Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ukrán-Magyar állampolgár...

Ukrán-Magyar állampolgár vagyok. Ukrajnában élek, viszont Magyarországon szeretnék szülni. Kérhetem-e, hogy a gyerekem Ukrán állampolgárkén anyakönyvezzék?

Figyelt kérdés
Mert munkahelyem Ukrajnához köt, viszont, ha magyar állampolgárkén anyakönyvezik, magyar útlevéllel vihetem haza, és nem kapom meg a GYED-et?

2013. okt. 9. 21:31
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:

Sajnos létezik jó pár juttatás, amihez egy percet sem kell dolgozni:

"A támogatások leegyszerűsítve két nagy csoportba sorolhatók. Az egyikbe azok a juttatások tartoznak, amelyek alanyi jogon járnak a mamáknak - ilyen az anyasági támogatás, a babakötvény, a gyes, a családi pótlék, illetve a saját háztartásban legalább három kiskorút nevelő szülő esetében a gyermeknevelési támogatás.

A másik csoportba azok a támogatási formák tartoznak, amelyekre csak a biztosított szülők jogosultak - ilyen a terhességi-gyermekágyi segély, a táppénz vagy a gyed."

2013. okt. 9. 22:54
 12/52 anonim ***** válasza:

"Csak hát a balliberális szavazóknak nehéz ennyit felfogni egyszerre."

Elmagyaráznád, hogy miért balliberális az, aki ellenzi, hogy egy soha Magyarországon nem élő ugyanolyan ellátásban részesüljön mint ő, aki itt született, itt dolgozott, itt fizetett adót? Szerintem ez egyáltalán nem korrekt, hogy az itt dolgozó emberek fizessék ezt meg.

2013. okt. 9. 23:17
 13/52 anonim ***** válasza:
49%
12, több százezer ember született Magyarországon, aki soha egy percet nem dolgozott, egy fillér adót nem fizetett, mégis jár minden neki, az nem zavar?
2013. okt. 9. 23:44
 14/52 anonim ***** válasza:
Hogy jönnek ők ide? Had döntsem már el, hogy mi zavar és mi nem. Engem zavar ez az új összetartozási hullám, mialatt elveszítjük a józan ítélőképességünket és egy olyan terhet veszünk közbe a nyakunkba, ami jelen helyzetünkben egyáltalán nem hiányzik.
2013. okt. 9. 23:51
 15/52 anonim ***** válasza:

Hülyeségeket nem kellene beszélni, több nem jár az ukrán állampolgároknak. Egyébként pedig ezzel a dologgal Magyarország jól jár, mert sokkal több fiatal jön ide dolgozni, és az ő adójukból több folyik be, mint ami elmegy kórházi kezelésre, stb.

Ezt nem direkt kihagytad a válaszomból, vagy csak szimplán nem tudtad megérteni ezeket a bonyolult mondatokat?

2013. okt. 10. 00:09
 16/52 anonim ***** válasza:
37%

Egy magyar, többgyerekes családból származó egyetemista csak akkor kap 25.000.- Ft ösztöndíjat, ha a tanulmányi eredményei legalább 4.-esek. (orvosi Egyetem)

Egy vajdaságban élő, vajdasági egyetemen tanuló diák a magyar államtól kap havi 100.000.- Ft-ot. Amit saját bevallása szerint Magyarországon költ el élelmiszer, ruha vásárlásra és szórakozásra.

Egy héttel ezelőtt itt kérdezte, hogy a magyarok miért bántják ezért?

Vajon még hány ilyen eset van, ami nem kerül nyilvánosságra?

2013. okt. 10. 07:59
 17/52 anonim ***** válasza:

9 A balliberálisok nem az adófizetéssel jönnek, hanem mindig avval amivel a helyi nemzetnek rossz.

Ha adót kéne fizetni, ők azt mondják minden idegennek minden járjon ingyen.

Ha egy magyarnak kéne ingyen járnia dolgoknak, ők azt mondják fizessenek adót.

Ha a nagy boldog multi kulti alapján meg lett a kettős állampolgárság (ami a szívük vágya) akkor ellene vannak, mert többé kevésbé magyarok egyesülnek magyarokkal (amit ők nem akarnak).

Ha mondjuk fekete afrikaiakról lenne szó, élnének halnának hogy a nyakunkba költöztessék őket.

Én jobb oldali gondolkodású vagyok, de a csalást, ingyen élést akkor is elítélem ha cigányokról, zsidókról, ukránokról, erdélyiekről vagy éppen színmagyarokról van szó.

Amit a kérdező akar (érdekes ő hova tűnt?), a mögött tisztán az van hogy itt akar élvezkedni a mi javainkból, de azért a gyereke ukrán legyen. A kérdező mindig arra hajlik amerre az érdeke van, őt nem tartom magyarnak, tehát ilyen esetben ellenzem ezt a kettős állampolgár dolgot.

2013. okt. 10. 08:22
 18/52 anonim ***** válasza:
Biztos besértdődött mert az várta hogy itt majd a seggét kinyalják mert "határon túli"...
2013. okt. 10. 08:43
 19/52 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem azért akarok Magyarországon szülni, mert a pénzetek, vagy anyagi támogatás kell. Én minden egyes vizsgálatért fizetek. Csak mivel 43 éves vagyok és az első gyermekem, szeretném biztonságban megszülni, mert nálunk nincsenek orvosok, csak hentesek.Amúgy nagyon köszönöm a kedves hozzászólásokat!!!!!
2013. okt. 10. 09:35
 20/52 anonim ***** válasza:
60%
mocsok banda vagytok mind, rátok férne pár éves államcsőd és káosz
2013. okt. 10. 10:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!