Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre számíthatok?

Milyen büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

Én egy terhes albérlő voltam, megkértem a főbérlőt, hogy jelentsen be a lakásba, mert különben nem látnak el a kórházba, de nem tette, így elmentem én és kikértem a bejelentő lapot és a a barátnőm aláhamisította a főbérlőm nevét, hogy végre rákerüljön a lakcímkártyámra a tartózkodási hely, így el bírtam menni a kötelező orvosi ellátásokra, mert hiába van tb fizetve utánam, de csak lakcím szerint látnak el az orvosok. A főbérlőm rájött és most azzal fenyeget, hogy ügyvédhez megy meg a rendőrségre! Mire számíthatok, ugye nem csuknak börtönbe? Vagy szabálysértés és kapok valamennyi pénzbüntetést?

Pár hónapig voltam bejelentve, de már 3 hónapja ki vagyok jelentve. Ő természetesen nem fizetett adót a bérleti díj után!

2009. nov. 29. 13:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

"de csak lakcím szerint látnak el az orvosok."

-Tévedés,sürgős esetben BÁRHOL ellátnak.

2009. nov. 29. 13:37
 2/23 anonim ***** válasza:

szerintem keress egy másik albérletet, kellemes életed lesz a gyerekkel egy ilyen helyen.

ha meg fenyegetőzik, akkor mondd meg neki, hogy te akkor azonnal szólsz az APEH-nak, úgyhogy csak lapítson. ennyire ne legyél tutyimutyi, ne hagyd magad.

és sürgősen másik albi most!

2009. nov. 29. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:

"hogy te akkor azonnal szólsz az APEH-nak, úgyhogy csak lapítson"

-Papír(szerződés)nélkül kár púposkodni,semmi nem bizonyítható..

2009. nov. 29. 13:43
 4/23 anonim ***** válasza:

már miért lenne szerződés? ha lenne szerződés meg minden rendesen, akkor nyilván az APEH felé is fizetne rendesen és nem így feketén menne a dolog.

mindenesetre szerintem érdemes megmondani neki, hogy ne érezze annyira biztonságban magát.

2009. nov. 29. 13:45
 5/23 anonim ***** válasza:
Albérleti szerződés,tudod így hívják,nekem is van.
2009. nov. 29. 13:47
 6/23 A kérdező kommentje:

Van albérleti szerződés, de nem ment be az apeh-hoz, hogy én adózni szeretnék....amúgy tudom bizonyítani, mert rendszeresen a számlájára utaltam a pénzt és oda is írtam, hogy albérleti díj október,november......!

Már régóta máshol lakunk, csak fenyegetőzik, mert ki akar velem fizettetni olyan dolgokat ami nonszensz és a számlán is tisztán le van írva, hogy ennyit kellett fizetnünk, és ott a csekk, hogy be is van fizetve, csak épp még akar fizettetni, mikor a számla simán mutatja, hogy a tartozás abba a dátumban van, mikor én még ott se laktam.....de rajtam követeli! Mondtam menjen bíróságra ha kell neki a pénze, mert én nem fogom kifizetni, meg amúgy is az ő nevén van a csekk, de nem megy! de mivel rendőr fenyeget, hogy megtalál akkor agyonver, meg ilyenek!

De a kérdésemre válaszolva, milyen büntetést kapok, ha elmegy a rendőrségre a hamisított bejelentőlap miatt?

Amúgy mondtam neki, hogyha ő megy én is megyek ügyvédhez meg az apeh-hoz, mert mindkettő csalás.....!

2009. nov. 29. 14:07
 7/23 A kérdező kommentje:

Igen, sürgős esetben ellátnak az orvosok, de mint terhes nő, vannak kötelező vizsgálatok, amit meg kell csinálni és az nem sürgős esetnek számít!

És ezekért a vizsgálatokért nem tudtam mindig hazautazni, mert 300 km-re laktam Pesttől!

2009. nov. 29. 14:09
 8/23 anonim ***** válasza:
49%

"És ezekért a vizsgálatokért nem tudtam mindig hazautazni, mert 300 km-re laktam Pesttől!"

-1hónapban 1X kibírtad volna nem?,amit ti elkövettetek

az sajna okirat hamisítás,erősen büntetőjogi kategória.

Sztem 1ezetek meg vhogy,ha elindul a "buli" te cu.izol nagyobbat.. :-(

2009. nov. 29. 14:16
 9/23 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy büntetőjogi kategória, de ő is megszívja, mert büntetést is kap ahehtől, meg visszamenőleg adóznia is kell!

Más mit gondol, ki szív nagyobbat?

2009. nov. 29. 14:23
 10/23 anonim ***** válasza:
nézd, ez ugyanaz mint az állatoknál a védekezés. Amikor a lepke úgy védekezik, hogy a szárnyán a minták olyanok mintha egy ragadozó lenne nagy szemekkel, stb. Add elő neki, hogy ha nem hagy békén, akkor elég keményen megszívatod az APEH-nál, már beszéltél ismerőssel aki ott dolgozik, stb vmi vagy ilyesmi. illetve ha ez az okirat hamisítás bíróság elé kerülne, akkor megmondod, hogy tagadsz. rád kell bizonyítaniuk. Nem tudom ezt hogy csinálnák, talán írásvizsgálat vagy ilyesmi? Mindenesetre sokba kerülne neki és nem tuti, hogy nyerne.
2009. nov. 29. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!