Miért bűn, ha valaki elszív egy ártatlan jointot?
Miért baj ha nem ártok vele senkinek, és ha az országnak sem okozok vele problémát, és ha volán mögé sem ülök betépve és ha kevésbé nézek leamortizáltnak, mint részegen? Olyan rossz egy mosolygós emberrel találkozni? vagy csak az emberi kapzsiság miatt (gyógyszermaffia, szűkülő alkohol fogyasztás)? Erre van ésszerű, objektív magyarázat? vagy csak azért mert az iskolában azt tanították, hogy a füves cigi a gonosz, és hogy kapudrog? (ami meglátásom szerint hülyeség, mert akkor India és Hollandia egész lakkosságának heroinfüggőnek kéne lennie.)
valaki tud nekem erre a kérdésre objektív választ adni? esküszöm, hogy nem pontozok le senkit sem!
Véleményem szerint a marihuána sokkal kevésbé káros, mint az alkohol. Az alkoholt kellene nagyon megdrágítani, a füvet pedig legalizálni és megadóztatni, így bevétele is lenne az államnak, és végre eltörölnének egy teljesen értelmetlen tiltást. Hány füvesről hallunk akik attól haltak meg? Én nem nagyon hallottam még ilyet. És hány alkohol miatti halálesetről tudunk? Rengetegről, nem is beszélve a családon belüli erőszakról és ittas vezetőkről.
Összeesküvés-elmélet szaga van a dolognak, még szerencse hogy nem hiszek az ilyesmiben. ;)
Kár,hogy nem láttátok a múlt heti "Házon kívül"-t.Kisbabák voltak benne drogos "anyákkal".Azok a szerencsétlen gyerekek pár naposan sikitoztak az elvonási tünetektől.
Mindenkit összezárnék egy hétre egy ilyen gyermekkel,aki akár egy füves cigit is engedélyezne...
nem vbeszélyesebb egyáltalán, ... és ezt "szakemberként" állítom, nyugodtan hozzatok statisztikákat és egyebeket, csak az a helyzet, hogy olyan drasztikusabb ill. társadalmilag a "common sense" nem fogadja el, az alkohol pedig valahogy olyan "természetes", már akinek persze, mert én pl érdekes 20 éve nem ittam egy kortyot se, nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy cigivel a szájában tartja a pszichológus a terápiát alkholfüggőknek (főleg), de egyiket a másik után szívja, és az egyik beszól neki, hogy majd ha maga abba hagyja a cigit, akkor ebszélhetünk mi is az alkoholproblémákról, aztán ez valahogy úgy mellbe vágta ......
de milyen igaza volt , nem ?
Úgyhogy nem veszélyesebb, csak ez főleg itt nálunk nagyon így került beállításra, aztán meg is van az eredménye sajnos.
11:13
ez csak neked újdonság, a pszichiátria igen sok éve tisztában van azzal, hog yeg ytúlzott fűfogyaztsá pl. kiválóan ki tud hozni egy erős skizofréniát, na de nem ez a kérdés ... az alkohol miket tud kihozni ?
Sem az alkohol nem jó hosszútávon, sem a fű. Mindkettő eltérő okoktól és mindkettőben vannak azonos dogok, ahogyan szétszedik a szervezetet.
Én személyes tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy jobb elszívni egy jointot, mint seggrészegre inni magad. Csak az a baj, hogy egy ártatlan jointól jön a második a harmadik,, és a végén naponta 3-at szívsz el éveken át, kevered az alkohollal és kipróbálsz más szereket is.
A mi társadalmunk nem alkalmas arra mint hollnadia, hogy elagalizálják, nézd meg mi van most, és mi lenne, ha legális lenne. Mindenhol így is szívják ahol jólesik nekik, játszóterekben gyereke mellett, iskolákban a wcben szünetben, hév megállókban mindenhol...ha legalizálva lenne, akkor még jól a pofánkba is dobnák hogy ez legális, mit magyarázol...ha mondjuk a 8 éves kiskölköd mellett szívják a játszótéren.
Az alkohol sem jó, büdös undorító, agresszív tőle az ember és egyebek. Egyiket sem kell mértéktelenül használni. Ritka az aki benyom két felest egy bulin és az neki elég, múltkor egy 16 év körüli csak okádott fényes nappal a peronon 'barátai' segítségével, annyi sem volt bennük, hogy elvigyék onnan. Vagy mikor ezek még jól rá is szívnak. És az is kevés aki mondjuk havi egy jointnál megáll. Ott van többdiplomás barátnőm, aki 10 éves napi többszöri rendszerességgel szív, és alkalmanként mást is csinál, mégsem tud elállni a fűről...Egyik sem jobb a másiknál. A magyarok nem tudnak mértéket tartani. ( tisztelet a kivételnek).
Ez az ártatlan egy joint esete amit némi tapasztalatból írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!