Van egy családi házunk, aminek a 25%-a az enyém,25%-a a testvéremé és 50%-a anyámé. Azt szeretném, hogy eladjuk, mert külföldre szeretnék menni és kellene a pénz, de anyám nem akarja. Mit lehet tenni ilyenkor?
1. Nem tudna annyit kifizetni... :\
2. Igen, apukámtól örököltem. Valóban sokat dolgoztak érte, de a testvérem már elköltözött és szerintem hármunknak (én, anyukám, anyukám új férje) nagy ez a ház (van egy felesleges hálószoba és egy fürdőszoba...)
Hát ha valakiben van egy csepp jóérzés, eszébe se jut olyat kérni, hogy a boldogulása miatt az anyukája adja el a házat a feje és a testvére feje fölül
Jogilag nyilván megteheted, de a jó erkölcsöt sérti az amit szeretnél. Legalábbis nálam ez nem férne bele egy egészséges anya gyerek kapcsolatba.
A haszonélvezet meg rajta van, amit eladásnál pénzre váltanak, tehát forintális értéke van. Így nem számolhatnál a 25%-oddal semmiképp.
Más fiatal is elkezdi az életét anélkül, hogy a szülői ház eladásra kerülne. Menj ki külföldre, lakj úgy ahogy mások, és takarékoskodj. Semmi nincs készen az életbe, mindenért meg kell dolgozni.
Én is azt mondanám mint az előzők,
csak, hogy anyád új pasast hozott a házhoz,
tehát most már neked se legyenek erkölcsi aggályaid ezek után!!
Kérd ki a részed!
Attól mert megszűnt az özvegyi jog, még a kérdező anyja dolgozott meg a házért. Nem tudom, milyen a viszony köztük, de szerintem normális esetben az anya haláláig ezt a házrészt egy gyerek nem tekinti saját tulajdonának. Számomra olyan volna, mintha nem is lenne, de ez én vagyok.
Kényszeríteni nem lehet senkit az eladásra, negyed házrészt meg hülye lenne bárki is venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!