BKV - ügyvédi fizetési felszólítás - mi van, ha az ajánlott levelet nem vettem át?
Fél éve megbüntettek a buszon, mikor mentem a metróhoz pont bérletet venni, mert az pont előző nap járt le.
A probléma az, hogy valami papírt, amit az ellenőr adott (habár olvashatatlanul és eltorzítva, de) aláírtam. Egy hónapja kaptam egy bizonyos Dr. Mihályi Szabolcs Lászlótól egy ajánlott levelet, melyet a postán szándékosan nem vettem át. Most bedobtak egy sima levelet a postaládámba, melyben leírták, hogy 24500 Ft-tal tartozom a BKV-nak, és 5 munkanapom van rá a kézhezvételt követően, hogy ezt befizessem, különben "szerződésszegést igazoló és az ügyre vonatkozó hivatalos irataimat visszavonhatatlanul eljuttatják az illetékes hatóságokhoz" és így a többi többletköltség engem fog terhelni. Emellett hozzáteszik egy záradékban (további fenyegetés), hogy ha most sem fizetek, továbbra sem állítják le az eljárást. Mellékeltek továbbá egy "Részletező kimutatást a pótdíjkövetelésről", ebben benne van, hogy pontosan mikor, miért büntettek meg, és az is sajnos, hogy aláírtam. Elolvastam a többi hasonló kérdést a témával kapcsolatban, de specifikusan erre a szituációra nemigen találtam megoldást.
Olyanok válaszát várom akik tájékoztatni tudnak ennek az ügynek a jogi hátteréről, illetve aki jelenleg is hasonló helyzetben van. (Csóró egyetemista vagyok, minden hónapban a megélhetésért dolgozom, sajnos nem engedhetek meg magamnak egy ekkora pluszkiadást sem.)
ha nem ajánlott levél volt, akkor tulképp át se vetted, bizonyítsák be hogy elküldték.
gondolom az a abrom küldte, aki fénymásolt pecsétes fénymásolt aláírásos leveleket küldözget.
én írtam neki 1-2 keresetlen szót 4éve azóta békén hagynak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!