Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » BKV - ügyvédi fizetési felszól...

BKV - ügyvédi fizetési felszólítás - mi van, ha az ajánlott levelet nem vettem át?

Figyelt kérdés

Fél éve megbüntettek a buszon, mikor mentem a metróhoz pont bérletet venni, mert az pont előző nap járt le.

A probléma az, hogy valami papírt, amit az ellenőr adott (habár olvashatatlanul és eltorzítva, de) aláírtam. Egy hónapja kaptam egy bizonyos Dr. Mihályi Szabolcs Lászlótól egy ajánlott levelet, melyet a postán szándékosan nem vettem át. Most bedobtak egy sima levelet a postaládámba, melyben leírták, hogy 24500 Ft-tal tartozom a BKV-nak, és 5 munkanapom van rá a kézhezvételt követően, hogy ezt befizessem, különben "szerződésszegést igazoló és az ügyre vonatkozó hivatalos irataimat visszavonhatatlanul eljuttatják az illetékes hatóságokhoz" és így a többi többletköltség engem fog terhelni. Emellett hozzáteszik egy záradékban (további fenyegetés), hogy ha most sem fizetek, továbbra sem állítják le az eljárást. Mellékeltek továbbá egy "Részletező kimutatást a pótdíjkövetelésről", ebben benne van, hogy pontosan mikor, miért büntettek meg, és az is sajnos, hogy aláírtam. Elolvastam a többi hasonló kérdést a témával kapcsolatban, de specifikusan erre a szituációra nemigen találtam megoldást.

Olyanok válaszát várom akik tájékoztatni tudnak ennek az ügynek a jogi hátteréről, illetve aki jelenleg is hasonló helyzetben van. (Csóró egyetemista vagyok, minden hónapban a megélhetésért dolgozom, sajnos nem engedhetek meg magamnak egy ekkora pluszkiadást sem.)

2010. szept. 4. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
hát figyelj, vagy befizeted a 25 000-t most, vagy egy hónap múlva a 300 000Ft-os perköltséget, de végülis te dönthetsz...
2010. szept. 4. 21:04
 2/6 anonim ***** válasza:

ha nem ajánlott levél volt, akkor tulképp át se vetted, bizonyítsák be hogy elküldték.

gondolom az a abrom küldte, aki fénymásolt pecsétes fénymásolt aláírásos leveleket küldözget.

én írtam neki 1-2 keresetlen szót 4éve azóta békén hagynak

2010. szept. 4. 21:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Jól néznénk ki, ha azzal meg lehetne úszni egy jogos büntetést, hogy nem vettük át a levelet. Ha megfelelő címre küldték, akkor jogilag átvettnek tekintendő mindenképpen. Úgyhogy fizess, mert nem úszod meg, ez az összeg csak nőni fog, a bírósági kellemetlenségekről nem beszélve.
2010. szept. 4. 21:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva a jogi kiskaput keresem, esetleg egy embert, aki hasonló helyzetben volt és behajtották rajta a tartozást. (hogy egyáltalán van-e ilyen) Valahol ugyanis őszintén kétlem, hogy kis hazánkban a bíróságnál terítéken vannak hasonló esetek. Ezért érdekelne egy olyan embernek a véleménye, aki tisztában van egy ilyen ügynek a pontos hátterével. Mindenesetre az eddigi kommenteket (is) köszönöm!
2010. szept. 4. 21:47
 5/6 anonim válasza:
nekem is ma jött ilyen levél. Nem fizetnék, nem is telik rá. Érdemes várni az elévülést? Azóta törtent valami?
2011. jún. 30. 06:06
 6/6 anonim válasza:
Szia!Engem is még a nyáron büntettek meg,és szintén a Dr.Mihályi Szabolcs ügyvéd küldözgeti az ugyanilyen tartalmú leveleket.Mondjuk én nem fosok annyira,csak a kocsiért,ami a nevemen van,más nincs a nevemen,szóval szerintem annyira nem kell parázni,ha nincs tulajdonod.
2011. aug. 24. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!