elvegyék tőle és csak a szülőnek adják vissza, vagy menjen a kukába :)
Nem irigylem a mai tanárokat.
Anno egy vacak kisautót nem mertem bevinni a suliba, hogy szünetben játsszak vele, mert akkor is elvették volna.
Most meg még a tanár marad alul, ha el meri venni a telefont a gyerektől, ha óra alatt nyomkodja!
"De miért kellene egy órán telefonálni, mi lehet annyira halaszthatatlan? "
Most mért? Lehet hogy épp ő a megyei főorvos és az óra alatt épp ügyeletre volt beosztva.
Gondolom a dolgozatírás közben általánosan megengedett és elfogadott dolog, hogy a gyereknek fülhallgató fityegjen a nyakában, másik végén mobiltelefon. A tanár joggal gondolhatta, hogy a lejátszóról esetleg puskázás megy, és ennek bizonyítása miatt szerintem joga van belenézni.
Nem is értem, mit képzelnek ezek a mostani taknyosok, mit meg nem engednek maguknak. Nem az a ti dolgotok, hogy a tanár jogait kérdőre vonjátok, vagy éppen a saját (vélt) jogaitokat fitogtassátok, hanem elsősorban a kötelezettségeitekkel kellene tisztában lenni, és azoknak eleget tenni!
Sajnálom hogy a 9-est így lepontozták. Én mélységesen egyetértek vele.
Elképesztő dolog, hogy a kis taknyosok is már mindenütt azt nézik hogy mihez van JOGUK. Persze kötelezettségük, az nincs!
De sajnos ez a felfogás eluralkodott az élet több területén, nem csak az iskolákban!
És ez szomorú. Ezt hozta nekünk a naaagy liberalizmus. A lelki elkorcsosulást, eldurvulást, a másik elnyomását a "nekem jogom van" címszó lebegtetésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!