Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem kellene büntetni ha egy...

EagleHUN kérdése:

Nem kellene büntetni ha egy gyártó a tervezett elavulás jegyében, szándékosan olyan dolgokat épít be az eszközeibe amitől az a garanciális idő lejártán túl használhatatlanná válik?

Figyelt kérdés

[link]

E-cikk szerint jelenleg a fogyasztóvédelem is tehetetlen az ilyen esetekben, "ők csak a garanciaidő betartatására kötelezhetik a cégeket".

http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c

Én állambácsi helyében beírnék egy mondjuk minimum 1Milliárd- maximum 10Milliárd forint közti összeget, szándékos megkárosítás címszó alatt a törvénybe.

Pár ilyen vizsgálat és az azt követő bünti után államadósság fele ki lesz fizetve.

Még annyit írnék hozzá példának: Hogy egy magyar villamosmérnök megvizsgált egy olyan mosógéptípust ami rendszeresen szétégeti az elektronikáját, és rájött hogy ez szándékos. Bizonyos idő lejárta után alkatrész küldi rá a hálózati feszt. Persze az alkatrész csere nem éri meg, inkább az új megvásárlása.

Csak engem háborít föl mindez?

2013. febr. 5. 00:00
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

[link]

Hát nem tudom ez a tercier szektor hogy jön ide, bár benne van a termékek javítása (mint szolgáltatás) is, mégsem fedi teljesen a probléma megoldását. (Fönti linken a leírása)

2013. jún. 23. 15:19
 22/25 A kérdező kommentje:

20-as bár igazad van és ezért megkaptad a zöld kezet is.

Az utolsó bekezdésedben, gyakorlatilag álmodozol:

"Az ilyesmit megállítani, helyes irányba terelni csak ugyanaz az emberi elme képes, amelyik elrontotta. Természetesen kemény szabályozókkal, amelyek törvény és szankció - erő alkalmazása - alkalmazásával lehet csak ismét a helyes irányt felvenni. Ezt kell felismerni, ennek a kivitelezési módozatain érdemes gondolkodni."

Mert ezt a politika és politikusok (A jelenlegi rendszerben) sohasem fogják fölvállalni, már csak azért sem mert az ipar pénzeli őket, másrészt ha mégis így lenne akkor a multik (elmennek) és a munkanélküliség államcsődöt okozna, ezt sem fogja bevállalni egyik sem.

Szóval ez álom hogy a szabályozás vagy a politika ezt majd keményen megállítja, sajnos nem fogja, látszat törvények intézkedések lesznek, meg amit ingyen vagy nagyon olcsón meg lehet oldani azt el is fogadják majd, de ami sokba kerül azt nem.

Így szerintem továbbra is marad az eredeti verzió (nem írom hogy legjobb megoldás, csak a rosszak közt a legkevésbé rossz), a népek lépnek föl ez ellen, és anarchia lesz! De részben egészben megoldódnak ezek a problémák. (Tüntetéssel nem érsz el semmit maximum vizes leszel meg kilövik a szemed.)

Valakinek jobb ötlete ennél a "NEM pacifista és NEM humanista Zöld forradalomnál"?

2013. jún. 23. 15:28
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Villanykörtéknél még eltudom képzelni hogy lekorlátozzák az élettartamot ,hiszen ha nem így lenne gyorsan betelne a piac és csődbe menne a gyártó

Az elektronikai kütyüknél viszont szerintem nem szerelnek bele semmi csippet meg ilyesmi,egész egyszerűen az a céljük a gyártóknak hogy minél olcsóbb alapanyagból készült cuccból minél többet adjanak el,az olcsó alapanyaggal meg együtt jár a silány minőség is,így a kész terméket is dobhatjuk kukába jóesetben 2-3 év után

Ez régen még nem így volt

2013. okt. 2. 23:37
 24/25 anonim ***** válasza:
tök jól elfilozófáltok, na de az a helyzet h mint azt már írtam, a nagy multik külön mérnökcsoportot alkalmaznak abból a célból h az adott termék a garanciális időszakon túl azért olyan sokat ne működjön már. bizony ... még külön softwareval is, amit persze az életben nem bizonyít be senki, ha csak nem ugrik ki valaki abból a körből és kitálal, na de azt meg úgyis elhallgattatják.
2013. okt. 4. 07:58
 25/25 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó holvannak a kijelentéseid mögött a hiteles bizonyítékok??:D

Ez a baj veletek konteósokkal,csak dobálóztok össze vissza a kijelentésekkel,de semmit nem bírtok bizonyítani,jó esetben idehánytok még egy vilaghelyzete.blog.hu szintű linket ahol szintén csak zagyválnak mindent össze vissza de semmi bizonyíték

2013. okt. 4. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!