Milyen önvédelmi eszköz lehet nálam?
Rossz környéken élek, nyugodtabban mászkálnék.
Pl ha megtanulom használni a nunchakut, azzal én ellennék, de nem lehet nálam.
A kés nem jó, mert elveszik tőlem és leszúrnak. Vipera, boxer szintén illegális.
Mivel védhetem meg magamat ma Magyarországon?
15!
Ha egy késsel eléd állnak, az 500 euró miatt fogsz aggódni? :) Mellesleg, mit írtam? "Dobd az arcába a kulcscsomód, és nyersz egy kis esélyt, hogy tegyél valamit" Ebben hol szerepel az, hogy ott kell hagynod a kulcscsomót? Most komolyan?! Gondolkodsz is, vagy csak leírod az első hülyeséget, ami az eszedbe jut, anélkül, hogy értelmeznéd, vagy gondolkodnál rajta? De segítek, jó! Dobd az arcába a kulcscsomót, majd miután látod, hogy nem tud ezzel mit kezdeni, rúgd úgy tökön, hogy a heréi felrepüljenek a szájába, mert nem igazán tud védekezni. Majd elegánsan kapd fel a földről a kulcsodat, simogasd meg a kis buksiját, és távozz! Vagy hívj rendőrt, esetleg mentőt.
Kubotan és koga néven is van információ az eszközről.
Köszi !!
A gázpisztolyos videoban bemutatott támadások számomra nem voltak életszerűek. A támadások túl távolról indultak.
Talán jobb lett volna, ha azt mutatják be mit ér a gázpisztoly ha jön veled szemben valaki, melléd ér és megkérdezi : Van egy cigid ? és már csattan is a pofon.
23-as!
Na, valami ilyesmire gondoltam én is.
Tegyük fel, én lusta vagyok és/vagy kövér, és 20 mp alatt futom le a száz métert. (Nem emlékszem, régen voltam már általános iskolás, mikor 100akat futottunk.) 2 mp alatt akkor mennyit is tudok megtenni? 10 métert! 10 méterről ritkán szoktak megszólítani, hogy "Figyi, nincs egy cigid?" Előfordul, de akkor szerencséd van. :)
Nyilván távolabbra kell valahogy kerülnöd a támadóidtól. Ha ott vannak az orrod előtt, vihetsz magaddal akár antianyag sugárt is, akkor se fogod tudni használni, hogy kis adag hamuvá változtassa a nyomorultakat. Sőt,az a legjobb, ha hagyod távolabbról, hogy támadjon. Így ha van is kamera, látni fogja hogy te nem csináltál semmit, ő támadott neked, mosod kezeidet. Ja hogy pofánlőtted gázpisztollyal mert megtámadott? Nehogymár még te kérj elnézést, LOL :D
A gázspray-t már volt szerencsém letesztelni éles helyzetben. A csávókám rohant felém, hogy na most aztán jól megver, és hát rányomtam mind a két flakonnal. Szó szerint mintha egy falról pattant volna vissza, rögtön elszállt a harci kedve. Onnantól pedig hogy lefújtad, azt csinálhatsz vele amit akarsz - nem fog tudni védekezni.
Ha nagyon erős szembeszél van, akkor viszont közvetlen közelről kell használnod a spray-t.
Itt is egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuEWVY
Kb. 3 méterre állnak egymástól. Az embernek már a kezébe van a gázpisztoly (vagy legalábbis a markolaton van a keze), mikor a másik még csak előveszi a kést. Így is majdnem eléri. De szerintem ez egy életszerűtlen támadás. Igazából nem is akarja megtámadni, mert csak "sétál" felé.
26-os!
Jó meglátás! ;)
De akkor beszéljünk arról is, hogyan kerül távolabb, ha a jóképességű nem méterekről támadja le, hanem szinte a közvetlen közeléből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!