Miért bűn, ha valaki elszív egy ártatlan jointot?
Miért baj ha nem ártok vele senkinek, és ha az országnak sem okozok vele problémát, és ha volán mögé sem ülök betépve és ha kevésbé nézek leamortizáltnak, mint részegen? Olyan rossz egy mosolygós emberrel találkozni? vagy csak az emberi kapzsiság miatt (gyógyszermaffia, szűkülő alkohol fogyasztás)? Erre van ésszerű, objektív magyarázat? vagy csak azért mert az iskolában azt tanították, hogy a füves cigi a gonosz, és hogy kapudrog? (ami meglátásom szerint hülyeség, mert akkor India és Hollandia egész lakkosságának heroinfüggőnek kéne lennie.)
valaki tud nekem erre a kérdésre objektív választ adni? esküszöm, hogy nem pontozok le senkit sem!
Igazából jah. Viszont amagyar ember nem alkalmas arra, hoyg egyáltalán valami tudatmódosító szert legalizáljanak a számára (itt értendő a cigi és az alkohol is.)
Mondom én, aki évekig füvezett, piázott és cigizett. (most nem, mert kisbabával vagyok és az Ő egészsége ezerszer fontosabb a sajátoménál, illetve az enyém is fontos most, mert fel kell nevelni :-) )
Ugyanis a magyar ember nagyon ismeri a jogait (HAHA), viszont a kötelességeit már kevésbé, és rohadtúl egoista, mert csak az én a fontos, a másik le van szarva. Tehát bagózok a buszra fellépve és akkor pöckölöm el, mert nekem jogom van, meg pizák a buszon és beokádok, mert kifizettem a jegyet és nekem ezért jogaim vannak, és még sorolhatnám a sok bunkóvárit. És ez nem attól függ, hogy valaki füvezik (ebben az esetben tényleg csak boldog az ember, én nem piáztam, cigiztem, ha füveztem, mert bőven elé volt a hatása), vagy iszik (ekkor bunkó, nagyon erős, és nagyon faxa gyerek lesz, és büdös!), vagy cigizik (no comment).
Mindezekből levonva a tanulságot, véleményem szerint nagyon nem bűn, ha valaki elszív egy joint-ot, viszont, ha illetlenül vislekedik az említett tudatmódosító szerek hatására és mellett (cigi is pia is beleértve), az viszont az.
FREE JOINT! :-D
Na ne mondja már senki nekem hogy a fű nem káros :D
az
egyébként tegyünk már rendet a fejekben:
a fű koránt sem okoz pl olyan elvonási tüneteket mint az intravénás drogok, az ahhoz való hozzászokás inkább pszichés, míg az alkholnak azért finoman szólva van romboló hatása
Ti itt azon vitáztok, hogy káros, vagy nem káros, pedig nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy miért bűn?
A válasz nagyon egyszerű (és nagyon profán): azért, mert a törvény büntetni rendeli.
Igen, tudom, hogy pl. az alkohol is, meg a cigaretta is, meg még sok egyéb, ezeket viszont a törvény nem rendeli büntetni, ezért nem minősülnek bűnnek, bűncselekménynek. Mellesleg ez egy nagyon álszent dolog a törvényhozás részéről, hiszen a dohányzás, meg az alkoholizmus hatalmas egészségkárosodásokat, halált okoz, viszont hatalmas állami bevételt is jelent...
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!