Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Még nyáron büntetett meg a...

Még nyáron büntetett meg a BKK, mert nem volt jegyem. A büntetést nem tudtam kifizetni, mivel semmi pénzem nem volt. Nemrég kaptam egy térítvényes felszólítást a fizetésre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A térítvényes levél egy bizonyos Dr. Szabó Gergelytől érkezett, de nem áll a levélben a büntetés időpontja, még az aláírás és a pecsét is fénymásolt. Mennyire kell az ilyen leveleket komolyan venni? Ha akkor nem tudtam fizetni, úgy most sem fogok tudni.

2013. nov. 4. 19:24
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
0%
Szerintem ne foglalkozz vele, egy nagy kamu az egész. Valaki ki akar veled szúrni.
2013. nov. 4. 19:38
 2/22 anonim ***** válasza:
87%

ki akarna vele kiszúrni, hisz írja, h valóban megbüntették, gondolom aláírt mindent, odaadta az iratait, stb, ergó jogos a követelés és lehet, hogy lassan, de idővel behajtják majd, és egyre nagyobb lesz az összeg.

mekkora az összeg?

2013. nov. 4. 19:41
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Vedd komolyan, és fizess, különben nemsokára a fizetési meghagyás megy majd...
2013. nov. 4. 19:47
 4/22 A kérdező kommentje:
2-es: 32500Ft-ról van szó. Én is tudom hogy jogos a követelés, de egyszerűen nem tudom kifizetni.
2013. nov. 4. 19:50
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha jóltudom,lehet részletfizetést kérni,bár ez nem biztos,hogy arra is vonatkozik,aki a nyár óta nem fizetett. Mindenesetre én utánaérdeklődnék a BKK-nál,hogy lehet e ilyen részletfizetést kérni. Remélem tudtam segíteni.
2013. nov. 4. 20:12
 6/22 anonim ***** válasza:
76%

gondolj bele, hogy a 16.000 -ről máe 2x-esére nőtt és egyre több lesz.

próbálj meg pénzt szerezni!

dolgozz, spórolj, kérj kölcsön ismerőstől stb...

még az is jobb ha tartozol valami ismerősnek mert az legalább nem kamatozik meg számolnak rá kezelési díjakat.

2013. nov. 4. 20:17
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan kell venned, mert idővel behajtják rajtad.

Kérhetsz részletfizetést is.

De minél tovább húzod-halasztod, annál több lesz az összeg amit ki kell fizetned.

2013. nov. 4. 20:34
 8/22 anonim ***** válasza:
0%
ötös válaszoló vagyok. Te jó ég. Most olvasom alaposabban. Egy jegy miatt büntettek meg ennyire? azért ez egy kicsit abszurd soknak tűnik egy db jegy miatt nem gondoljátok?
2013. nov. 4. 20:35
 9/22 anonim ***** válasza:
80%

helyszíni bírság 8ezer, csekken fizetve x napon belül 16ezer.

ha nem fizeted akkor növekszik az összeg, így lett 30e feletti és lesz több is.

Persze a 16ezer is sok, de sajnos ez a szabályzat...

lenne külön busz, metró, villamos jegy meg bérlet olcsóbban az lenne az igazi...

Az időarányú cucc jól hangzik de úgyis elcseszik...

2013. nov. 4. 20:41
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
Akkor nekem sem érné meg Pesten élni. Itt Kaposváron ha valakinek nincs bérlete,jegye buszon,vagy vonaton, akkor ha jóltudom 3ezres fix birságot kap.
2013. nov. 4. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!