Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem fogom kifizetni a bírságot...

Nem fogom kifizetni a bírságot! Mit tegyek ez ügyben?

Figyelt kérdés
Szóval... okt.30.án megbüntetett az ellenőr a buszon, mert diák jegyet vettem és nem volt nálam diák! 5000 FT -RA! Az tény, hogy nincs diákom mert most lettem fősulis és még nem igényeltem,ill igényeltem csak nem fizettem be a 1600 ft-os csekket!kinek van ráá pénze?? :S Úgy gondolom jogosan utaztam diáként mivel az vagyok,kihez forduljak segítségért?
2009. nov. 25. 17:31
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
kedves:D én tudom igazolni!!!!
2009. nov. 25. 18:41
 22/48 anonim ***** válasza:
49%
Most azért nem akarod befizetni az 1600Ft-ot, merthogy 2 hónap míg elkészül a diák? És ha januárban fizeted be, akkor nem két hónap lesz? Vagy akkor már nem fog zavarni? Te nem lehetsz teljesen normális, így a válaszaid alapján. Tudatosan megszegsz egy szabályt, majd fel vagy háborodva, ha számon kérik rajtad! Tipikusan az az ember vagy, aki azt hiszi, hogy neki csak jogai vannak, kötelezettségei meg nincsenek. Remélem azért hamarosan te is felnőtté válsz.
2009. nov. 25. 18:44
 23/48 A kérdező kommentje:
Nem! nem azért nem,hanem mert második félévtől intézményt váltok,és akkor megint új diák kéne,és erre az egy hónapra meg már nem akarom. Bár az a szar,h az ideiglenest már befizettem,de nem kaptam meg azt se,mert ahhoz be kell fizetni a rendes diák ig igénylő csekkét is!
2009. nov. 25. 18:47
 24/48 A kérdező kommentje:
Amúgy meg teljesen normális vagyok.Valszeg azt fogom csinálni h befizettem a 1600ot így megkapom az ideiglenest és azt bemutattom,hátha lesz vmi :S Így legalább csak 2200 ba fog kerülni nem 5e-be!
2009. nov. 25. 18:48
 25/48 anonim válasza:

Bemész a suliba, kérsz valami igazolást hogy oda jársz majd azt beviszed a busztársasághoz és elméletileg nem kell befizetned a birságot.

Bár engem már kétszer bűntettek meg és egyszer se fizetem be.

2009. nov. 27. 22:03
 26/48 A kérdező kommentje:

köszönöm!!

nem si fogom:D

már vettem abból az 5ezresből egy szép órát :D

2009. nov. 27. 22:48
 27/48 anonim ***** válasza:
60%
szánalmas vagy. szabályt szegsz, és még te vagy felháborodva, a jövő generációja, pfff...
2009. nov. 30. 23:16
 28/48 anonim ***** válasza:
54%

Az vicces lesz, ha majd egy nap becsöngetnek a behajtók hozzátok.

Van egy olyan érzésem, hogy nemcsak a szép új órádat fogják elvinni magukkal:).

2009. dec. 1. 11:00
 29/48 anonim ***** válasza:
35%

A helyzet az, hogy te most a saját igazadat akarod megetetni másokkal. Vajon te is tájékoztattad őket a feltételeidről, ajánlatodról, miszerint pl. a szolgáltatásuk rendelkezésedre bocsátásával elismerik, hogy pusztán fősulis létedre hivatkozással is meg kell kapnod a megfelelő kedvezményeket, ellenkező esetben pedig megegyeztek, hogy a bírságot nem fizeted be, nehéz anyagi helyzetedre való tekintettel?

Vagy azt képzeled, hogy a semmi ellenében nekik el kéne ettől tekinteni, holott ők tájékoztattak a saját feltételrendszerükről és díjaikról (legfeljebb lusta voltál elolvasni, de ettől még a szolgáltatás igénybevétele "ráutaló magatartás" volt)? Fősuliban nem kell még olvasni tudni?

Ha nincs 1600 Ft-od csekkre, akkor megfelelő képzettségű jogi képviselőre van? Vagy szépek a szemeid, hogy valaki csak miattuk egy ilyen vesztett dologból kihúzzon?

Egy biztos: amint két fél között ellentmondás van, perre vihető. Per esetén a károsult fél felé való járandóság és az eljárás költségei végrehajthatóvá válnak.

A bírság akkor volna esetleg! indokolatlan, ha pótlólag be tudnád pl. mutatni, hogy rendelkeztél a feltételekben szabott eszközökkel, csak nem voltak nálad.

2009. dec. 1. 13:50
 30/48 A kérdező kommentje:

"""""kedves"""" válaszolók!!!

bemutattam az ideiglenes igazolványom és elfogadtáák:DDDDD

akkora hülyék azok (többek között ti,tisztelet a kivételnek..) akik befizetik:Dnapá

2009. dec. 1. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!