Még nyáron büntetett meg a BKK, mert nem volt jegyem. A
büntetést nem tudtam kifizetni, mivel semmi pénzem nem
volt. Nemrég kaptam egy térítvényes felszólítást a
fizetésre. Mit tegyek?
volánon meg mávon a távolságtól függ a bírság.
szerintem a büntetés sehol se éri meg.
2013. nov. 4. 20:59
Persze hogy sok, de mi mással tuddnák rávenni az embereket a fizetésre ha nem azzal, hogy ha húzzák-halasztják, vagy jegy nélkül utaznak, akkor fizessenek?
Sajnos ezért nem szabad várni az ilyen büntetések kifizetésével, mert csak halmozódik, ha pedig bíróságra kerül az ügy, akkor a kérdező a nyakába kapja még a perköltséget is.
Én is azt mondom, hogy próbáljon részletfizetést kérni vagy kölcsönkérni minél előbb (sajnos ezt akkor kellett volna amikor még csak pár ezer Ft volt a bünti), mert rosszabbul jár.
2013. nov. 4. 21:00
Ha nem bujkálsz, hanem mutatsz együttműködési hajlandóságot, sokkal jobban jársz. Pl. kérsz részletfizetést, és nem várod meg a fizetési meghagyást...
2013. nov. 4. 21:03
14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Holnap fel is veszem a kapcsolatot az ügyvédi irodával. (Vagy magával a BKK-val kéne?)
Nekem egyszer volt ilyen hogy küldözgettek, egyre több összegről szóló csekket, annyira nagy volt a számla hogy el sem hittem (több mint 100ezer), és persze nem fizettem. Ez már 10 éve volt és akkor abba is hagyták a küldözgetést, ki tudja mi miatt, lehet hogy lejárt az érvényességi ideje. De egy barátnőm állandóan ilyen helyzetbe keveredett és ő mindig azt csinálta hogy megmondta a postásnak hogy téves a cím és elküldte valamelyik szomszédjához, hogy "biztos oda jött volna a csekk". Ő is mindig megúszta. A szomszédot nem fogják felelősségre vonni, ez biztos, szóval ez jó megoldás lehet mert őt sem kevered bajba. Vagy hivatkozz valami ilyesmire. Ezeket könnyen meg lehet úszni szerintem, de ha nem tudtad megúszni akkor még az elején lett volna érdemes befizetni. Ilyen nagy összegeket semmiképp sem érdemes befizetni, főleg nem egy alacsony magyar bérből. De mondom, az a barátnőm, akinek soha nem volt pénze, mindig megúszta, simán elküldte a postást a következő házhoz. Én azt mondanám hogy hagyd figyelmen kívül, egy idő után már nem fogják küldözgetni, de a döntés a tied. Az élelmesebbek megússzák. Amúgy sem reális hogy alacsony magyar bérekből ekkora összeget határoznak meg büntetésként, kész röhej. Igazából neked lenne jogod perelni meg a magyar népnek, nem pedig nekik.
2013. nov. 4. 21:49
16/22 A kérdező kommentje:
A csekken a 1075, Rumbach Sebestyén utca 19-21 áll, megnéztem, ez tényleg a BKK ügyfélszolgálati címe, szóval nem tűnik kamunak a dolog.
Kérj részletfizetést, mert különben megy fmh-ra, utána pedig végrehajtási eljárásra.
2013. nov. 6. 08:54
15-ös vagyok. Én nem mondtam hogy kamu a dolog, csak azt hogy maga a bkv sem veszi komolyan, mivel naponta több ezer ilyen van, ezért könnyen ki lehet játszani. Egy szóval sem mondtam hogy kamu, nem értem miért esik nehezedre értelmezni pár sort.
2013. nov. 15. 06:16
A BKK nagyon is komolyan veszi ezeket a követeléseket, főleg, h veszteséges a cég.
2013. nov. 16. 15:56
R Roland: Az én tapasztalataim mást mutatnak mint írtam. Van esetleg valami tényed ami cáfolná?
Nem hinném hogy egy becsületes magyar állampolgárnak irreális összegekre kellene pazarolnia a csekély fizetését. És ez amúgy sok más országban is hasonló. Annyi különbséggel, hogy ott több a fizetés. Szóval befizetted kérdező?
2013. nov. 29. 14:41
Kapcsolódó kérdések: