örökösödéskor visszautasíthatom a hiteleket?
segítségre lenne szükségem.
Sajnos tegnap meghalt apukám... vele éltem, azt tudom hogy örököltem de nem pénzt, hanem hitelt... elég sokat, több a hitel mint amennyi az ingatlan értéke(csak az ingatlan volt "vagyontárgy")
a kérdésem az hogy pl lesz örökösödési tárgyalás akkor visszautasítom a ingatlant akkor az apum által felvett hiteleket is visszautasítom? nem követelheti tőlem a bank? apum felvett személyi hitelt is meg jelzálog stb..
sajnos a temetést nekem kell fizetni de szeretném nullára kihozni ezt a helyzetet..nem tudom a hitelekkel mi a helyzet? azt tudom örökölhető de ha visszautasítom? (pl- személyi hitel amit ha nem fizet az illető ráterhelik az ingatlanra. ingatlant visszautasítom?
ha visszautasítom a házat akkor gondolom albérletbe kell mennem? ha pl. dec1.-én van a örökösödési tárgyalás és visszautasítom, mennyi időm van albérletbe költöznöm? vagy már dec2.én ki kell jelentkeznem?
köszi előre is!
visszautasíthatod a tartozás öröklését, de ebben az esetben a pozitív örökséget is vissza kell utasítanod
tehát kijöhetsz nullára, mert hiába ér a lakás mondjuk 4 millát csak és apukádnak 8 milla a tartozása, akkor az nullázódik, ezt a békát a bank nyeli le. Az örökösödési tárgyalás kitűzése is több hónap, biztos, hogy nem lesz meg decemberig. Egyébként akkor abban kikötnek egy dátumot, hogy mikorra kell elhagyni a lakást.
Talán segíthet ez is. Az első két oldalban találsz választ a kérdésedre.
Olyan nincs, hogy csak a tartozást utasítod vissza. Vagy mindent, vagy semmit.
Ha negatív lenne az örökség, akkor viszont legrosszabb esetben is csak 0-t kapsz, a saját vagyonoddal nem felelsz, csak az örökség erejéig.
Részvétem! Nagyon sajnálom!
Hány éves vagy? Van hova menned? Albérletet tervezel?
Nincs kilátás, hogy kinyögd az adósságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!