Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanár elvette a telefonomat,...

Tanár elvette a telefonomat, majd később kidobta az ablakon . Kártérítés? /Bővebben lent

Figyelt kérdés
Az egész úgy történt, hogy Infó órán kész voltam a feladattal és elővettem a telefonomat(tudom,hogy előírja a házirend,hogy nem lehet)A tanár elvette, én meg mondtam, hogy adja vissza elteszem.Erre a válasz az volt,lehet,hogy persze, mindjárt az ablakon is kidobja,én csak annyit mondtam Dobja/ohh az írónia/ és kidobta. Az első emeletről at utcára.Mire leértem már csak a hátlapot találtam. A kérdésem az lenne, hogy milyen "szintű" kártérítést lehet behajtani a tanáron ? Elvileg fegyelmije lesz, de azzal én semmire se megyek... Am. Xperia X10 volt a telefon. :(
2012. nov. 19. 17:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
35%
A szüleidnek kell ez már intézni innentől szerintem. Lehet, hogy jogos a kártérítés, de utána valószínűleg nem leszel kitűnő. Ezt a barom tanárt, frusztrálta, hogy töri magát, de a tanári fizuból nem nagyon lesz ilyen telója játszani, ezért kidobta. Nem mindenki való tanárnak. Be is berelhetnéd, osztálytársaid lennének a tanúk, de inkább a szüleid beszéljenek vele személyesen!
2012. nov. 19. 18:06
 12/29 anonim ***** válasza:
76%
Akár poénból, akár nem, mondtad hogy dobja. Ezzel felhatalmaztad őt erre. Vagyis a te hibádból ment szét a teló.
2012. nov. 19. 18:07
 13/29 anonim ***** válasza:
22%

"Én kaptam osztályfőnökit és a kérdés nem ez volt . :)"

Az kevés. El kellett volna verni mint a lovat.

2012. nov. 19. 18:17
 14/29 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként kártérítést nem követelhetsz, hiszen tanúk előtt szólítottad fel, hogy dobja ki. Mehetsz Isten hírével.
2012. nov. 19. 18:19
 15/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem kamu, tényleg rendőr vagyok.

Pereld be. 10000Ft a per indítási díj, ha nyered esetleg a fizetéséből majd letiltják az árát. Jó esetben 5 év múlva megkapod!

És igen nap mint nap találkozom ilyen kis flegma kölykökkel amitől viszket az ember tenyere. Akár milyen közalkalmazott!

2012. nov. 19. 18:22
 16/29 anonim ***** válasza:
86%

"Persze ehhez az is kell,hogy az osztálytársaid tanusítsák az esetet.A rendőrős komment kamu.Egy köztisztviselő nem ír ilyen hülyeséget.Legalábbis remélem. Függetlenül attól,hogy te rendetlen voltál órán,ő még megsértette a te magántulajdonod."

Tanúsítani fogják, hiszen az osztályteremben hangzott el, mindenki füle hallatára. A magántulajdonát pedig nem sértette meg, hisz egyértelműen és félreérthetetlenül adta belegyezését a kidobásba.

17/29 anonim ***** válasza:
66%
Ilyen nincs ,hogy te valakit szóba felhatalmazhatsz...mondani bárki mondhat bármit.tehát igenis feljelentheted a tanárt,sőt ezzel még az állását is kockáztatta a hülyéje.
 18/29 anonim ***** válasza:
45%

17-es ..te hol élsz?az ovodában?Azért mert ő azt mondta akkor ki is dobhatta az ablakon nem..juj..akkor ugorj bele a kútba mert én meg azt mondtam. Ne viccelj.

Kedves kérdező,ismerem a törvényt,kérj kártérítést a tanártól,ha szóban nem tudtok megegyezni,fordulj a hatósághoz.

2012. nov. 19. 18:26
 19/29 anonim ***** válasza:
50%

"ha nyered esetleg a fizetéséből majd letiltják az árát."

Csak épp nyerni nem fog. Ha nekem van egy piros autóm és azt mondom fesd át kékre, ráadásul több tanú előtt, tehát saját tulajdonomról intézkedek, óhajomat fejezem ki ezzel kapcsolatban, akkor utána maximum akkor perelhetek, ha ezért pénzt is fogadtál el és a munkád nem volt megfelelő. Szerintem jelen esetben a kidobás tökéletesre sikerült és a tanár a szolgáltatásért ellenszolgáltatást nem igényelt, így jogorvoslatnak sincs helye. Vágod? Nincs mit visszakövetelni. A jogtalan károkozás pedig nem valósult meg, hiszen a kárt a tulajdonos felszólítása, vagy mondjuk úgy kérésére okozta. Márpedig egy tulajdonosnak, a tulajdonát képező tárgy felett korlátlan rendelkezési joga van. Így ha ő maga kéri a tárgy megrongálását, avagy megsemmisítését, akkor azután kártérítést csak a rongálás vagy megsemmisítés munkadíjaként kifizetett összeg erejéig követelhet.

Jelen történetben ez nulla forint és nulla fillér.

2012. nov. 19. 18:30
 20/29 anonim ***** válasza:
5%

"Ilyen nincs ,hogy te valakit szóba felhatalmazhatsz."

Nincs tündérke. Mindaddig míg nincs legalább kettő tanú erre a felhatalmazásra. xD

2012. nov. 19. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!