Ha a suliban elhagytam a telefonomat van valami esély arra, hogy visszaszerezzem? Miután átkutattam mindent bebizonyosodott, hogy nem csak elhánytam valahová. A rendőrség tud valamit tenni ez ügyben?
Nálunk egyszer történt ilyen, akkor lezárták az egész sulit, és kihívták a rendőrséget. Névtelenül le lehetett adni a telefont a titkárságon, így aztán meg is került. A rendőrök tulajdonképp csak arra kellettek, hogy kicsit megijedjen, aki ellopta a mobilt. Végül meg is került a telefon...
Hogy így utólag tudsz-e valamit tenni, hát, nem hiszem. Van minimum 300 gyerek, közülük bárki lehetett. Hogy deríthetné ki bárki, hogy ki volt az?
Általában egyébként benne van a házirendben, hogy a holmijaidért felelősséget az iskola nem vállal, a mienkben régen pedig még le is kellett adni a portán az ilyen drágább cuccokat. Ezt csak érdekességként jegyzem meg, tudom, hogy nem segítek vele, meg nem is a te hibád... Elég rossz, hogy ennyire nem lehet megbízni a környezetünkben élő emberekben :/
Utólag már nem tudja a telefont letiltani, csak a kártyát. De az az első amit az ember kidob ha talál egy telefont.
Én az utcán találtam nem is olyan régen egy apple iphone-t. Mivel utcán találtam, így megtartottam. Kidobtam a kártyát, és azóta is használom. Ennek lassan 4 hónapja, és nincs se le tiltva, senki nem keresi. Gondolom ha utólag is le lehetne tiltani akkor a gazdája rég letiltotta volna..
6! Ne lepődj meg ha egyszer a rendőrök kopogtatnak az ajtódon, ugyanis a telefon IMEI száma alapján meg tudják nézni, hogy jelenleg milyen SIM kártya van a telefonban, és a szolgáltató pedig köteles kiadni a SIM tulajdonosát.
A jogtalan elsajátítás pedig ugyanúgy büntetendő, mint a lopás.
Végül is nem vagy más a tolvaj cigányoknál, ha erre még büszke is vagy.
Ha valóban senki nem jelentkezik a telefonért, akkor a jegyző köteles visszaadni a megtalálónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!