Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felhasználhatja a rendőrség,...

Felhasználhatja a rendőrség, bíróság stb. a gyakorikerdesek.hu anonim adatbázisát egy bűnügy felgöngyölítése érdekében?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, de engem érdekel.
2013. dec. 4. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne használhatná. Csodálkozom is, hogy egyesek nem tesznek feljelentést mások irományával szemben, amikor szidja. Ráadásul ha itt szid valaki valakit az nagy nyilvánosságnak minősül és ezért bűncselekmény lesz. Az oldal meg magyar oldal, így kötelessége információt kiadni a hozzászólóról. Elég az I.P. cím.

A facéval az a baj, hogy az külföldi, ott nehézségekbe ütköznek.

2013. dec. 4. 15:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Felhasználhatja, ha bűnügyi ügy miatt érdekelt lenne.
2013. dec. 4. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:

A gyakorikérdések.hu adatbázisa nem anonim. (Persze álnéven lehet regisztrálni, de nem véletlenül nem ugyanaz az álnév és az anonimitás jelentése)

Amúgy igen, bármilyen internetes oldalt felhasználhat a rendőrség kérdezés nélkül is, de természetesen csak a nyilvános adatokhoz tudnak hozzáférni.

2013. dec. 4. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:

ne légy naiv!

nem csak elméletben használhatja fel, hanem hallottam én már olyat, akinél már másnap kopogtattak , mert olyat írt itt ... szóval azért vigyázni kell.

egyébként ez egy nagyon szomorú dolog, mert így igazából pont a lényege vész el egy anonim oldalnak, hiszen senki nem meri azt leírni, amit valóban leírna, ha tudná, hogy ténylegesen anonim módon működik.

ne viccelj, tudod te h max 1 percből áll beazonosítani téged így az IP alapján? még annyi se ...

2013. dec. 13. 08:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Hat ha nuni vagy akkor könyen megoldod
2020. aug. 13. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!