Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre számíthatok?

Milyen büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

Én egy terhes albérlő voltam, megkértem a főbérlőt, hogy jelentsen be a lakásba, mert különben nem látnak el a kórházba, de nem tette, így elmentem én és kikértem a bejelentő lapot és a a barátnőm aláhamisította a főbérlőm nevét, hogy végre rákerüljön a lakcímkártyámra a tartózkodási hely, így el bírtam menni a kötelező orvosi ellátásokra, mert hiába van tb fizetve utánam, de csak lakcím szerint látnak el az orvosok. A főbérlőm rájött és most azzal fenyeget, hogy ügyvédhez megy meg a rendőrségre! Mire számíthatok, ugye nem csuknak börtönbe? Vagy szabálysértés és kapok valamennyi pénzbüntetést?

Pár hónapig voltam bejelentve, de már 3 hónapja ki vagyok jelentve. Ő természetesen nem fizetett adót a bérleti díj után!

2009. nov. 29. 13:31
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Szia!

Semmi nem lett az ügy vége eddig, mert egyszer kétszer még fenyegetett, hogy lejön hozzánk és kiveri belőlünk a pénzt, mondta a párom, hogy jöjjön, de akkor hiába rendőr kihívjuk rá a rendőrséget önbíráskodásért. Azután nem hívott vagy lehet nem tudok róla, mert a páromat hívogatták eddig és ő nem akar ezzel terhelni,mert pár hónapos a kisfiúnk!

2010. ápr. 3. 21:19
 22/23 anonim válasza:

Egyet nem értek.Ti belegondoltatok mi lenne a ti lakásotokba jelentkezne be valaki aki idegen a számodra??

Persze hogy nem akart bele menni valószínű ö is félt,szerintem meg lehet érteni mind a két felet.Mindig legyen saját lakcímed hogy ebbe a helyzetbe ne kerülj többet.Legyen szüleidnél vagy közeli rokonnál lakcímed.Nagyon sokk problémát meg lehet oldani és a fenyegetőzéssel nem ér el semmit az ember.Mindenki jön az apehkal na de ha be van jelentve minden hivatalosan onnantól kezdve a bérlő keze meg van fogva ezen is érdemes elgondolkodni mert onnantól a bérbeadó is követelhet,amit vállaltok teljesítsétek és semmi probléma nem lesz.

2010. ápr. 4. 09:56
 23/23 A kérdező kommentje:

Szia!

Volt állandó lakcímem, nem is ez a gond!

Ismerősök voltunk, úgy adta ki a lakást! Tudta, hogy teherbe estem úgy kértem meg, hogy jelentsen be a vizsgálatok miatt, nem tette. Ha rendesen adózott volna, akkor simán bejelenthetett volna és akkor amit követelt tőlünk az is behajthatta volna! Szerintem így lett volna tisztességes mindenkivel szemben! nem?

2010. ápr. 5. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!