Kádár szocializmusában miért kellett a nemzeti érzelmű, ártatlan embereket agyonverni?
Az inkább Rákosinál volt nagy divat.
És nem csak agyonverték, hanem meg is kínozták őket, ami azért még rosszabb.
Mondjuk igaz, hogy Kádárnál meg kemény börtön várt a "lázadókra", ami szintén nehéz sors volt. Nagyapám és még pár barátja ült is, ők mondták, hogy azt senkinek nem kívánják.
1964-ben egy este apám véres arccal jött haza és megilyedtem, hogy esetleg valaki megverte. Erre apám mondta, hogy "elesett" a biciklivel és én 13 évesen elhittem neki. Nagyon féltett és óvott minket, nem akarta, hogy bántódásunk legyen, ezért hazudott. Később elmesélte nekem, hogy többször bevitték a tanácselnökhöz és koholt vádakkal gyanúsították meg. Egyszer a tsz-elnök, aki még a nyolc általánost sem végezte el azzal vádolta meg, hogy gépalkatrészeket lopott. Persze a tsz-elnök lopta, de nem tudott elszámolni vele.
Azért kellett szenvednie apámnak, mert nemzeti érzelmű volt!
(és most is ezért antiszemitázzák és nácizzák a nemzeti érzelműeket!) 10 éve halott, sajnos.
rejehw mondja jól.
Aki veszélyes, azt el kell hallgattatni. Csak mondom, nekem azért nem volt sokáig munkám, mert katolikus iskolába jártam, vagyis egyetemekre szinte 0 bejutási lehetőség, és munka nuku. Szerencsére a rendszerváltáskor még elmehettem egyetemre, ezt azóta sem bánom.
Én ismertem olyan papokat, akikért egyik nap jöttek a furgonnal, aztán azóta sem látta senki.
"és most is ezért antiszemitázzák és nácizzák a nemzeti érzelműeket!)"
nem egészen, most már valóban van alapja is ennek.
Miért nem tudtok úgy nemzeti érzelműek lenni, hogy nem zsidóztok, cigányoztok?
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:59
azzal véded a nemzetedet, hogy gyűlölködsz?
kitalálom: hungarista vagy :)
"Miért nem tudtok úgy nemzeti érzelműek lenni, hogy nem zsidóztok, cigányoztok?"
azért, mert ha nem zsidózunk cigányozunk, attól még ugyanúgy ránkfogják, hogy rassziasta antiszemita habalatya...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!