Milyen büntetésre számíthatok rendőrségi erők félrevezetése esetén?
Nem tudom, ilyenért mennyire büntetnek, de én bevállalnám a büntetést. Hadd dolgozzanak egy kicsit.
Bár a tettrekészségüket ismerve inkább az önbíráskodás híve vagyok, így nem lett volna félrevezető egy hasonló bejelentés. Jogos birtok- és vagyonvédelem, pont.
237.§ hatóság félrevezetése
Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan,
vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
50-100e Ft birság. Ha komoly intézkedést szakítanak meg miattad, akkor több is lehet.
Közmunka + birság, ha szokásoddá vált.
Ültetni nem fognak.
Ilyenkor úgy kell telefonálni, hogy :
"Drága tezsvírem, há' itten vannak a gonosz gárdisták, aztat üvöltözik, hogy: köcsög cigányok megölünk titeket - osz'an közbe fenyegetnek is minket! És még a dijónkat is lopják, miközben náci jeleket vésnek a fákba!"
Rögtön kinn lesz 2 rohamosztag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!