Hogy kell nekem a titkosított dolgokkal bánni?
Én így tudom:
Ha a regisztráció során közlöd, hogy az illegális tartalmak feltöltése tilos (mondjuk checkbox-szal), a feltöltött illegális tartalmakat figyelmeztetés nélkül törölheted és a feltöltött adat számodra is olvashatatlan a titkosítás miatt, akkor moshatod a kezeid. Mondjuk a btk vonatkozó fejezeteit nem árt ha átolvasod, biztos ami biztos.
A magyar hatóságokkal köteles vagy együttműködni ha erről kapsz egy írásos végzést. Csak azt kell kiadni amit kérnek, azaz általában xy felhasználó fájljait de pl. ha nem kérik külön mondjuk a belépési időpontjait akkor azt nem kell.
A titkosítás megtörésével nem kell szarakodnod, az a rendvédelmi szervek feladata. Ha jó az algoritmus (pl. nyílt kulcsos titkosítás, rsa, pgp) és az ahhoz használt kulcsok is elég erősek, még az algoritmus birtokában is addig tartana a brute force törés, hogy elévül a folyamatban lévő ügy, szóval biztonságosnak tekinthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!