Van a tanárnak ehhez joga?
Köszönöm 10-es. Örülök, hogy rajtam kívül is vannak még ilyen "uncool" maradi emberek, akikben még van valami abból, amit nevelése során kapott.
Nagyon szomorú, hogy a mai iskolákban a tanároknak nincs tekintélye, mert meg van kötve a kezük. Hallom időnként, hogy egyik-másik gyerek milyen hangon merészel feleselni a szüleivel egykorú, vagy azoknál is idősebb tanárokkal. Az embernek szinte viszket a tenyere... Nem vagyok öreg, 21 éve fejeztem be az általánost, de úgy érzem, azóta szakadéknyi romlás állt be a gyerekek nevelésében, és viselkedésében. Mi annak idején még pofont is kaptunk, ha a magatartásunk indokolta. Nem ezt hiányolom, hanem a tekintélyelvűséget, amire ha máshol nem is, de egy iskolában igenis szükség van.
Nálunk is volt egy-két kirívó gyerek az osztályokban, de a többiek ezektől elhatárolták magukat, mert tudták, hogy amit azok csinálnak az nem jó. Manapság ezek a kölykök a legmenőbb példaképek a többi számára.
Túl sok szülő akar úgy a gyereke szemében jónak tűnni, hogy a lehető legkevesebb dolgába szól bele és szinte mindent megenged neki, így a kortársak befolyása növekszik. Az eredmény szemmel látható.
Bizony. Én is ismerek olyan gyereket, aki MÁR 7 évesen minősíthetetlenül beszél a tanárával, illetve általánosságban a felnőttekkel. Komolyan a lélegzetem eláll tőle időnként! Otthon meg dicsekszik vele, hogy hogy beszólt annak a hülye majom tanárnak.
A gyerek anyja meg büszke rá, hogy a kisgyerek milyen szókimondó, és nem fojtja magába az érzéseit, dühét, és nem képmutató, hanem milyen bátran megmondja a magáét.
Hááát.... Ha anno ilyet tettünk volna, most földig lógó fülcimpával járkálnánk, mert a tanár úgy megtépte volna. Majd a soron következő szülői értekezlet után otthon a szülőktől kaptuk volna a következőt.
No de itt most nem ez a téma, úgyhogy zárom is a soraimat...
Te jó ég mekkora állatok vannak itt. Egy tetves fülhallgató kilógott a tetves pólóból és ezért már máglyán égetnétek a gyereket. Mi van akkor ha gyereknél van telefon az iskolában? Na bumm...
Viszont ha használja a telefonját is az már más tészta, felőlem a tanár akkor nyugodtan ki is dobhatja az ablakon ha ilyen van.
Nálunk úgy volt hogy amikor dogaírás van akkor telefonokat és egyéb kütyüket kikapcsolva kiraktuk a tanári asztalra. Tanítás közben pedig ott volt a zsebünkbe lenémítva (elvétve előfordult hogy valaki elfelejtette lenémítani)
Párszor előfordult olyan hívás ami tényleg fontosabb volt. Ezt általában a diák bejelentette óra elején, és a tanár megengedte hogy ha keresik akkor szépen kifárad és gyors elintézi. Én például játékszerverek építéséből, üzemeltetéséből és karbantartásából szereztem a zsebpénzemet. Előfordult párszor hogy nekem is ki kellet menni, mivel az ügyfél akkor ért rá egy gyors beszélgetésre amikor nekem órám volt. Vagy előfordult hogy valamiért gyors a személyi számomat kellet bediktálni anyámnak. (hozzáteszem ekkor már végzős gimnazista voltam) De volt olyan aki egy SMS-t kapott hogy az anyukáját a mentő vitte kórházba.
Meg lehet ezt oldani normálisan is az arany középutat követve. Nem kell begyöpösödni és ez a "bezzegilyennálunknemvót" hülyeségeket skandálni. Ez akkor volt most meg most van, a világ nem áll meg csak azért mert vannak még jura kori maradványok. Viszont azt se kellene hagyni hogy a gyerekek pofátlanok legyenek. Ha a gyerek nyomkodja a telefonját órán akkor nyugodtan levághatna neki egy alaposat.
A kérdésre. A telefont elveheti és a szülőnek adja vissza (általában ez van a házirendben), de turkálni nem turkálhat benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!