Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen önvédelmi eszköz lehet...

Milyen önvédelmi eszköz lehet nálam?

Figyelt kérdés

Rossz környéken élek, nyugodtabban mászkálnék.

Pl ha megtanulom használni a nunchakut, azzal én ellennék, de nem lehet nálam.

A kés nem jó, mert elveszik tőlem és leszúrnak. Vipera, boxer szintén illegális.

Mivel védhetem meg magamat ma Magyarországon?

2013. jan. 19. 16:48
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
93%

15!

Ha egy késsel eléd állnak, az 500 euró miatt fogsz aggódni? :) Mellesleg, mit írtam? "Dobd az arcába a kulcscsomód, és nyersz egy kis esélyt, hogy tegyél valamit" Ebben hol szerepel az, hogy ott kell hagynod a kulcscsomót? Most komolyan?! Gondolkodsz is, vagy csak leírod az első hülyeséget, ami az eszedbe jut, anélkül, hogy értelmeznéd, vagy gondolkodnál rajta? De segítek, jó! Dobd az arcába a kulcscsomót, majd miután látod, hogy nem tud ezzel mit kezdeni, rúgd úgy tökön, hogy a heréi felrepüljenek a szájába, mert nem igazán tud védekezni. Majd elegánsan kapd fel a földről a kulcsodat, simogasd meg a kis buksiját, és távozz! Vagy hívj rendőrt, esetleg mentőt.

2013. jan. 19. 20:33
 22/42 anonim ***** válasza:
Jól van, ez tiszta sor. Ha te tudod használni, az jó, sőt, dicséretes. De aki így gondolkodik: "A kés nem jó, mert elveszik tőlem és leszúrnak.", az ne vegyen a kezébe gázpisztolyt, meg semmit se, mert csak tálcán kínálja fel az életét. Szóval, igazából csak fölöslegesen szaporítjuk a szót. A kérdező majd eldönti ezek alapján, hogy mit akar. ;)
2013. jan. 19. 20:36
 23/42 anonim ***** válasza:

Kubotan és koga néven is van információ az eszközről.

Köszi !!

A gázpisztolyos videoban bemutatott támadások számomra nem voltak életszerűek. A támadások túl távolról indultak.

Talán jobb lett volna, ha azt mutatják be mit ér a gázpisztoly ha jön veled szemben valaki, melléd ér és megkérdezi : Van egy cigid ? és már csattan is a pofon.

2013. jan. 19. 20:37
 24/42 anonim ***** válasza:
Egyébként, mindenféle cinizmus vagy gúny nélkül kérdem, használtad már a gázpisztolyodat? Esetleg leírnád a történetet?
2013. jan. 19. 20:38
 25/42 anonim ***** válasza:

23-as!

Na, valami ilyesmire gondoltam én is.

Tegyük fel, én lusta vagyok és/vagy kövér, és 20 mp alatt futom le a száz métert. (Nem emlékszem, régen voltam már általános iskolás, mikor 100akat futottunk.) 2 mp alatt akkor mennyit is tudok megtenni? 10 métert! 10 méterről ritkán szoktak megszólítani, hogy "Figyi, nincs egy cigid?" Előfordul, de akkor szerencséd van. :)

2013. jan. 19. 20:41
 26/42 anonim ***** válasza:

Nyilván távolabbra kell valahogy kerülnöd a támadóidtól. Ha ott vannak az orrod előtt, vihetsz magaddal akár antianyag sugárt is, akkor se fogod tudni használni, hogy kis adag hamuvá változtassa a nyomorultakat. Sőt,az a legjobb, ha hagyod távolabbról, hogy támadjon. Így ha van is kamera, látni fogja hogy te nem csináltál semmit, ő támadott neked, mosod kezeidet. Ja hogy pofánlőtted gázpisztollyal mert megtámadott? Nehogymár még te kérj elnézést, LOL :D

A gázspray-t már volt szerencsém letesztelni éles helyzetben. A csávókám rohant felém, hogy na most aztán jól megver, és hát rányomtam mind a két flakonnal. Szó szerint mintha egy falról pattant volna vissza, rögtön elszállt a harci kedve. Onnantól pedig hogy lefújtad, azt csinálhatsz vele amit akarsz - nem fog tudni védekezni.

Ha nagyon erős szembeszél van, akkor viszont közvetlen közelről kell használnod a spray-t.

2013. jan. 19. 20:45
 27/42 anonim ***** válasza:

Itt is egy videó:

http://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuEWVY

Kb. 3 méterre állnak egymástól. Az embernek már a kezébe van a gázpisztoly (vagy legalábbis a markolaton van a keze), mikor a másik még csak előveszi a kést. Így is majdnem eléri. De szerintem ez egy életszerűtlen támadás. Igazából nem is akarja megtámadni, mert csak "sétál" felé.

2013. jan. 19. 20:46
 28/42 anonim ***** válasza:

26-os!

Jó meglátás! ;)

De akkor beszéljünk arról is, hogyan kerül távolabb, ha a jóképességű nem méterekről támadja le, hanem szinte a közvetlen közeléből.

2013. jan. 19. 20:48
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Négy éve hordok napi szinten gázpisztoly magamnál,ez idő alatt egy olyan eset volt amikor konkrétan megtámadtak. Hozzáteszem hogy este/éjjel nem mászkálok,nincs hova,nappal is autóval közlekedek,ezek a tények már önmagukban is lecsökkentik egy támadás esélyeit.Az adott szituáció éppen nappal történt,szóváltásom lett egy másik autóvezetővel mert bevágott elém és még ő anyázott.Én mentem tovább az utamra,majd több utcával arrébb megálltam hogy felvigyek valami csomagot egy havernek.Éppen a csomagtartóban voltam félig behajolva amikor hallottam hogy megáll egy autó mögöttem.Nem is gondoltam semmi rosszra,inkább csak reflexből néztem hátra s megismertem az előbbi kedves vitapartneremet.Éppen cifrán káromkodva szállt kifele az autójából,az ajtóból pedig kihúzott egy bézbol-ütőt,aztán elindult felém.Ekkor minden gondolkozás nélkül fegyvert rántottam,ráfogtam s felszólítottam hogy ha még egyet lép,lelövöm.Szerencsére leblokkolt,látszott rajta hogy nem tudja most mi is van,lehetek rendőr vagy valami őrült is :D És feladta a dolgot,aminek én is örültem,nem hiányzott volna a lövés utáni procedúra,de ha nem így lett volna,mindenképp a fejére ürítem a dobot.Visszaült a kocsiba és elment.Nem nagy történet volt de legalább igaz :)
2013. jan. 19. 21:04
 30/42 anonim ***** válasza:
Nagyon jók a kubotan használatát bemutató videok. Azokat az idegpontokat támadják vele amit én is tanultam. Igaz mi fegyver nélkül csináltuk. Így még hatékonyabb. Tökéletes fegyver közelharchoz.
2013. jan. 19. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!