Ha szülő nem tesz/tett eleget szülői kötelezettségeinek, az utód kérheti-e az örökség kifizetését előre?
Parttalan vitát félretéve. Elhangzott egy jogi jellegű, konkrét kérdés, amire már az első válasz is teljesen jól válaszolt. Örökölni csak elhunyt után lehet, a gyerek pedig (a szülő érdemeitől/érdemtelenségeitől függetlenül) maximum köteles részre nyújthat be igényt, azt is csak az örökhagyó elhunyta után.
A jognak úgyszintén nem területe a gyerek absztrakt igényeit (elég volt-e a szeretet?) felmérni. Biztos van olyan gyerek, aki teljesen elégedett azzal, ahogy a szülei felnevelték, de leginkább a mesében létezik. Én sem vagyok az, pedig megkaptam elég sok mindent. Ez nem jogi kérdés, inkább a Mentális egészség rovatot javaslom.
Amit a gyerek kérhet a felsőoktatási tanulmányai befejezéséig, a szülei életében, az rokontartás, ha nem gondoskodnak róla. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!