A rendőrség mindent megtehet?
hogyne ..
nem, ez csak a realitás, nem provokáció
így van, léteznek.
és te láttál már bírósági ítéletet hozni íratlan szabályokból?
megálljunk ismét, kevered a dolgokat! a jogállamiságnak a lényege pont az, hogy a jognak, a tényállásnak betűről betűre stimmelnie kell! ilyen téren nincs "szokásjog", de megjegyzem, hogy ez a magatartás (bűncselekmény-sorozat) abba se férne bele!!!
09:09 példákat az ellenkezőjére is lehet mondani, az USA-ban ha nem engedelmeskedsz a rendőrnek, vagy akár csak hozzáérsz, akkor egy pillanat alatt üt, lenyom a földre, megbilincsel, stb. A segítőkészség egy jogkövető személlyel egész más dolog, a kettő nem zárja ki egymást.
Vannak olyan balhés egyének, akiket csak erővel lehet meggyőzni, és talán a kérdezőt is ilyennek vélték a rendőrök. Vagy tényleg tahók voltak, mert ehhez vannak hozzászokva és mindenkit ütnek.
de most nézd meg ezt a 25-öst :)
no comment ...
az USA meg igen, valóban igaz amit írsz, de azt is tegyük hozzá, hogy csak egyszer csinál ilyet jogtalanul, aztán meg az amerikai állampolgár olyannyira öntudatos a jogait illetően, hogy a gatyájából is kiperli nem csak a rendőrt de az egész családját, rokonságát. úgyh igaz, persze, csak kicsit árnyaltabban.
Az pedig egy újabb fejezet, hogy az USA miben tér el, én modellként inkább a ny-e-i civilizált jogállamok rendőrségét venném.
Na jól van ismerem én már ezt a volt egy kis szóváltás meg nem csináltam semmit aztán fél holtra vertek c nótát:D
Mondjuk úgy inkább, h nem emlékszel:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!