Milyen büntetésre számíthatók?
Tegnap este a 68as busszal jöttem haza és volt rajta egy 17éves lány.A Kozma utcai börtönél felszállt 2 "idegen lény"
(aki nem tudná romák) és kb. 5perc múlva elkezdték fogdosni a lányt 1x rájuk szóltam és úgy csináltak mintha meg sem hallották volna még 1x rászóltam erre vissza szóltak hogy kussoljak mert elmetélik a torkom mikor rájuk szóltam harmadjára oda jöttek keménykedni felálltam és az egyik beállt boksz állásba és ütni akart egyet ököllel de elkaptam a kezét és úgy 2törtem a lábamon a kezét hogy nyílt törése lett(azonnal össze sírta magát a beképzelt nyomorék)a másik rosszabbul járt mert mikor elővette a kb 10cm hosszú pillangó kését reflexből úgy halántékon vertem hogy össze esett.A rendőrök kijöttek bevittek és le rabosítottak illetve vallomást tettem A lány aki a buszon volt ö is tett vallomást (miután kijöttünk a rendőrségről elmondta hogy azt mondta a vallomásában hogy neki álltak fogdosni én rájuk szóltam 3x és oda jöttek embereskedni és az egyik mikor arcra megütött volna én elkaptam a kezét és ketté törtem a másikat pedig mikor elövette a kést reflexből pofán csaptam és a halántékát találtam el.A busz sofőr is tett vallomást az "idegen lények ellen".)
Mennyit számít pl hogy 2éve K1-es küzdősportra járok?Illetve mi lehet a büntetése ha engem találnak bűnösnek?
Akármi barátom, Te nagyon helyesen cselekedtél és ha ezért bármi bajod is lesz, az azt fogja mutatni, hogy a rendszer van rosszul "összerakva".
Én csak elismerni és tisztelni tudlak Tégedet.
Amúgy meg jogos önvédelem volt, fogadj ügyvédet, ha idézést kapnál.
Csak azért parázok egy kicsit mert még le is rabosítottak.Mondjuk nem tudom ezt mindenkinél elvégzik-e.
Nem vagyok Steven Segal (de a filmjei bejönnek :) ) csak 2éve járok K1-es Küzdősport edzésre így ha gond van megtudom magam védeni
Nagyon tiszteletremelto, annak a ket szemetladanak tuti elvetted egy eletre a kedvet az ilyen szemetsegtol.
Btk. 29.§
(1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személyei, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
Nekem ugy tunik, hogy a masodik eseteben szoba sem johet, hogy tullepted az elharitashoz szukseges merteket. Az elso rohadt allat eseteben ez vitathato, de ezert van ott a masodik bekezdes. Szerintem nem kapsz semmit, azert nem olted meg oket. :) Raadasul ok ketten voltak. Rendorok mondtak vmit?
A nyílt törésesbe biztos bele lehet kötni, pl. ha te értesz a küzdősporthoz miért törted el rögtön a kezét? miért nem alkalmaztál egy egyszerű leütést vagy ilyesmit?
Tehát erre valami jót találj ki. amúgy meg jól tetted.
A rendőrök nem mondtak semmit csak hogy majd küldenek egy papírt hogyha szembesítésre kell menni ha pedig nem kell menni akkor vagy az ügyész vagy a bíróság fog egy papírt küldeni a további lepésekről.
A válasz írója 47%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:48
Akár kiverhetem volna a fogát is de ez igy reflexből jött hogy hogy megsemmisítsem vagy hogy mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!