Pontosan mire való a haszonélvezeti jog?
sajnos nemrég meghalt apukám. még nem volt a hagyatéki tárgyalás de azt tudom, hogy pénzt nem örököltem, csak adóságot.
egy ingatlan volt apum nevén a családi házunk, amiről nemrég kiderült nagymamámnak haszonálvezeti joga van.
A hagyatéki tárgyaláson én lemondok az ingatlanról, minden egyéb ingóságról nem szeretnék örökölni semmit.
mivel nagymamámnak haszonélvezeti joga van mit követelhet tőlem? az ingatlanon van jelzálog,
én már jó ideje külön éltem apumtól, nagymamámat több mint 10 éve nem is láttam( nem keresett, én se őt)
a haszonélvezeti jogról elég sokat olvastam, a kérdésem az mennyit bukhatok? az ingatlan kb 15-18 milliót ér, jelzálog kb. 10 millió nagymamám mondhatja, hogy adjuk el az ingatlant és fizessem ki? volt már vki hasonló cipőben? egyetlen egy dolgot szeretnék, 1. nem örökölni semmit, 2.0-s egyenleggel zárni a történetet, (ez sajnos már nem történhet, meg mert apum temetését nekem kellett fizetnem.)
van 2 öcsém egyik kiskorú tőle, követelhet valamit a haszonélvezeti joggal rendelkező nagymamám?
mit tehetek? mint unoka?imádkozzak?
keress egy ügyvédet.
amúgy ha lemondasz az örökségről, senki nem követelhet tőled semmit. oldják meg, ahogy tudják, te lemondtál róla.
A kiskorúak örökségéről nem mondhatsz le, csak a Gyámhivatal engedélyével.
Érdeklődj náluk, vagy a hagyatéki tárgyaláson tisztázd a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!