Ha szülő nem tesz/tett eleget szülői kötelezettségeinek, az utód kérheti-e az örökség kifizetését előre?
attól hogy most nem fogok böngészni neked nem azt jelenti hogy nincs ilyen. fogd már fel, hogy egyáltalán nem érdekel, miket hiszel. akit érdekel az majd utána néz, te meg azt csinálsz és hiszel amit akarsz.
a kérdező feltett egy kérdést, ti meg eltértetek a témától. ennyi történt. meddig akarsz itt kötekedni? nincs jobb dolgod?
majd a kérdező ha érdekli utána néz. nekem nem kötelességem téged győzködni. próbáld meg ezt valahogy feldolgozni.
Sziasztok, jó reggelt! Először is: a kérdező nem az a Malahit vagy ki, hanem én és egyetlen hozzászólásom volt eddig, egy köszönet a válaszokért. Azért nem írtam eddig, mert kaptam választ a kérdésemre és mellesleg éjszaka volt.. nem olvastam végig az összes kommentet mert jó része vita, de úgy látom óriási gond kérdés nélkül válaszolni. Hát kérem a gond: felnőtt nő vagyok és tönkre tette az anyám az életem mert végig nézte ahogy apám rendszeresen megerőszakol, majd nem támogatott sem továbbtanulásban sem másban, elüldözött otthonról alkoholista paliért, ráköltötte az összes vagyont és most hogy engem gyerekestül fenyeget az utca: "old meg, ez nem az én gondom"
Remélem kimerítő volt a válasz és lezárható a kérdés. Sajnálom, hogy beszélnem kellett erről mert ÉN szégyellem magam az egészért. Pont.
Csak a megerőszakolás miatt tudnád jelenteni, mivel bűnrészes volt. Ha elmúltál 18, amikor kitett, akkor azt jogilag elfogadhatóan tette, ahogy a támogatás és pénzadomány juttatása sem kötelessége.
Főkérdésre pedig már megkaptad a választ, örökség csak halál után van, előtte magánvagyon.
A vitához csak annyit tennék hozzá, hogy törvényi kötelezettség a gyerek alapvető szükségleteire él. A szeretet pedig érzelem, szubjektív dolog, senki sem kötelezhető rá.
Nos, sajnálom, ami veled tortent. A szüleid valoban nem tettek eleget a kötelezettségüknek. Apadhat talán feljelentheted, bar esély nem, sok van ra, hiszen valószínűleg mar elévült.
Az viszont semmiképp nem lehet a szülők hibaja, hogy te most gyerekkel az utcára kerülsz. Gyereket felelősen kell vállalni, nem mas segítségére számítva. Egy rossz gyerekkor utan ez méginkább elvárható lenne.... A tovább tanuláshoz pedig sosincs késő.
Felejtsd el a szülőket, költözz el jo messzire es kezdj uj eletet.
Örökséget előre kikérni nem lehet, hiszen addig, amig valaki meg nem hal, nincs is örökség.
Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehet e kártérítés követelni jogi úton. Összegszerűsítve.
Tanukkal vagy más módon tudsz valami bizonyítékot szerezni, amit a bíró elé lehet tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!