Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jött egy behajtási felszólítás...

Jött egy behajtási felszólítás a címemre, de nem nekem szól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A levél az Instrum Justicia Zrt.-től, a AGROKOMMERZ GRUP BT/AGROKOMMRZ KFT nevére, de az én címemre és be volt dobva a postaládába. Név nem is volt rajta. Azt se tudom ki az a bt/kft, nem is vagyunk vállalkozók, 10 éve itt lakunk. 2003-as tartozás, 59 ezer forint, T-online az engedményező. Előzménye, hogy 2 hete felhívott egy ismeretlen hang, kérdezgetett minden félét és közölte, hogy jönni fog egy behajtási felszólítás, azóta fosik az egész családom, - gondolom ez az a behajtás. Milyen eljárás ez itt? Hogy tehetik ezt velem? Hogy engedhetik ezt meg a magyar hatóságok, hogy zaklassanak bennünket félelmetes levelekkel?

2013. jún. 5. 11:21
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Kissé túlparázod az egészet. Banda? Betámadás? Egy sima évekkel ezelőtti cég címére érkező levél miatt? Nekem volt telefon hívásom , amikor idegen nevű embert kerestek rajtam. Akkor most én is hisztizzek, hogy beleléptek az intim szférámba?

Ha beszélsz a végrehajtóval, nem fognak levelet küldeni, ha megemlíted. De van azon a levélen email cím is. Írjál oda. Persze, akkor valószínűleg majd emailon keresztül fognak fenyegetni....Hihetetlen, hogy ennyire pánikolsz.

2013. jún. 5. 13:49
 12/28 A kérdező kommentje:
Ez nem hiszti, hanem a félelem attól, hogy egyszer csak elveszik a pénzemet valami trükközés miatt. Én nem tartozom, nekem nincsen hitelem, pont emiatt nincs, mert nem lehet megbízni ilyen fajtájú népekben. Egyszerűen ráfogják valakire, hogy tartozik. Tököm tele van ezekkel. A bankomtól is kapok majd egyszer csak egy levelet, hogy a megtakarításomat zárolták vagy hasonló. Múltkor jött egy levél az önkoritól, hogy 30.000-re büntetnek, mert nincsen kint a házszámtábla. Elment a házam előtt egy zöld autó, a helyi önkormányzat MEZŐŐRI szolgálata és kiosztottak mindenkinek egy ilyen levelet. Itt nem lehet élni!
2013. jún. 5. 13:56
 13/28 kovpet ***** válasza:

Figyelj már, aki állít valamit, annak kell bizonyítania.

Ha azt állítanák hogy tartozol, azt nekik kellene bizonyítaniuk. De állította valaki, hogy tartozol? Nem. Azt állították, hogy az a valamilyen kft tartozik. Annak te vagy az tulajdonosa? Nem. Akkor?

"Előzménye, hogy 2 hete felhívott egy ismeretlen hang, kérdezgetett minden félét"

Ismeretlen hangok kérdéseire meg talán nem kellene válaszolnod. :) Amúgy mit kérdezett?

2013. jún. 5. 14:42
 14/28 anonim ***** válasza:

Nem lehet könnyű dolgod így élni az életed....

Egyébként itt a levélben említett céged anyavállalata:

[link]

2013. jún. 5. 14:49
 15/28 A kérdező kommentje:

Sokat kérdezett, de semmit se válaszoltam. A végén felbőszült és közölte, hogy kapni fogok ilyen hátralékos levelet. Én kérdeztem, hogy honnan telefonál - még előtte. Azt mondta, hogy Budapestről. Kérdem milyen cégtől? Valami behajtásit mondott. Felhívtuk utána a a gázosokat, a villanyt, a kábelszolgáltatót, de semmi tartozás nincsen. Most jött ez a levél. Olyan volt, mintha az adataimat akarná megtudni. Kérdéseket tett fel és semmire se válaszolt érdemben. Kérdéseket tettem fel, de semmit se mondtam. Milyen cégtől telefonál, milyen ügyben?

No, ez van most. Felhívtam a behajtókat most az előbb, egy semmi telefonról, ott is csak az ügyszámot akarták megtudni, ami a levélen volt. Nem mondtam meg, erre közölte, hogy " semmi baj, jönni fognak a levelek ezután is" Mocsok banda!

2013. jún. 5. 14:57
 16/28 A kérdező kommentje:
Nekem, nem az a címem, amit ide belinkeltél. Ez egy magánlakás, ahol egy család él.
2013. jún. 5. 15:01
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Kissé sötét van odabent , úgy érzem.

Ha nem mondod meg az ügyiratszámot, honnan a fenéből tudják, miről van szó?

TUDOM hogy nem a te címeden van a cég.Nem is azt írtam.

Azért én elgondolkodnék, honnan tudták meg a telefon számodat?

Csakhogy legyen még min izgulnod.

2013. jún. 5. 15:05
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Egek, lefárasztasz...

Ha nem adsz meg adatokat nem fogják ők sem tudni, hogy miről van szó, erre legegyszerűbb az ügyiratszám. Nem adhatnak ki információkat más behajtásáról. Amúgy természetes, hogy ismeretlen hang telefonált, senki se ismeri az összes ügyfélszolgálatist személyesen.

Keress inkább a rok--- vagyis értelmes ismerősök közt olyat, aki normálisan el tudja magyarázni a behajtó cégnek ezt az egész esetet.

2013. jún. 5. 15:34
 19/28 A kérdező kommentje:
Azért nem mondtam meg az ügyiratszámot, mert adott esetben visszaélhetnének vele, hiszen összekapcsolható a cím és a telefonos visszahívás. Nyilvánvaló, hogy az ügyszám közlése után, további kérdések jöttek volna. Ilyen esetben, ahol visszajelzés van, egyfajta felkínálkozást jelent, hogy további fenyegető levelekre késztesse őket, hiszen aki visszaszól, azt izgatja a téma és a további zaklatás eredménnyel járhat. Csapda. Ha azonosítható leszek, akkor célpont is leszek. Miből áll egy ilyen fenyegetést átfogalmazni a kicsalt infók alapján? Aztán egyszer csak fizet a megzsarolt páciens, hogy békén hagyják. Nem kerül sok pénzbe egy sima levél.
2013. jún. 5. 15:42
 20/28 anonim ***** válasza:

Na, innentől kilépek:))

Szerintem menj el egy jóshoz. Derítse ki, ki küldte rád a rontást. Aztán helyből le is vehetné rólad.

2013. jún. 5. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!