Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanár elvette a telefonomat,...

Tanár elvette a telefonomat, majd később kidobta az ablakon . Kártérítés? /Bővebben lent

Figyelt kérdés
Az egész úgy történt, hogy Infó órán kész voltam a feladattal és elővettem a telefonomat(tudom,hogy előírja a házirend,hogy nem lehet)A tanár elvette, én meg mondtam, hogy adja vissza elteszem.Erre a válasz az volt,lehet,hogy persze, mindjárt az ablakon is kidobja,én csak annyit mondtam Dobja/ohh az írónia/ és kidobta. Az első emeletről at utcára.Mire leértem már csak a hátlapot találtam. A kérdésem az lenne, hogy milyen "szintű" kártérítést lehet behajtani a tanáron ? Elvileg fegyelmije lesz, de azzal én semmire se megyek... Am. Xperia X10 volt a telefon. :(
2012. nov. 19. 17:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
48%
Nem a kidobáson van a hangsúly.Ő erőszakkal elvette tőled,és amikor kérted nem adta vissza. Magában ez is elég.A tanárodnak lesz annyi esze,hogy inkább fizet,mintsem kockáztassa még jobban az állását.
2012. nov. 19. 18:31
 22/29 anonim ***** válasza:
40%
Nem tudom te milyen rendőr vagy,vagy honnan szalajtottak,de hogy nem vagy tisztában a büntetőjoggal,sem a törvénnyel az biztos
2012. nov. 19. 18:33
 23/29 anonim ***** válasza:
42%
Nem kell fizetnie semmit sem. A házirendet tartatta be az elvétellel, tehát jogszerűen járt el, a visszaadás megtagadásával úgyszintén. A kidobást meg már előttem leírták. Arra felhatalmazást adott.
2012. nov. 19. 18:40
 24/29 anonim ***** válasza:
63%
Őőő, nem azért, de a házirendet nem írja felül a BTK? Tehát elvileg ha a tanár elveszi a te telefonod, és nem adja vissza, az már lopásnak számít? Laikus vagyok, nem kell leszavazni :)
2012. nov. 19. 19:44
 25/29 A kérdező kommentje:
Én is meg kaptam/meg fogom kapni a magamét . Csak olvastam pár olyat is, hogy a tanár leejti, akkor is ki kell fizesse stb. ezért mertem itt megkérdezni ...
2012. nov. 19. 20:18
 26/29 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem a tanárnak majd ki kell fizetnie.

Elvennie jogos óra végéig, nem azért fizeti az állam a miadónkból az ilyen kis neveletlen senkiket, hogy ne fogadjanak szót a tanárnak.

Utána vissza kell adnia.

Egy felnőttnek egy ilyen flegma kiskorúnál okosabbnak kell lennie, és nem kidobni. Sokba kerül ez a tanárnak.

Drága ez a telefon?

2012. nov. 19. 22:50
 27/29 Syrakusa ***** válasza:
49%

Mondjuk így kezdésként szétvertem volna a kocsiját,vagy bevertem volna a szélvédőt stb....

Jogosan vette el a telefont és nem adta vissza/óra végégig/.De mi az ,hogy kidobja?És akkor csodálkoznak az emberek meg a média,hogy elverik szegény tanárbácsit/nénit?Sokszor/persze nem minden esetben/saját Maguknak harcolják ki.Ilyen esetben Én tuti leütöttem volna(sajna ilyen természet vagyok).Hát igen mélyen tisztelt rendőr,Te illetve a fajtád csak az ilyen szemtelen kis taknyosokat tudja "sanyargatni",csak az ilyenek ellen mertek fellépni(tisztelet a kivételnek és Tőlük elnézést),mert azzal a bizonyos népcsoporttal való találkozáskor meg füled-farkad behúzod.És akkor még valaki megkérdezi miért utálják az emberek a rendőröket?4Az ilyenek végett,és az ilyenek végett általánosítanak!

2012. nov. 19. 23:44
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
A házirend megmondta, hogy nem szabad. De te is, mint sokan, azt hiszed, a házirend fölött állsz, ráadásul volt bőr a képeden szemtelenkedni a tanárra. Tulajdonképpen megérdemelted Onnan kezdve, hogy elvette, be kellett volna húznod, füled, farkad, és amikor azt mondja, hogy kidobja, baromi nagy bocsánatot kérni tőle, mert belátod, hogy igaza van. Ha az osztálytársam lennél, sem sajnálnálak. A telefon iskola utánra meg szünetbe való, de nem órára. És tök mindegy, hogy egy tízéves Nokia vagy a legújabb Sony.
2013. febr. 11. 10:04
 29/29 anonim ***** válasza:

Előző:

az lehet, hogy a házirendben benne volt, de egyelőre az a BTK felülírja az iskolák házirendjét.

2013. febr. 11. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!