Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van a tanárnak ehhez joga?

Van a tanárnak ehhez joga?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy a tanár azt hiszi hogy a diák telefonozott órán.(De nem tudja bizonyítani)Van ahhoz joga hogy elkérje a telefont és megnézze mi van rajta? És a diák megteheti hogy nem adja oda? (ált.isk.)
2012. dec. 14. 13:40
1 2
 11/15 gomzoli ***** válasza:

Köszönöm 10-es. Örülök, hogy rajtam kívül is vannak még ilyen "uncool" maradi emberek, akikben még van valami abból, amit nevelése során kapott.

Nagyon szomorú, hogy a mai iskolákban a tanároknak nincs tekintélye, mert meg van kötve a kezük. Hallom időnként, hogy egyik-másik gyerek milyen hangon merészel feleselni a szüleivel egykorú, vagy azoknál is idősebb tanárokkal. Az embernek szinte viszket a tenyere... Nem vagyok öreg, 21 éve fejeztem be az általánost, de úgy érzem, azóta szakadéknyi romlás állt be a gyerekek nevelésében, és viselkedésében. Mi annak idején még pofont is kaptunk, ha a magatartásunk indokolta. Nem ezt hiányolom, hanem a tekintélyelvűséget, amire ha máshol nem is, de egy iskolában igenis szükség van.

Nálunk is volt egy-két kirívó gyerek az osztályokban, de a többiek ezektől elhatárolták magukat, mert tudták, hogy amit azok csinálnak az nem jó. Manapság ezek a kölykök a legmenőbb példaképek a többi számára.

Túl sok szülő akar úgy a gyereke szemében jónak tűnni, hogy a lehető legkevesebb dolgába szól bele és szinte mindent megenged neki, így a kortársak befolyása növekszik. Az eredmény szemmel látható.

2012. dec. 15. 11:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Bizony. Én is ismerek olyan gyereket, aki MÁR 7 évesen minősíthetetlenül beszél a tanárával, illetve általánosságban a felnőttekkel. Komolyan a lélegzetem eláll tőle időnként! Otthon meg dicsekszik vele, hogy hogy beszólt annak a hülye majom tanárnak.

A gyerek anyja meg büszke rá, hogy a kisgyerek milyen szókimondó, és nem fojtja magába az érzéseit, dühét, és nem képmutató, hanem milyen bátran megmondja a magáét.

Hááát.... Ha anno ilyet tettünk volna, most földig lógó fülcimpával járkálnánk, mert a tanár úgy megtépte volna. Majd a soron következő szülői értekezlet után otthon a szülőktől kaptuk volna a következőt.

No de itt most nem ez a téma, úgyhogy zárom is a soraimat...

2012. dec. 15. 14:02
 13/15 anonim ***** válasza:
39%

Te jó ég mekkora állatok vannak itt. Egy tetves fülhallgató kilógott a tetves pólóból és ezért már máglyán égetnétek a gyereket. Mi van akkor ha gyereknél van telefon az iskolában? Na bumm...

Viszont ha használja a telefonját is az már más tészta, felőlem a tanár akkor nyugodtan ki is dobhatja az ablakon ha ilyen van.

Nálunk úgy volt hogy amikor dogaírás van akkor telefonokat és egyéb kütyüket kikapcsolva kiraktuk a tanári asztalra. Tanítás közben pedig ott volt a zsebünkbe lenémítva (elvétve előfordult hogy valaki elfelejtette lenémítani)

Párszor előfordult olyan hívás ami tényleg fontosabb volt. Ezt általában a diák bejelentette óra elején, és a tanár megengedte hogy ha keresik akkor szépen kifárad és gyors elintézi. Én például játékszerverek építéséből, üzemeltetéséből és karbantartásából szereztem a zsebpénzemet. Előfordult párszor hogy nekem is ki kellet menni, mivel az ügyfél akkor ért rá egy gyors beszélgetésre amikor nekem órám volt. Vagy előfordult hogy valamiért gyors a személyi számomat kellet bediktálni anyámnak. (hozzáteszem ekkor már végzős gimnazista voltam) De volt olyan aki egy SMS-t kapott hogy az anyukáját a mentő vitte kórházba.

Meg lehet ezt oldani normálisan is az arany középutat követve. Nem kell begyöpösödni és ez a "bezzegilyennálunknemvót" hülyeségeket skandálni. Ez akkor volt most meg most van, a világ nem áll meg csak azért mert vannak még jura kori maradványok. Viszont azt se kellene hagyni hogy a gyerekek pofátlanok legyenek. Ha a gyerek nyomkodja a telefonját órán akkor nyugodtan levághatna neki egy alaposat.

A kérdésre. A telefont elveheti és a szülőnek adja vissza (általában ez van a házirendben), de turkálni nem turkálhat benne.

2012. dec. 17. 05:34
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Vannak olyan tanárok, akik nem normálisak. Kiosztja a dolgozatot, a, b csoport, egymás mellettieknek ugyan azt adja, majd szerinte ők cserélték ki, egyes. Ezt se teheti meg. Mégis megteszi, és nem sok mindenkit érdekel. Mehetnek igazgatóhoz, de úgyis ők húzzák a rövidebbet, mert a tanár rájuk kattan, így őket felelteti a nehezebből, meg hasinlók. Úgyhogy legegyszerűbb ha nem adod oda. Az meg hogy megnézze nem megengedhető. Te ennyivel nekiállhatnál átnézni az ő telefonját, mert pedofil tartalmat sejtesz rajta. Erről fel lehet világosítani a tanárt, hogy tudsz róla, hogy ez így van, és nem teheti meg. De ha meg is teszi, nem használhatja bizonyítékknt. Tehát attól nem adhat egyest, hogy a telódba be van fotózva a puska. Mivel tanulhattad is abból szünetbe. Tehát ha elmondod neki, hogy ahhoz nincs joga, akkor ha ő megteszi, az bizony nem jogos. De amúgy a házirendbe nincs benne, hogy a tanár kikapcsoltatja veled, és páncélba rakja? Neknk így volt megfogalmazva általánosba. Így nem nézhette meg a tanár, mert addigra ki kellett kapcsolni.
2012. dec. 18. 22:50
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen a házirendben az van hogy kikapcsolva legyen a zsebbe/táskába ha használjuk elveszi és csak szülőnek adja vissza de azért nem adta oda oszt társam mert megakarta nézni mi van rajta és ezt nem teheti meg..
2012. dec. 19. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!