Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jött egy behajtási felszólítás...

Jött egy behajtási felszólítás a címemre, de nem nekem szól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A levél az Instrum Justicia Zrt.-től, a AGROKOMMERZ GRUP BT/AGROKOMMRZ KFT nevére, de az én címemre és be volt dobva a postaládába. Név nem is volt rajta. Azt se tudom ki az a bt/kft, nem is vagyunk vállalkozók, 10 éve itt lakunk. 2003-as tartozás, 59 ezer forint, T-online az engedményező. Előzménye, hogy 2 hete felhívott egy ismeretlen hang, kérdezgetett minden félét és közölte, hogy jönni fog egy behajtási felszólítás, azóta fosik az egész családom, - gondolom ez az a behajtás. Milyen eljárás ez itt? Hogy tehetik ezt velem? Hogy engedhetik ezt meg a magyar hatóságok, hogy zaklassanak bennünket félelmetes levelekkel?

2013. jún. 5. 11:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Ajánlott, tértivevényes levélben meg kellene nekik is és a Tonline-nak írni, hogy mi a helyzet.
2013. jún. 5. 11:26
 2/28 A kérdező kommentje:
Persze, - akkor majd jön egy másik ugyan ilyen levél az én nevemre.
2013. jún. 5. 11:36
 3/28 A kérdező kommentje:
Egyébként volt benne válaszboríték és a borítékon sorszám.
2013. jún. 5. 11:39
 4/28 anonim ***** válasza:

Mivel nem te vagy az a BT, semmi gond.Ez nem zaklatás, hiszen csak bedobtak egy levelet, ami nem a nevedre szól. Miért nyitottad ki? Amin nincs rajta a neved, az nem a tied.

Postásnak vissza, nem a tied az a levél.

De pl felhívhatod az Intstrumot és közlöd velük, nincs nálad semmi BT. Lehet, előttetek volt oda bejelentve.

2013. jún. 5. 11:46
 5/28 A kérdező kommentje:

Az a normalitás, hogy a levelet kibontom ami a címemre jön. Ha nem bontom ki, azon stresszezlek, hogy mi volt benne. Nem mindenkinek van olyan észjárása mint egy jogásznak, - sőt. Semmi garancia nincs arra, hogy a behajtó cég elfogadja és főleg vissz is aválaszol egy olyan tájékoztatásra, hogy nem vagyok az a Bt/Kft, akitől a pénzt akarja behajtani.

Előzetesen telefonáltak és adatokat akartak kicsikarni telefonon keresztül.

Fogadhatok ügyvédet, disznóság. Hogy nem ellenőrzik az ilyeneket? PSZF, Fogysztóvédelem. Ki véd meg engem ilyenektől?

2013. jún. 5. 12:28
 6/28 anonim ***** válasza:

"Milyen eljárás ez itt?"

A behajtócég jogszerű tájékoztatása a tartozás felől (ez mégcsak nem is hivatalos felszólítás). Ha neked tartoznának, akkor téged se érdekelne, hogy esetleg megfélemlítő a levél tartalma.

"Hogy tehetik ezt velem?"

Nem neked jött, minek foglalkozol vele? Ki se kellett volna bontanod!

"Hogy engedhetik ezt meg a magyar hatóságok, hogy zaklassanak bennünket félelmetes levelekkel?"

Akkor bontsanak ki minden levelet még kézbesítés előtt, hogy aztán ellenőrizzék, nem kezd-e el félni esetleg az, akinek nem is szól a levél?

2013. jún. 5. 12:41
 7/28 anonim ***** válasza:
És fogadnék, hogy semmi megfélemlítő dolog nincs a levélében, ezen kívül egyetlen levél érkezett, ami egyáltalán nem számít zaklatásnak.
2013. jún. 5. 12:43
 8/28 kovpet ***** válasza:

"Fogadhatok ügyvédet, disznóság."

Inkább pazarlás lenne :)

2013. jún. 5. 13:08
 9/28 A kérdező kommentje:
Mért támadott meg egy ilyen banda minket, közétek se megyünk soha és iderondítottak a házamba a családomba?
2013. jún. 5. 13:11
 10/28 kovpet ***** válasza:
Vagy a cég hazudta be a címeteket nekik vagy az ügyintéző szúrt el valamit. Egy téves levél miatt kicsit túlzottnak érzem ezt a hisztit :)
2013. jún. 5. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!