Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem fogom kifizetni a bírságot...

Nem fogom kifizetni a bírságot! Mit tegyek ez ügyben?

Figyelt kérdés
Szóval... okt.30.án megbüntetett az ellenőr a buszon, mert diák jegyet vettem és nem volt nálam diák! 5000 FT -RA! Az tény, hogy nincs diákom mert most lettem fősulis és még nem igényeltem,ill igényeltem csak nem fizettem be a 1600 ft-os csekket!kinek van ráá pénze?? :S Úgy gondolom jogosan utaztam diáként mivel az vagyok,kihez forduljak segítségért?
2009. nov. 25. 17:31
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
53%
Senkihez, a legtöbb ismerősömnek van már ilyen bírsága, van akinek több évvel ezelőtti és soha semmi nem lett belőle.
2009. nov. 25. 17:38
 2/48 A kérdező kommentje:
biztos??de ez nem BKV,hanem Bakony Volán és nem tom h ez elévül e. Vmi Hórusz Guard vagyonvédelmi sz.hez kell befieztnem az összeget akkor ne??:S
2009. nov. 25. 17:44
 3/48 anonim ***** válasza:
38%
Mi a f.sznak adtad ki az adataid?Egyébként dobd ki nyugodtan a csekket,semmi nem lesz belőle..
2009. nov. 25. 17:46
 4/48 A kérdező kommentje:

[link]

elég komoly cégnek tűnik..

Nem tudom,hülye voltam,pedig már volt ilyen,és akkor azt mondtam nincs személyim és bediktáltam msát,de msot hülye voltam :'(

2009. nov. 25. 17:48
 5/48 anonim ***** válasza:
64%

Vannak törvények és rendeletek, amiket be kell tartani, tetszik vagy nem tetszik...

Diákjegyet csak akkor vehetsz, ha mellette be tudod mutatni az érvényes diákigazolványodat!

(Most még a régit is használhattad volna, sokan még várnak az idei diákigazolványukra.)

Az idei diákigazolványodra a csekket hónapok óta befizethetted volna, biztos vagyok benne, hogy július-augusztus-szeptember óta többet is elköltöttél különböző felesleges dolgokra, mint 1600 Ft...

Lehet, hogy valóban diák vagy, csakhogy ezt a diákigazolvánnyal tudnád hitelesen igazolni : ezért kellene kiváltanod!!!

A járműveken (villamos, busz, vonat, metró, troli, stb.) előírás, hogy kizárólag a diákigazolványra lehet diákjegyet illetve diákbérletet vásárolni!

A büntetés jogos, még örülj, hogy nem 30ezer Ft-ra büntettek!

Ha nincs diákigazolványod, akkor teljesárú jegyet kell vásárolnod.

2009. nov. 25. 17:53
 6/48 anonim ***** válasza:
61%

Jobban teszed, ha gyorsan befizeted az 5000 Ft-ot, mert ha behajtásra kerül a sor, akkor rögtön hozzá csapnak 20-30ezer Ft-ot különféle költségek, illetékek, büntetés, kamatos-kamat címén...

Nem igaz, hogy nem foglalkoznak vele, és nem fogják behajtani a bírságot, inkább az van, hogy várnak hónapokig, hogy minél nagyobb összeget kaszálhassanak!!!

2009. nov. 25. 17:56
 7/48 anonim ***** válasza:
5%
Amennyiben nincs önálló jövedelmed,és vmilyen vagyontárgy a neveden semmit nem fognak tudni csinálni :-),ne parázz ki ne dobj már 5e ft-ot :-)
2009. nov. 25. 18:03
 8/48 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen jogos a büntetés, na haragudj, de olyan nincs, hogy 1600Ft-ot nem tudsz befizetni, én napi 600Ft-ból élek, de még én is ki tudnék ennyit fizetni, ha kell. Ha annyira szegény vagy, vedd fel a diákhitelt, kérj a szülőktől, haveroktól, menjd dolgozni, akárki, de csak az nem tud pénzt szerezni, aki nem is akar... Hameg nincs diákod, akkor lehetsz te akárki akárhol, nem vehetsz diák jegyet. Benne van a szabályban, hogy igazolnod kell tudnod a jogosultságod. Ennyi.
2009. nov. 25. 18:04
 9/48 A kérdező kommentje:

havonta 2000 megy hozzá.

Hát nem tudom, sztem előbb felhívom őket és megérdeklődöm. De ez milyen máár? Tévedni emberi dolog,ha vki otthon felejti,nem is tudja h nincs nála,s megváják 5ezerre! Ba******k meg!!

2009. nov. 25. 18:05
 10/48 A kérdező kommentje:
NINCS DE LESZ ÉS DIÁK VAGYOK!!!
2009. nov. 25. 18:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!