Ukrán-Magyar állampolgár vagyok. Ukrajnában élek, viszont Magyarországon szeretnék szülni. Kérhetem-e, hogy a gyerekem Ukrán állampolgárkén anyakönyvezzék?
Figyelt kérdés
Mert munkahelyem Ukrajnához köt, viszont, ha magyar állampolgárkén anyakönyvezik, magyar útlevéllel vihetem haza, és nem kapom meg a GYED-et?2013. okt. 9. 21:31
1/52 anonim válasza:
Azért akarsz Magyarországon szülni, hogy a magyar államtól kapj GYED-et? Vagy Ukrajnában is létezik GYED ?
2/52 anonim válasza:
Miért nem ott szülöd meg?
Kezdjük ott hogy ide kéne adót fizetned mielőtt itt szeretnél szolgáltatást igénybe venni...
Ha nincs itt tb-d munkaviszonyod nem igen fogsz semmit se kapni (hál' istennek).
3/52 anonim válasza:
Ukrajnába adózol de azért a GYED-et a magyar adófizetők fizessék neked? Hát remélem hogy nem engedi ezt a magyar jogrendszer.
4/52 anonim válasza:
Valószínűleg kérheted, én még szovjet állampolgárként születtem Magyarországon.
5/52 anonim válasza:
Valamiért egyébként bizonyos ukránok rendre olyan szolgáltatásokat is ingyen kaptak, kapnak amire még a magyarnak is a zsebébe kell nyúlni.
Érdekes annak a dolognak se lett nagy média felhajtása.
Csak nem ez is egy ilyen lesz?
Itt minden mindenki JÁR, csak a magyarnak nem, neki CSAK kötelezettségei vannak.
6/52 anonim válasza:
Ez így van sajnos, itt mindenkinek minden jár, minden jöttmentnek jogai vannak, de a becsületesen dolgozó, adózó magyaroknak csak kötelességeik vannak.
7/52 anonim válasza:
Hülyeségeket nem kellene beszélni, több nem jár az ukrán állampolgároknak. Egyébként pedig ezzel a dologgal Magyarország jól jár, mert sokkal több fiatal jön ide dolgozni, és az ő adójukból több folyik be, mint ami elmegy kórházi kezelésre, stb. Csak hát a balliberális szavazóknak nehéz ennyit felfogni egyszerre.
8/52 anonim válasza:
Balliberális szavazók? :D
Nem az ellenkezőjére gondoltál?
9/52 anonim válasza:
Nem, pont rájuk gondoltam, ők jönnek mindig az adófizetősdivel. Ha a pártpolitikai színtéren maradunk, akkor a Fidesz adta meg az állampolgárság felvevésének lehetőségét, a Jobbik pedig helyeselte.
10/52 anonim válasza:
Nekem nincs semmi bajom a határon túli magyarokkal, csak azt mondom, hogy annak az országnak a javait élvezze mindenki amelyikben él és dolgozik, és ne szóljon bele szavazással egy olyan ország politikai életébe ahol nem is lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!