Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van ehhez joga a tanárnak?

Van ehhez joga a tanárnak?

Figyelt kérdés

1 hónapja elvette tőlem a tanár a mobilt, mert órán használtam. Akkor az volt, hogy egyik szünetben visszakértem az iskolatitkártól, aki visszaadta.

Most hétfőn ugyanennél a tanárnál mobiloztam az órán, és hát megint elvette, odaadtam neki, de azt mondta, már nem kaphatom vissza ma, hanem majd menjek megint az iskolatitkárhoz (aki egyben az igazgatóhelyettes) holnap és tőle kérjem el megint.

Jó, ma lementem hozzá az igazgatóiba, de mondta, hogy mivel 2.-szorra vette el, nem fogja visszaadni, csak ha szülővel bejövök pénteken.

Voltam nem is olyan rég egy középiskolásoknak szóló rendőrségi előadás szerűségen, ahol azt mondták, hogy a tanár köteles a tanítási nap végén visszaadni a gyereknek a telefont, és hogy nem csinálhat olyat, hogy magánál tartja.

Mi erről a véleményetek? Ráadásul szüleimmel be se tudnék menni pénteken, meg igazából semmikor se, de mindegy, az már más történet.

2014. febr. 18. 21:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:

ad 1:kevered az alaptörvényt a btk-val

ad 2: az eltulajdonítás meg a birtoklás nem ugyanaz. a lopás 2 mozzanatú cselekmény. tudom mi az a két mozzanat? egyáltalán tudod mi az hogy két mozzanatú?....majd ha tudod folytatjuk....amúgy valamekkora türelmem van az ilyesmihez mert számtalan Marika meg Gizi néni jött az ő problémájával hogy "ez márpedig bűncselekmény merthát mégis kérem szépen meg minden..."

2014. febr. 19. 22:05
 32/72 anonim ***** válasza:
81%

30: "Ha az utcán elveszik a telefonod és mondja az illető neked ,hogy majd anyádnak vissza adom de addig nálam lesz, azt is le*szarnák a rendőrök? "

Apró különbség, hogy az utcán szabad mobilozni, míg az iskola a házirendben rögzítheti, hogy tilos...

A tanár ellen lehet feljelentést tenni de úgysem fogják megbüntetni, ellenben a suli simán kipattinthatja a diákot, mondván sorozatban megszegte a házirendet.

2014. febr. 20. 00:14
 33/72 anonim ***** válasza:
27%

"Apró különbség, hogy az utcán szabad

mobilozni, míg az iskola a házirendben

rögzítheti, hogy tilos..."

Ba***dmeg, az nem azt jelenti, h a tanárt felhatalmazza!!!

Az, h x szabály tilt valamit az nem azt jelenti, h akkor mást ez felhatalmaz valamire.

Ez olyan, h a BKV is leírja, h megbírságolja a bliccelőket.

De ez nem azt jelenti, h akkor elveheti tőle a személyigazolványt az ellenőr.

Ezért vannak közteresek velük, mert ŐK FEL VANNAK HATALMAZVA!!!!!

A tanárt meg igen is fel lehet jelenteni, nincs joga h akár egy 200 ezer forintos telefont napokra magánál tartson főleg, ha előfizetéses a készülék hiszen így a szolgáltatás igénybevételét is korlátozza, amiért fizettem.

Fogalmatok nincs a jogról az a baj csak okoskodtok össze-vissza.

2014. febr. 20. 10:37
 34/72 anonim ***** válasza:
68%

33-as te mennyire ismered a jogot saját bevallásod szerint? mert mindegy hogy én saját bevallásom szerint mennyire ismerem úgy tűnik az nem számít.

az utcás példa életidegen. ki veszi el ?miért ?miért adná vissza az anyjának? ennyi azaz kb semennyi adatra nem lehet reagálni éppen ezért hasztalan példálózni. kb 10edszerre van róla szó hogy fel lehet jelenteni a tanárt de hasztalan.maradjunk annál az eredeti sztorinál hogy a szülőnek visszaadja. akkor végülis a család saját választása meddig lesz a tanárnál a telefon

2014. febr. 20. 14:17
 35/72 anonim ***** válasza:
27%

Na látom a példáim kifogtak rajtad.

Ahogy az az érvelés is baromság, amit most írtál.

Majd a szülő fog még a tanár után koslatni, h visszadja a telefont, amit minden jogalap nélkül elvett?

Nagyon el vagy tévedve....

2014. febr. 20. 14:40
 36/72 anonim ***** válasza:
36%

értsétek már meg, nem tarthatja magánál a telefont a tanár!!!!!

óra végén vissza kell adnia, mit nem lehet ezen megèrteni? ő kötelezi a szülőt hogy munka után még rohangáljon a gyerek telefonjáért?!?

ilyen nincs hogy személyes dolgot elkobozzon, nem börtön.

2014. febr. 20. 15:24
 37/72 anonim ***** válasza:
27%

De te meg értsd már meg, h a múltkor is olyan vádiratot készített, ami még a Kúriát is félreállította!!!

Kíváncsi vagyok én milyen bohóc társaság alkalmazhatott egy ilyen prolit, aki még az alapokkal sincs tisztában.

2014. febr. 20. 16:12
 38/72 A kérdező kommentje:
Döntsétek már el srácok, oké hogy mindenki mást mond, de valahogy mégis közös nevezőre kéne jutni :D
2014. febr. 20. 16:49
 39/72 anonim ***** válasza:
10%
A tanárnak maximum annyi joga van, hogy ad egy szaktanárit. De senkinek a tulajdonát nem kobozhatja el. Felfogta mindenki? Ezt az ex ügyésztől kérdezem aki itt okoskodik. Még ha el is koboz valamilyen tárgyat, azt az óra után kötelessége visszaadni különben mehet az eljárás. Olyan nincs, hogy majd a szülő rohangáljon a h*lye tanár után. Tehát röviden: NINCS joga a tanárnak ehhez. Szerintem jobb lenne egy ellenörzés, és kilehetne szelektálni(rúgni) az ilyen tanárokat "hatalommal" való visszaélés miatt. Lefogadom valami frissen végzett fiatal kis 25-30 közötti senkiházi (női) tanárról beszélünk.
2014. febr. 20. 17:33
 40/72 anonim ***** válasza:
22%

100% hogy nincs joga magánál tartani.

ahhoz van hogy elvigyen az igazgatòhoz, beírást adjon stb.

2014. febr. 20. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!