Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi kell ahhoz, hogy Mo-on...

Mi kell ahhoz, hogy Mo-on visszaállítsák a halál büntetést, és kit ítélnétek el?

Figyelt kérdés

2013. jan. 14. 20:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

22:51

Az önfenntartó, szinte koncentrációs tábor, vagy gulágszerű börtönök (azzal a különbséggel, hogy a rabokat nem terrorizálják és meglennének a minimális higiéniai és élelmiszerellátási alapok) jó ötletek persze, de akkor történjen meg ezeknek a bevezetése. Biztos vagyok benne, hogy ilyen büntetésvégrehajtás mellett radikálisan csökkenne azoknak a száma, akik halálbüntetést szeretnének.

A másik felvetésedre pedig, komolyan, akkor még a nyugati országok lakosságának többsége is a legprolibbakból, meg gondolkodni nem tudó habzószájú jobbikos tinikből áll, mert szinte mindenhol többségben van a támogatóik, mint az ellenzőik aránya.

2013. jan. 14. 23:04
 12/23 anonim ***** válasza:
20%
Hmmm imádom mikor előadom a barátnőm utcabelijének az esetét és hirtelen elcsendesednek az okoskodók:)
2013. jan. 14. 23:19
 13/23 anonim ***** válasza:

Vannak olyan kérdések amiket nem dönthet el a többség (pl az ingyensör esete) hanem a szakértő urakra (pandákra) kell hagyatkozni akik ezzel foglalkoznak, és nem egy fókusz utáni felháborodásukban döntenek pár sör után. Ha nagyon bele akarod ásni magad a témába, olvass utána pár tanulmánynak. Előttünk párral már páran próbálták összefoglalni miről is van szó. De ezek annyira köztudott dolgok, hogy aki ezt nem fogja fel, annak itt is hiába érvelnek. (írtam már h kik)

A másik dolog, hogy Európában a szabadságvesztés a büntetés. Nincsenek (és ne is legyenek) terrorizálások, se kínzások. Ha ilyenre vágysz akkor húzzál Afrikába vagy Ázsiába. Akkor nem Európai a gondolkodásod.

A harmadik a tűzoltós eset. Igen, szörnyű, mint minden egyéni tragédia, de megint csak azt mondom, globálisan kell nézni és kezelni a problémát, egy-egy egyéni eset max arra jó, hogy felhergeld magad, és ne tudj ésszerűen dönteni.

2013. jan. 14. 23:21
 14/23 anonim ***** válasza:

Milyen tanulmányra gondolsz?

H aki börtönbe kerül és szabadul később 90%, h ismét bűnelkövető lesz?

Az meg h nincs visszatartó ereje a kutyát nem érdekli, tudom, h nincs mivel a gyilkosok meg a többi ösztönemberek, nem gondolkoznak, cselekednek.

Szal a saját magad által felhúzott boxzsákot püfölöd, inkább az én sztorimra mondj valamit, de ne ezt a gyenge globális baromságot.

Itt nem arról van szó, h mindenkit kössünk fel, de ne bohóckodjunk már, h egyesek ki-be járkálnak a börtönből és azt várjuk mikor csinál újabb bajt, mert tenni nem lehet semmit, mert mi van, ha kiderül, h mind a 3 esetben hibázott a bíróság....na neee!!!

2013. jan. 14. 23:32
 15/23 anonim ***** válasza:

23:21

Értem, amit mondasz. Nem teljesen értek egyet, de értem. Csak sajnos a szakértők még az önfenntartó börtönök mellett sem tettek le javaslatokat. Részemről ezért túl liberális ez a szemléletmód, mert sehol nincs meg az akarat a döntéshozók részéről ilyen téren egy radikális változtatásra. (Közben pedig több keret van egy rab napi étkeztetésére, mint egy kórházi betegére, vagy egy diákéra.) Pedig csak egy hely kellene, hogy legyen, egy ország, ahol kipattan a dolog, hogy precedenst teremt máshol is.

Terror és kínzás szerintem se legyen, nem kell behozni guantanamot, vagy visszahozni a középkort, ez vitathatatlan.

2013. jan. 14. 23:37
 16/23 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan arra gondolok, hogy "mi alapján hozzuk vissza?". Ha ezt a kérdést felteszed magadnak, nem tudsz érveket felhozni mellette. És nem sztorizni kell itt, mert nyilván végtelen sztori van pro és kontra. Egy dolog marad: a bosszúvágy. Na had ne ezalapján törvénykezzünk, és vegyünk el életeket. (amúgy nem tudom kinek van boxzsákja, nem tűnik fel ki melyik oldalon áll?)

A másodiknak. A parlament már tavaly tárgyalta az önfentartó börtönöket, ezen az úton megyünk. Egyetértenünk pedig nem kell, sőt, ahány ember annyi megítélés, de tolerálnod kell. Itt a magam részéről le is zárom azzal, amivel kezdtem, nem lesz halálbüntetés, nem kell kampányolni mellette, ne menjünk visszafelé.

2013. jan. 14. 23:47
 17/23 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, h az a visszafelé, ha visszahozzuk?

Jó, ha a történelmet vesszük, de egyébként?

Hová vezet a te meglátásod?

Újabb gyilkosságokhoz...

Az enyém?

Csak egyhez.

De menj csak aludni, én is ezt tenném a helyedben, rem ma este is arról álmodsz, h elismerik milyen kis értelmiségi vagy.

2013. jan. 14. 23:54
 18/23 anonim ***** válasza:

Hopszi, most látom, h valami lemaradt.

Az önfenntartó börtön nem rossz ötlet, mert mégis csak előrelépés, de már most látom, h a mélyen tisztelt liberális, értelmiségi banda ki fogja harcolni, h na azért ne essünk már túlzásba és napi max 6 óra munka lesz megengedett, persze ez már tartalmazza a kávé, cigi szünetet, mert szegény nehogy már rosszul érezze magát, arról nem is beszélve, h így h lesz ideje gyúrni, a rabtársakkal megbeszélni, h ha majd kiszabadul, h csinálja, h ne bukjon meg stb.

Másrészt ennek következtében a börtön ismét egy olyan hely lesz, ami kicsit wellness jelleget fog ölteni, szal ......

2013. jan. 15. 00:01
 19/23 anonim ***** válasza:

Jah és a legfontosabb, amit nem szabad kihagyni, csak h egy picit én is lehessek már értelmiségi:

Az önfenntartó az két N betű:)

Mert ugye egy vita során ez a legfontosabb, h a másik ejt egy helyesírási hibát nem is a mondanivalló:)

2013. jan. 15. 00:05
 20/23 anonim ***** válasza:
40%

szerintem a halálbüntetést ellenzőknek egyből megváltozna a véleménye, ha egy családtagjukat gyilkolják meg.

nekem csak elég abba belegondolnom, mi lenne, ha megölnék valamelyik szerettemet, gondolkodás nélkül lelőném az elkövetőt.

aki ennek ellenére is megbocsájtana, esetleg ekkor is azt mondaná, hogy nincs szükség a megölésére, azért minden tiszteletem, én nem tudnék ilyen elnéző lenni.

talán annyiból jobb az életfogytiglan, hogy élete végéig megrohadhat egy zárkába. persze addig is tartsa el magát

2013. jan. 15. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!