Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőrség mindent megtehet?

A rendőrség mindent megtehet?

Figyelt kérdés
2 napja bevittek...,mert a helyi csehóban,volt egy kis szóváltás,de semmi affér.Bent a rendőrségen,mivel hogy nem adtam meg a kötelező tiszteletet,hátrabilincselt kézzel úgy képen rúgtak,hogy alig látok,akkora mokkám van,pár bordám is oda lehet,stb...de nekem alá kellet írnom egy nyilatkozatot,hogy "rendőrségi intézkedés módjával panasszal nem élek".A másik,hogy mire hazakeveredtem a biciklimet is lenyúlták.Sajna senkihez nem fordulhatok,,hisz rám erőltették az aláírást.Azóta alig kapok levegőt,gondolom a bordám nyomja...hú cefetül nézek ki.Lehet ebből rendőrségi feljelentésem?Csak 1órára voltam előállítva és jöhettem haza.

2013. dec. 13. 07:47
 41/100 A kérdező kommentje:
Tudod,lehet engem feljelenteni,már nem érdekel.Nekem egy bajom hogy a "kötelező" tisztelet nem tudom megadni,a seregben is elő járó vétség miatt voltam a futkosón.Ha félholtra vernek,akkor se megy ez nekem.Szerintem a tisztelet adás az kölcsönös!!!Tudod járom a várost és ha egy hajléktalan kunyizik,akkor adok neki,mert nekem az zsebpénz,de neki lehet az életét mentettem meg.És nekem elég,az hogy "kösz"!(kölcsönös tisztelet)Most mi van?Ha egy hajléktalan kéreget,hogy túl élje valahogy,már őt is feljelentik.Ez kinek jó?Ha jön a rendőrség maga nevem egy átok már és úgy készülnek fel!
2013. dec. 13. 13:01
 42/100 anonim ***** válasza:

De nagy adakozó lettél hirtelen. Eddig meg arról szólt a fáma, hogy valaki megakarta hívatni magát egy italra és "szép szavakkal" elküldted. Gondolom én, hogy a kolduló hajléktalanokat hogyan küldöd el akkor!

A tiszteletadás nem mindig kölcsönös. Voltál katona, voltak szüleid, tanáraid, főnökeid! Ha minden nevelőhatású szívatás és verés ellenére megmaradtál ilyen kis naiv, igazságbajnokának, akkor viseld a következményeket is!

2013. dec. 13. 13:07
 43/100 A kérdező kommentje:
"Eddig meg arról szólt a fáma, hogy valaki megakarta hívatni magát egy italra és "szép szavakkal" elküldted."Így van!De ezek nem kértek,hanem követeltek!Ráadásul,börtön viselt emberek voltak lopásért stb...A tolvajokra nagyon pipa vagyok.Különben is ott volt mind előtt a pia,csak rég nem voltam csehóba és lejmolni próbáltak.Ők nem hajléktalanok,hanem csak sima alkeszok.Na őt azért tiszteljem,mert fél életét a sitten töltötte és féljek az ilyentől?
2013. dec. 13. 13:19
 44/100 anonim ***** válasza:
30%
mocsokrenőrök.
2013. dec. 13. 14:35
 45/100 anonim ***** válasza:
11%

de megint álljunk már meg! ha mindenféle k..ög bar.om állat bunkó ge..láda ökörnek elhordja őket, a rend derék őrei akkor se tehetnek semmit ... ez ilyen egyszerű.

csakis fizikai támadás esetén jogosultak annak erőarányos letörésére, azaz akkor is csak max megbilincselésre, de egy pofánrúgásra semmiképpen se lehet ráfogni a jogos védekezést.

és hogy majd magyarázkodhat az ügyészségen? hát oké .. de ha meg valaki a gyanúsított, akkor nem kell ott neki semmit mondania. ugye figyelmeztetik h magára nézve terhelő vallomást eleve se köteles tenni, na meg semmilyet se köteles tenni ha egyszer gyanúsítotti minőségben van, és innentől kezdve jegyzőkönyv lezárva, és kész, nem mondott semmit.

szal miket hordtok már össze itt? egyáltalán jogász valaki aki irkálta a sok hülyeséget?

én kifejezetten nagy bajnak tartom, h hagyod annyiban, ugyanis pont ezért tartunk itt, ahol. a magyar hihetetlen módon birka, eltűr bármit, mintha köteles lenne erre. a nagy frászt, elő kell szedni 15 tanút, látleletet, és a legkeményebben fellépni nemzetközi téren is a magyar rendőrség ellen. na nem mintha ők oldanák meg, csak akkor talán a magyar Nyom. Ügy. nem sikálja el olyan könnyen az ügyet, ha tudja, hogy oda figyelnek rá.

és még így is kevés az esély, de szóval meg kellene már állítani a folyamatot, hogy ne azt lehessen nyugati sajtóban olvasni, hogy "letartóztatták XY-t -a magyarországon kötelező rendőri brutalitás mellett-, akit ezzel meg azzal vádoltak, majd a rendőrautóban szívelégtelenségben meghalt ..." ... hát hogyne.

könyörgök, meddig lehet még a magyart ennyire hülyére venni? vagy meddig akarjuk még ezt így tűrni?

nemrég is egy bírósági tárgyaláson az amúgy komplett alkesz bírónak mondja a vádlott h de kérem csak azért írtam alá mert a rendőrök vertek vagy 10-en, na ezt meg egyszerűen meg se hallotta, és ugyanúgy elítélte. gondolom, nem kell mondanom, egy normális jogállamban ezeknek a szavaknak milyen következménye lenne ... itt meg csak amolyan elmegy kategória ... egyszerűen felháborító ez a hozzáállás, de komolyan!

2013. dec. 13. 19:24
 46/100 anonim ***** válasza:

milyen kötelező tisztelet? ne vicceljetek már ...

az nem jár, és kivívni se lehet, azt csak elismeréssel lehet megszerezni, csak éppen a magyar rendőrök az átlagpógár elismerésétől még nagyon messze vannak ... ilyen egyszerű ez kérem.

jó, hát akkor ezúttal is maradunk egy következmény nélküli ország. király.

2013. dec. 13. 19:26
 47/100 anonim ***** válasza:

36-37:

"A kérdezőt meg hamar megtalálják, azután magyarázkodhat,"

mert? kinek miért kéne magyarázkodnia? most írtam h egyáltalán meg se kell szólalnia, ha nem kíván! ennyi.

2013. dec. 13. 19:28
 48/100 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a jobbik is ezt hozná. N mondja nekem senki, hogy majd a jobbikos gárdisták meg csendőrök erőszakmentesen oldanak meg mindent. mert ilyen törvények mellett nem lehet. Ezért nem is szavazok rájuk.
2013. dec. 13. 22:53
 49/100 anonim ***** válasza:

"mert? kinek miért kéne magyarázkodnia? most írtam h egyáltalán meg se kell szólalnia, ha nem kíván! ennyi.

"

Ott a kérdező sértettnek állítja magát.. Ha meg nem így van akkor van a baj

2013. dec. 13. 22:56
 50/100 anonim ***** válasza:

"hú cefetül nézek ki"

Jó nagy mese ez az egész. De ha tényleg így viselkedtél szerintem bárki elvert volna akármelyik csehóban.

2013. dec. 13. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!