Milyen önvédelmi eszköz lehet nálam?
Rossz környéken élek, nyugodtabban mászkálnék.
Pl ha megtanulom használni a nunchakut, azzal én ellennék, de nem lehet nálam.
A kés nem jó, mert elveszik tőlem és leszúrnak. Vipera, boxer szintén illegális.
Mivel védhetem meg magamat ma Magyarországon?
Nagyon szívesen szarnék én rá, ha csak a nyomorult támadóra kéne gondolnom. Viszont bármi baja lesz, a sünök engem vesznek elő, hogy "nicsak, nicsak, nunchakuval verekszünk?"
vagy utcán igazoltatásnál megtalálják vagy ilyenek.
Úgy rakd el hogy igazoltatásnál ne találják meg.
Ha meg a sündőrök kérdezősködnének a bunyó után, letagadod, kész. Lófszt se tudnak bizonyítani.
Szerintem tanulj önvédelmet.
A puszta kéz a legjobb fegyver, sőt vészhelyzetben minden kezed ügyében lévő hétköznapi tárgy fegyverré válhat.
pl. kulcscsomódon a kulcsokat tövénél fogva használhatod szúrófegyvernek. Kézfejbe, arcba szúrsz, az már fél siker. Lehet még sorolni a példákat, minden helyzetre fel kell készülni.
Túlerő esetén pedig fuss, ahogy a lábad bírja.
Ismerek olyan srácot, aki mindig két telefont hord magával. Egy normálisat és egy csalit, vagyis egy régi kiszuperált vackot, amiben nincs semmi. Egyszer a cigányok körülfogták, hogy kirabolják, erre ő elővette egy ősrégi mobilt (nem volt benne se aksi, se Sim kártya, gyakorlatilag egy filléres csontváz), odaadta készségesen aztán ment tovább.
Mire a cigók észrevették, hogy átverte őket, már messze járt...
pl. gázspray.
Az elég jó,mert a támadónak okozol néhány kellemetlen percet amitől elgondolkodik,hogy máskor megtámed e valakit.
Kezdjük az elejétől...
Természetesen azt csinálsz, amit akarsz, hisz - gondolom - felnőtt ember vagy. De! Azért nem árt tisztában lenni néhány dologgal:
- gázpisztoly: hogy jelenleg ez a leghatékonyabb legálisan tartható önvédelmi eszköz, azt nem tudom, de még ha így is van, akkor se fektess abba se túlzott bizalmat, mert hamis biztonságérzetet ad. Mégpedig azért, mert nem biztos, hogy lesz időd elővenni.
- "Lófszt se tudnak bizonyítani": ez is megeshet, de mielőtt önelégült és gúnyos mosolyt eresztenél feléjük, előbb győződj meg róla, hogy nem volt kamera vagy szemtanú a környéken. Mert ellenkező esetben hülyén venni ki magát, ha tagadnál.
- a 8-as hozzászóló válasza korrekt. Bár nem járok a hónom alatt statisztikával, de szerintem ritka az, mikor egyedül támadnak meg. Túlerő ellen csak akkor küzdj, ha biztos vagy magadban, és képes vagy higgadt maradni, nem stresszelsz be és higgadtan átlátod a helyzetet. Egyébként véged. Utána már csak az életösztönödben bízhatsz.
- gázspray: azt is meg kell tanulni használni. És persze azt is elő kell venni. Hacsak nem úgy mész az utcán, hogy ott van a zsebedben, a kezeddel együtt és folyamatosan "lövésre készen" tartod. Ha többen vannak a támadók, megint csak drasztikusan csökken a hatékonysága.
Amit én mondok:
- egyetértve a 8-assal, rengeteg hétköznapi tárgy szolgálhat fegyverként, pl. a toll nagyon jó példa erre. Ha be van kapcsolva, vagy nincs rajta a kupak, akár bele is szúrhatod valamilyen lágy testrészbe.
- mielőtt nagyon "önvédekeznél" valakivel szemben, gondold át azt, hogy nem tudod, hogy nála milyen eszköz van. És gondolj arra, hogy nem biztos, hogy egyedül van.
- vannak olyan önvédelmi rendszerek (nem szeretnék reklámot csinálni egyiknek sem), amelyek viszonylag könnyen megtanulhatók és hatékonyak.
- ami hasznos lehet (akár vagy főleg lányoknak is), ha valami olyasmit csinálsz, ami kizökkenti a támadódat. Pl. dobd az arcába a kulcscsomódat (ha nem úgy használod, ahogy az előttem szóló írta), egy pillanatra valószínűleg megzavarodik, ezzel nyersz egy nagyon minimális esélyt, hogy tegyél valamit.
Most ennyi jutott eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!