Jött egy behajtási felszólítás a címemre, de nem nekem szól. Mit tegyek?
Mivel nem te vagy az a BT, semmi gond.Ez nem zaklatás, hiszen csak bedobtak egy levelet, ami nem a nevedre szól. Miért nyitottad ki? Amin nincs rajta a neved, az nem a tied.
Postásnak vissza, nem a tied az a levél.
De pl felhívhatod az Intstrumot és közlöd velük, nincs nálad semmi BT. Lehet, előttetek volt oda bejelentve.
Az a normalitás, hogy a levelet kibontom ami a címemre jön. Ha nem bontom ki, azon stresszezlek, hogy mi volt benne. Nem mindenkinek van olyan észjárása mint egy jogásznak, - sőt. Semmi garancia nincs arra, hogy a behajtó cég elfogadja és főleg vissz is aválaszol egy olyan tájékoztatásra, hogy nem vagyok az a Bt/Kft, akitől a pénzt akarja behajtani.
Előzetesen telefonáltak és adatokat akartak kicsikarni telefonon keresztül.
Fogadhatok ügyvédet, disznóság. Hogy nem ellenőrzik az ilyeneket? PSZF, Fogysztóvédelem. Ki véd meg engem ilyenektől?
"Milyen eljárás ez itt?"
A behajtócég jogszerű tájékoztatása a tartozás felől (ez mégcsak nem is hivatalos felszólítás). Ha neked tartoznának, akkor téged se érdekelne, hogy esetleg megfélemlítő a levél tartalma.
"Hogy tehetik ezt velem?"
Nem neked jött, minek foglalkozol vele? Ki se kellett volna bontanod!
"Hogy engedhetik ezt meg a magyar hatóságok, hogy zaklassanak bennünket félelmetes levelekkel?"
Akkor bontsanak ki minden levelet még kézbesítés előtt, hogy aztán ellenőrizzék, nem kezd-e el félni esetleg az, akinek nem is szól a levél?
"Fogadhatok ügyvédet, disznóság."
Inkább pazarlás lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!