Megszűnik az özvegyi nyugdíjam?
Figyelt kérdés
a férjem tavaj februárban hunyt el. Most kapok özvegyit. semmi más jövedelmem nincs (csak a családink van de a gyerekek lassan betoltikwa húszat szóval az se lesz) de azt olvastam, hogy egy év után megszünik, igaz ez?2013. jan. 9. 12:35
1/2 Andizsuzsi válasza:
Igen. Ha nem töltötted be a rád vonatkozó nyugdíkjorhatárt, akkor özvegyi nyugdíj csak átmeneti jelleggel, 1 évig jár.
2/2 A kérdező kommentje:
most vagyok 57 tehát ha 62 a korhatár akkor nyugodt szívvel felfordulhatok 5 éven át? csak van erre valami szabály hiszen munkát nem kapok sehol 3 éve próbálok munkát találni de senkinek se kellek. elélek én egy szelet kenyeren is de azt is meg kell venni valamiből
2013. jan. 9. 12:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!