Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen önvédelmi eszköz lehet...

Milyen önvédelmi eszköz lehet nálam?

Figyelt kérdés

Rossz környéken élek, nyugodtabban mászkálnék.

Pl ha megtanulom használni a nunchakut, azzal én ellennék, de nem lehet nálam.

A kés nem jó, mert elveszik tőlem és leszúrnak. Vipera, boxer szintén illegális.

Mivel védhetem meg magamat ma Magyarországon?

2013. jan. 19. 16:48
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a gázpisztoly nem jó mert nincs időd elővenni,de a toll vagy a kulcscsomó jó..azt van időd elővenni? Vagy tollal a kezedben mászkálsz az utcán? Ha van időd kikajtatni a tollat a zsebedbe,annyi idő alatt minimum fegyvert is rántasz,szerintem.
2013. jan. 19. 19:42
 12/42 anonim ***** válasza:
54%

Ez így van, ahogy mondod! Bármennyire is próbálod cinikusan előadni. Adj egy civil kezébe egy fegyvert, mérd le, mennyi idő alatt veszi elő, vesz töltőfogást és céloz.

Nem mellesleg, bár tudom szélmalomharc, nem azt írtam, hogy nem jó, hanem hogy gondolja végig! Mert ugye szép és jó, hogy azt mondják neki, hogy legyen nála gázpisztoly. Csak esetleg abba a hibába esik, hogy "Hohó, itt van az oldalamon a gázpisztoly, most már biztonságban vagyok". Szóval, ha nem lett volna egyértelmű, arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ne gondolja magát terminátornak azért, mert gázpisztolyt hord. Mert ha egy pillanatok alatt (és továbbra is tartom, hogy sokkal hamarabb) fegyverré "alakítható" dolgot nem tud használni, akkor a fegyvert elővenni és elsütni se lesz ideje. Egyébként meg a toll elfér a zsebben, ahogy a kulcscsomó is, és ha esetleg baseball sapka is van a fején, az se rossz dolog. Ha már elérte, hogy a kezében vagy a fegyver, onnantól már kicsit jobbak az esélyei. De azt el is kell érnie.

2013. jan. 19. 20:05
 13/42 anonim ***** válasza:

Jah, kiegészítve.

Mérd le normál körülmények között, és mérd le stressz helyzetben. Az se biztos, hogy megtalálja a gázpisztolyt.

Mire megtalálja, ötször megmártották benne a kést. Akkor megint csak a hajára kenheti a hamis biztonságérzetét.

2013. jan. 19. 20:11
 14/42 anonim ***** válasza:
Töltőfogás? Az meg minek? Önvédelemre revolver való amit jó tokból s kellő gyakorlással kb 2 másodperc alatt rántasz és lősz.Így: http://www.youtube.com/watch?v=tkHa0apC6SM
2013. jan. 19. 20:15
 15/42 anonim ***** válasza:
39%
Különösen tetszett a "dobd az arcába a kulcscsomódat" tanácsod,ezen besírtam..aztán otthon majd cserélhetsz minden zárat,vagy ha komolyabb autód van akkor az új kulcsot hozzá megúszhatod potom 4-500 euróból..tehát nagy ötlet,gratulálok.
2013. jan. 19. 20:19
 16/42 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudom a pontos nevét az eszköznek, de önvédelmi oktatók is ajánlják - akár hölgyeknek is.

Ez egy kb. 8-12 cm hosszú 2-3 cm átmérőjű hengeres fadarab a két végén kúposan csiszolva. Mondjuk egy lapátnyél darabból is kialakítható.

Egy ilyen fadarab mindig a zsebedben lehet. Ha verekedni kell marokra fogva hatékonyabbá teszi az ütést. A tenyérből kilógó két végével komoly sérülést is lehet okozni a lágy részeken.

Tudja valaki a pontos nevét ? (esetleg angolul) Biztosan van néhány video a használatáról a youtube-on.

2013. jan. 19. 20:22
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Kubotan a neve.
2013. jan. 19. 20:24
 18/42 anonim ***** válasza:
Utolsó: Szerintem a Koga-ról beszélsz.
2013. jan. 19. 20:24
 19/42 anonim ***** válasza:
67%

Hmmm... 2-2,5 másodperc, lenyűgöző! Tényleg! De!

- még mindig nincs garancia arra, hogy lesz ennyi időd, hogy elővedd.

- szerinted, aki idejön, hogy mivel védheti magát, majd kapja a bátorító választ, hogy vegyél gázpisztolyt, mert az a leghatékonyabb, mire felbuzdulva elmegy az első boltba, megveszi a kis csodafegyverét, majd másnaptól már halált megvető bátorsággal sétál vele az utcán, szerinted mennyi idő alatt fogja ő elővenni? Biztos vagy abban, hogy aki önvédelmi fegyvert vesz, az arra is időt és energiát fordít, hogy használja?

- egyáltalán képes lesz-e használni? Mármint lelki szempontból! Tisztában lesz-e azzal, hogy érdemes-e egyáltalán elővenni?

Szóval megint csak mondom, nem a gázpisztollyal van bajom, vegyen, ha akar. De! Lehet, hogy te is ki tudod venni 2 másodperc alatt a fegyvert, de biztos vagyok benne, hogy sokan megveszik a gázpisztolyt, aztán rambónak érzik magukat. Erre igyekszem felhívni a kérdező figyelmét. :) Gyanítom, olyan ember is van, aki már attól összef*sná magát, ha csúnyán néznek rá. Hát hol fogja ő szerinted elővenni a fegyverét? Nem hogy két másodperc, de két perc alatt (se)?! ;)

2013. jan. 19. 20:26
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Nézd,Yang,aki komolyan meg akarja védeni magát,az fog időt szánni a gyakorlásra is. Aki meg félvállról veszi a témát vagy lelkileg nincs kész egy támadásra,annak adhatsz bármit a kezébe,úgyis áldozat lesz. Tehát felőlem mindenki hajigálhatja a kulcsait,én maradok a gázrevkónál.
2013. jan. 19. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!